Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Kanal İstanbul projesini hayata geçiriyoruz" - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Kanal İstanbul projesini hayata geçiriyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Kanal İstanbul projesini hayata geçiriyoruz" Kağıthane Meydanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle katılımıyla hizmete açıldı.

18.12.2020 16:59  Güncelleme: 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Kanal İstanbul projesini hayata geçiriyoruz"

İSTANBUL - Kağıthane Meydanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle katılımıyla hizmete açıldı. Törende konuşan Bakan Kurum, "Kanal İstanbul projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferansla katıldığı törenle Kağıthane'de hayata geçirilen Merkez Meydanının açılışı yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin katıldı.

"Tarihi kent merkezlerimize sahip çıkıyoruz"

Törende bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kağıthane Meydanımızı yeni yüzüyle bugün İstanbullu kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Kağıthane için, İstanbul'umuz için hayırlı uğurlu olsun. Şehircilik kültürümüzün en önemli simgeleri olan tarihi kent merkezlerimize, birlik ve beraberlik mekanları olan meydanlarımıza sahip çıkıyoruz. "Tarihe vefa, geçmişe saygı" sloganıyla; bugün tam 44 ilimizde; 79 tarihi meydanımızı yeniden ihya ediyoruz, canlandırıyoruz" dedi.

"Kanal İstanbul projesini hayata geçiriyoruz"

Bakan Kurum sözlerine şu şeklide devam etti:

"Bugün yine sizin liderliğinizde; Ulaştırma bakanlığımızla beraber, Cumhuriyet tarihimizin en büyük dönüşüm projesini, İstanbul Boğazımızı koruyacak Kanal İstanbul Projesini hayata geçiriyoruz. Yeşil alanları, sosyal donatıları, millet bahçeleri, ekolojik koridorlarıyla, bisiklet yolları, yürüyüş yollarıyla Türkiye'nin en çevreci şehircilik Projesi olan Kanal İstanbul için adımlarımızı atıyoruz. Her iki yakasına dünyanın en geniş akıllı şehrini kuracağımız Kanal İstanbul'da; yatay mimari esasıyla mahalle kültürümüzü yaşatacak yeni mekanlar oluşturuyoruz, yüzyılın en stratejik adımlarından birini milletimizle birlikte atacağız. İnşallah; liderliğinizde; Güçlü Türkiye'nin Güçlü İstanbul'u için gece demeden gündüz demeden aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Tüm bu eserleri İstanbul'a kazandırdığınız için bu milletin bir ferdi olarak İstanbullu kardeşlerimizin huzurunda zatı alinize şükranlarımı arz ediyorum. Emeği geçen İller Bankamıza ve Kağıthane belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Tüm projelerimizin İstanbul için, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sizleri bir kez daha saygı ve hürmetle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

"Kadim şehircilik anlayışımızın rehberliğinde yeniden düzenlendi"

İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya, "Tabiat burada her mevsim bir tablo gibi olur, panayırlar kurulur, şölenler yapılırdı. Burası; milletimizin şehircilik, bahçe düzeni ve estetik anlayışında tüm dünyadan ne kadar üstün olduğunu göstermeye yeterlidir. Hamdolsun, o günler hayal olmaktan, hoş bir anı veya bir fotoğraf karesi olmaktan çıktı. Zat-ı Devletlerinin himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Kağıthane Belediyemiz muhteşem bir işe imza attı. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla mimari çehresi değişen, daha da güzelleşen ilçemizde, Kağıthane Meydanı; kadim şehircilik anlayışımızın rehberliğinde yeniden düzenlendi. Bu hizmet, Sadece bir meydan düzenlemesinden ibaret değil. Yeni şehircilik anlayışımızın, insan odaklı mimarinin de güzel bir eseri. İnşallah yeni meydanda, yine güzelliğin sesi yankılanacak. Neşenin, huzurun, esenliğin sesi duyulacak. Himaye ve talimatlarıyla; bu meydanı ilçemize kazandıran, meydanla birlikte, tarihimizi de, anılarımızı da ihya eden; Zat-ı devletlerine şükranlarımı sunuyorum. İlçemizin; altyapı, kentsel dönüşüm ve mimari çehresini güzelleştiren hizmetleri için Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, belediye başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni Meydanın, Kağıthanemize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olması dileğiyle" şeklinde konuştu.

"Kağıthane Belediyemiz gece gündüz çalışmaya devam ediyor"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise, "AK Parti belediyeciliğinin ne kadar başarılı olduğunu bugün bir kez daha şahit olmuş olduk. Kağıthane Belediyemiz diğer belediyelerimizde olduğu gibi gece gündüz çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz meydanımız yaklaşık 30- 40 milyon TL yatırım tutarı olan bir proje. Proje ile yakından ilgilenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a çok teşekkür ediyorum. Biz inanıyoruz bu beş yıllık süreç içerisinde projelerimizi hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Kağıthane'yi ihya etmek için bu projeyi tasarladık"

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ise, "Kağıthane Meydanı yüzyıllar boyu halkın temel sosyalleşme alanı idi. Eskilerin "Çamlık" dediği bu bahçede, cemiyet toplantıları, sünnet düğünleri, mal ve ürün panayırları kurulur, döneminin en ünlü sanatçıları burada programlarını icra ederdi. Sultan Abdülhamid, şehzadelik yıllarını bu meydanın karşısındaki Kağıthane Kasrı'nda geçirmişti. Cuma selamlığı için meydandaki Daye Hatun Camii'ne her geldiğinde, Kağıthane'nin o meşhur yoğurdunu, cömert ödemelerle tam da bu meydanda satın almıştır. Son yıllarda bu alan araçların düzensiz parklandığı, toz ve çamur barındıran, aydınlatması yetersiz, estetikten yoksun, güvenliksiz ve metruk bir yapıdaydı. Kağıthane Meydanı Projesi'ni ilçemizi tarihte olduğu gibi yeniden ihya etmek amacıyla tasarladık. Bu kapsamda ilçe merkezindeki 20 bin metrekarelik alanın 12 bin metrekaresini botanik bahçe ve meydan, 5 bin 500 metrekaresini yeşil alan ve 2 bin 500 metrekaresini de yürüyüş yolları olarak hizmete sunuyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Kanal İstanbul projesini hayata geçiriyoruz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 'Kanal İstanbul projesini hayata geçiriyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.


Advertisement