Son dakika haberi: NEVŞEHİR/NİĞDE - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi patates üreticilerini sevindirdi - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika haberi: NEVŞEHİR/NİĞDE - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi patates üreticilerini sevindirdi

Son dakika gündem haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), ürünlerinin bir kısmı elinde kalan çiftçiden, patates, kuru soğan ve çeltik satın alacağını açıklaması, Türkiye'nin patates üretim merkezleri Nevşehir ve Niğde'de üreticileri mutlu etti.

10.04.2021 21:53  Güncelleme: 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), ürünlerinin bir kısmı elinde kalan çiftçiden, patates, kuru soğan ve çeltik satın alacağını açıklaması, Türkiye'nin patates üretim merkezleri Nevşehir ve Niğde'de üreticileri mutlu etti.

Türkiye'nin patates ambarı konumundaki Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Kuyulutatlar köyündeki çiftçilerden Ceran Karasu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl hasat döneminde rekolte artışı yaşanan patatesin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında lokanta ve kafelerin kapalı olmasından dolayı tüketiminin düştüğüne dikkati çekti.

Karasu, çiftçinin deposunda kalan ürünün TMO aracılığıyla satın alınmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Alınan karardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere yetkililere müteşekkir olduklarını dile getiren Karasu, "2020 yılında ekim alanı ve verim artışı vardı. Pandemi nedeniyle tüketimde daralma olunca ürün elimizde kaldı. Bugün itibarıyla deposunda patates olanların mağduriyeti giderilmiş oldu, mutluyuz." dedi.

Göksel Keltepe de köylerindeki depolarda yaklaşık 3 bin ton patates bulunduğunu, bu ürünün tamamının birkaç güne kadar sevk edileceğini anlatarak, "Çiftçinin elinde kalan ürüne devletimiz sahip çıkarak çok iyi bir iş yaptı. Biraz daha erken olsaydı çok daha iyi olurdu. Depodaki patates çürüyüp bizi zarara uğratacaktı, alınan kararla sofralara gidiyor." diye konuştu.

Mustafa Arpacı ise hasadın ardından yaptığı satışa rağmen deposunda yaklaşık 80 ton patatesin kaldığını, ürünün hayvan yemi olarak kullanılması veya çürümesi yerine ekonomiye kazandırılıyor olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Niğde

Patates alımlarının başladığı Niğde merkeze bağlı Edikli beldesindeki patates üreticilerinden Seyrani Kahraman da "Cumhurbaşkanımızın verdiği bu haberden dolayı çok sevindik. Yoksa patateslerimiz ambarda kalmıştı. Yüzümüz gülmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Üretici Erkan Yücel de alımlar devam ettiği sürece çiftçinin yüzünün güleceğini vurguladı.

Kenan Kaya ise "Ürettiğimiz patatesler depolarımızda kalmıştı. Cumhurbaşkanımız konuya el attı, depolarımızda bekleyen patatesler kaldırılmaya başlandı." dedi.

Üretici Ahmet Demirkoparan da TMO'nun alım yapmasının üreticileri çok memnun ettiğini söyledi.

"TMO çiftçinin kara gün dostudur." diyen Demirkoparan, "Gerçekten bu kara günde TMO bunu gösterdi." diye konuştu.

Edikli Belde Belediye Başkanı Ercan Şayhan da TMO vasıtasıyla patateslerinin alındığını ve çiftçinin yüzünün güldüğünü dile getirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Son dakika haberi: NEVŞEHİR/NİĞDE - Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın müjdesi patates üreticilerini sevindirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Son dakika haberi: NEVŞEHİR/NİĞDE - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi patates üreticilerini sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement