Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Ziyaretçi Rekoru Kırdı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Şubat'ta resmi açılışını yaptığı Panoroma 1326 Bursa Fetih Müzesi 419 bin ziyaretçi ile rekor kırdı. Erdoğan'ın çağrısı üzerine müze bir süre daha ücretsiz yapılırken, bu süreçte ziyaretçi sayısı ikiye katladı. Müzenin 1 Mayıs'tan itibaren ücretli gezilmesi bekleniyor.

23.04.2019 13:20  Güncelleme: 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye'nin gurur kaynağı olan eseri Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, ziyaretçi rekorları kırmaya devam ediyor. Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği müze, 419 bin 190 ziyaretçi rakamına ulaşarak yeni bir başarının daha sahibi oldu.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, 400 bin ziyaretçi barajını aşarak hem Bursa hem de Türkiye için ne kadar önemli bir eser olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Yaklaşık 5 aydır tanıtım ziyaretlerine açık olan müze, kısa sürede 419 bin 190 ziyaretçi sayısına ulaşarak kırılması güç bir rekorun sahibi oldu. Yerli turistlerin yanı sıra 51 farklı ülkeden de binlerce yabancı turistin de ziyaret ettiği Fetih Müzesi, hem Bursa'nın hem de Türkiye'nin tanıtımına da önemli bir katkı sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Ziyaretçi Rekoru Kırdı

MİSAFİRLERİ TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKARTIYOR

Yeşil bina konseptinde inşa edilen ve dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olma özelliğini taşıyan Fetih Müzesi, mimarisiyle herkesi kendine hayran bırakırken, misafirlerini tarihte yolculuğa çıkartıyor. Bursa'nın fethinin tasvir edildiği panoramik resmin yanı sıra Osmanlı döneminin önemli olaylarının resmedildiği kronolojik sergi salonunda yer alan 16 tablo, ziyaretçileri büyülüyor. Fetih Müzesi'nin kubbe bölümünde yer alan resim ziyaretçileri, 6 Nisan 1326 yılının öğle saatlerine götürüyor. Tam panoramik olmasından dolayı 12 saniyelik bir şaşkınlık yaşayan ziyaretçiler, tek tek titizlikle çizilmiş 10 bin figürün arasında kayboluyor. Kubbe içi, kapalı bir mekana girildiği halde, bir şekilde tekrar üç boyutlu dış mekana çıkılmış duygusunu yaşatıyor. Ziyaretçiler panoramik resmi dikkatli incelediklerinde 693 yıl öncesinin Bursa'sına gidiyor ve farklı iki kültürün buluşmasına şahitlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Ziyaretçi Rekoru Kırdı

ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINDAN SONRA ZİYARETÇİ AKINI YAŞANDI

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin resmi açılışını geçtiğimiz Şubat ayında yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetih Müzesi'nden övgü dolu sözlerle bahsetti. Fetih Müzesi'nin sadece Bursa'ya değil, şehre gelen bütün turistlere hizmet verecek olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bu eserin gençlerimize medeniyet ufku kazandırmak bakımından önemli bir hizmet olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.Açılış töreninde Başkan Dündar'dan Fetih Müzesi'nin bir süre daha ücretsiz olarak ziyarete açık olmasını isteyen Erdoğan, Fetih Müzesi'ni görmeyen kalmasın diyerek tüm Bursalıları ve Bursa'ya gelen ziyaretçileri bu önemli eseri görmeye davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısından sonra Fetih Müzesi'nde adeta ziyaretçi akını yaşandı. Günlük ziyaretçi sayısını ikiye katlayan müze, 400 bin ziyaretçi rakamını geçerek yeni bir rekora imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi üzerine Fetih Müzesi, Nisan ayı sonuna kadar ücretsiz olarak vatandaşlara açık olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Ziyaretçi Rekoru Kırdı

"HERKES HAYRAN KALARAK AYRILDI"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sadece Bursa'nın değil, bütün Türkiye'nin gurur kaynağı olan bir eseri hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Bursa'ya gelen yerli ve yabancı turistler, Fetih Müzesi'ni gezmek istiyorlar. Müzemiz 419 bin 190 ziyaretçiyi ağırlayarak önemli bir rakama ulaştı. Müzeyi ziyaret eden herkes hayran kalarak ayrıldı. İnsanların bu tepkileri de bizlerin ne kadar özel bir eser yapmış olduğumuzu ortaya koyuyor" dedi

Ziyaretçiler Nisan ayı sonuna kadar müzeyi ücretsiz gezebilecek. 1 Mayıs'tan itibaren müze ziyaretinin ücretli olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Ziyaretçi Rekoru Kırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın Çağrısından Sonra Ziyaretçi Rekoru Kırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çağrısından Sonra Ziyaretçi Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu
    12:52 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen iftar programında, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Vali Su, programda yaptığı konuşmada, milletin hiçbir zaman esaret altında kalmadığını vurgulayarak, şehitlerin ve gazilerin her zaman hatırlanacağını ve yanlarında olunacağını belirtti.

  • Dilovası'nda çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı
    12:51 Dilovası'nda çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde çıkan silahlı kavgada, aralarında husumet bulunan Emre T. ve Ümit Y. arasında çıkan tartışma sonucunda Emre T. silahla boynundan yaralandı. Olayın ardından kaçan Ümit Y'nin yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan Emre T. Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor
    12:50 Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde, hayırseverler tarafından ramazan ayı boyunca kahvehanede sahur veriliyor. Ordu Caddesindeki kahvehanede, 8 yıldır yaşatılan sahur geleneği için her gece bir hayırsever bağış yapıyor. Sahur sırasında tasavvuf müziği dinletisi sunuluyor, ilahililer söyleniyor. Kahvehaneyi işleten Mehmet Çetin, AA muhabirine 8 yıldır her gece bir hayırseverin sahur ikramlarını karşıladığını söyledi. Ramazanın birlik ve beraberlik ruhunu yaşamak istediklerini ifade eden Çetin, 'Eski yıllarda olduğu gibi ilahili tasavvuf müzikleri eşliğinde vatandaşlarımız sahur yapıyor.' dedi. Çetin, sahura 70-80 kişilik katılım olduğunu kaydederek, sahur programının sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik olmadığını, beraber sahur yapmak isteyen herkesin katılabildiğini anlattı.

  • Ferman Akgül, Redd Grubu üyelerine karşı açtığı tazminat davasını kaybetti
    12:50 Ferman Akgül, Redd Grubu üyelerine karşı açtığı tazminat davasını kaybetti

    Manga grubunun solisti Ferman Akgül, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek lince maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun üyeleri Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı manevi tazminat davasını kaybetti. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın reddine karar verdi.

  • BM Genel Sekreteri, Gazze'deki insani yardımların erişimini güvence altına alınması çağrısında bulundu
    12:50 BM Genel Sekreteri, Gazze'deki insani yardımların erişimini güvence altına alınması çağrısında bulundu

    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de insani yardım malzemelerine tam ve sınırsız erişimin sağlanması için İsrailli yetkililere çağrıda bulundu.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların Törenlerde AK Partili Adaylara Oy İstediğini İddia Etti
    12:47 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların Törenlerde AK Partili Adaylara Oy İstediğini İddia Etti

    CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı'nın ve Bakanların açılış, anahtar teslimi, temel atma adı altında gerçekleştirdikleri törenlerde AK Partili adaylara oy istediklerini belirterek eleştirilerde bulundu.


Advertisement