Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Seçimlerden Sonra İlk Buluşması Öğrencilerle - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Seçimlerden Sonra İlk Buluşması Öğrencilerle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra kamuoyunun karşısına ilk kez YTB'nin düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet töreniyle çıkacak.

09.06.2015 12:55  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra kamuoyunun karşısına ilk kez YTB'nin düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet töreniyle çıkacak.

MEZUNİYET TÖRENİNDE KONUŞACAK

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), bu yıl 4. kez Türkiye'de eğitimini tamamlamış uluslararası öğrencilerin mezuniyet törenini gerçekleştiriyor. Ankara'da düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapacağı mezuniyet töreninde uluslararası öğrenciler tarafından 100. Yıl anısına Çanakkale Türküsü de seslendirilecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın düzenlediği 4.Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni 11 Haziran 2015 günü saat 11.00'da Ankara ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç.Dr.Kudret Bülbül ve Ankara'daki büyükelçiler ile birlikte 4 binin üzerinde davetli katılacak.

4 BİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ MEZUN OLACAK

Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan törende bini Türkiye burslusu, 3 bini ise kendi imkanlarıyla Türkiye'de eğitim gören toplam 4 bin uluslararası öğrenci mezun olacak. Törende Türkiye Burslusu olan öğrencilerden oluşan müzik korosunun konseri ve uluslararası öğrencilerin şiir dinletileri ile birlikte iki kısa tanıtım filmi gösterilecek. Bu yıl ki programda uluslararası öğrencilerin seslendirdiği "Çanakkale Türküsü" filmi ve ayrıca Hasan Aycın'ın Karikatür ve Uluslararası Öğrenciler Akademisi öğrencilerinin eserlerinden oluşan bir sergi de yer alacak.

ÖĞRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR HEDİYESİ

Törende en başarılı 20 Türkiye Burslusu uluslararası öğrenci ve en başarılı 23 Uluslararası Öğrenciler Akademisi mezununa birer tablet bilgisayar hediye edilecek. Ayrıca programda kura ile belirlenecek olan 10 öğrenciye tablet bilgisayar verilecek.

TÜRKİYE'DE 70 BİN ULUSLARARASI EĞİTİM GÖRÜYOR

Bugüne kadar Türkiye'den mezun olan 56 bin uluslararası öğrenci sayısı, bu yıl eklenecek yeni mezunlarla birlikte 60 bine ulaşacak. Türkiye'de halen eğitim hayatına devam eden 15 bini Türkiye Burslusu, toplam 70 bin uluslararası öğrenci bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın Seçimlerden Sonra İlk Buluşması Öğrencilerle
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Seçimlerden Sonra İlk Buluşması Öğrencilerle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (69)

  • T.A.K HACK TİM: ACABA ÖĞRENCİLER ONU SINIF "BAŞKANI"MI SEÇECEK:DDDDD 21 37 Yanıtla
  • adiyamanli: Kim ne derse desin arkandayiz uzun adam..... seni sevmiyen ölsün.... 21 29 Yanıtla
  • Ü: Bu adamın yaptıkları yüzünüze gözünüze dursun yazıklar olsun yarıyoldabırakanlara 16 30 Yanıtla
  • Orhan demir : Allah. Seni başımızdan. Eksik etmesin 26 17 Yanıtla
  • can: ya arkadaş konuşmasa olmaz mı?2 gündür ses yok görüntü yok millet huzur içinde gerginlik yok stres yok ülkede bir huzur sessizliği var 34 7 Yanıtla
  • komando: ülen asalak böcekler siz liderlikten ne anlarsınız erdoganın üzerine lider varmı 18 22 Yanıtla
  • 1461: ulan reziler halen sus diye bağlıyorsunuz... sizin gibi türklere ben ne diyeyim ... akp sonuna kadar konuş uzun adam konus catlasinlar 8 28 Yanıtla
  • SIZ: BUNDAN SONRAKİ İŞLERİNE ERKEN BAŞLAMIŞSIN COCUKLARA OYUNCAK DAGITMAYA UNUTMA OYUNCAK FABRİKASI ZARAR EDMESİN 17 17 Yanıtla
  • Osmanlı kürd : Hakiki kürtler seninle buyuk adam ! Ararsınıs gine ama bulamasınız nankörlar 20 13 Yanıtla
  • Dersimli : Hatasını anladı konuşmayacak cumuhurbaşkanı iyi böyle Herkes rahat 10 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement