Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarınki genel seçimlere ilişkin, "Çıkacak neticeye milletçe hep beraber saygı duyacağız. Çünkü ülkemizin, şunu unutmayalım, birliğini, beraberliğini bozmaya gayret eden odaklar var. İçeride var, dışarıda var" dedi.

31.10.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarınki genel seçimlere ilişkin, "Çıkacak neticeye milletçe hep beraber saygı duyacağız. Çünkü ülkemizin, şunu unutmayalım, birliğini, beraberliğini bozmaya gayret eden odaklar var. İçeride var, dışarıda var" dedi.

Üsküdar'daki konutundan sabah saatlerinde ayrılan Erdoğan, Rumeli Hisarı'nda yeniden yapılan Boğazkesen Fetih Mescidi'ni ziyaret etti. Öğle namazını burada kılan Erdoğan, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Rumeli Hisarı'nın içindeki mescidin, İstanbul'un fethinden önce, çok kısa bir süre içinde inşa edildiğini ancak depremde yıkıldığını aktardı. Mescidin daha sonra yeniden yapıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"1957'de burası yıkılarak karşısında bir amfi tiyatro yapılmış ve o günden bugüne de maalesef amfi tiyatro olarak, mescidin yeri de sahne olarak kullanılmış. Halbuki bu çevrede surun içinde 50 civarında aslında konut da var. Bir mahalle burası ve bu mahallenin içinde belediye başkanlığım döneminden hatırladığım kadarıyla 12 tane Büyükşehir Belediyesi'ne ait yer var. Diğerleri de sahipleri itibarıyla tespit edilmiş. Şu anda rolevelerini tespit ederek, onların da proje çalışmaları yapılarak, o konutlar da yeniden inşa edilip, yani bu Rumeli Hisarı içerisindeki yerin aslına uygun şekilde yapımı ve o şekilde turizme açılması tabii çok daha anlamlı, çok daha farklı olacaktır. Şu anda mescit, hayırseverlerimiz tarafından aslına uygun olarak ihya edildi, inşa edildi ve bugün burada şöyle bir sembolik olarak, bizler de namazımızı kıldık. İnşallah bundan sonraki sürece yönelik olarak da artık daima açık olacak. İnşallah bir daha bundan önce yaşadıklarını bu mescidimiz yaşamaz ve çevresi de yine aslına uygun olarak süratle inşa edilecek. Bunların da çalışmaları yürütülüyor. Bir diğer taraf da bundan sonra buranın turizm yönünde, -Valimizle de bunu konuştuk, Kültür İl Müdürümüzle de konuştuk- buraların doğrusu ücretli olarak ziyaret edilmesini doğru bulmuyoruz. Bu konuyu da arkadaşlarımızla görüşmek suretiyle buraların ücretsiz olarak ziyaret edilmesi imkanını da getirmemiz gerekiyor. Türbeleri de yaptığımız gibi."

"Çıkacak neticeye hep beraber saygı duyacağız"

Bir gazetecinin, "Türkiye yeniden bir seçime gidiyor. Bir yandan seçim güvenliği tartışılıyor. Son değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?" şeklindeki sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Benim konuyla ilgili olarak söyleyeceğim tek şey şudur: Her şeyden önce tüm vatandaşlarıma benim hitabım, birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan, milli iradenin tecellisi noktasında, herkes şüphesiz ki iradesini bu istikamette kullanmalı. Bu akşama kadar tüm liderler, siyasetçiler, Türkiye genelinde tüm düşüncelerini, siyasi partilerine yönelik teveccühü artırmak için her şeyi söylediler, söylüyorlar ve burada vatandaşlarımız kime, nasıl oy kullanacaklarının tercihini de son ana kadar yapacaklardır. Tercihini yaptıktan sonra çıkacak neticeye milletçe hep beraber saygı duyacağız. Çünkü ülkemizin, şunu unutmayalım, birliğini, beraberliğini bozmaya gayret eden odaklar var. İçeride var, dışarıda var."

Seçimlere ilişkin yabancı basın kuruluşlarında yer alan bazı yorumlara da değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Özellikle son dönemde dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının, üst akıldan aldıkları talimatla gerek şahsıma yönelik gerek Türkiye'deki bazı siyasi partilere yönelik yaptıkları açıklamaları herhalde duyuyorsunuz, okuyorsunuz. Bunlar çok manidardır. Size ne? Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin. Türkiye'deki seçimlerle ilgili benim ismimi zikrederek, parti ismi kullanarak, 'Sakın oraya oy vermeyin' gibi bir yaklaşım göstermek, bunlar çok çirkin ve bunun siyasi ahlakla, siyasi etikle uyuşur bir yanı yoktur. Biz ülkemizde, milletimizle beraber birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak şekilde ve terör örgütlerine bu ülkede fırsat vermeyecek şekilde, teröre sırt dayayanlara fırsat vermeyecek şekilde inşallah yarın, bu noktada anlamlı bir oylamaya gidilir. Dün akşam da söyledim, yani bu seçim istikrarın ve güvenin devamına yönelik bir seçimdir. İstiyorum ki bu ülkede istikrar kazansın, güven kazansın, birlik, beraberlik, kardeşlik kazansın, kısacası Türkiyemiz kazansın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile öteki ilgililer eşlik etti. Erdoğan, buradan ayrılırken bir kafe sahibi kendisini iş yerine davet etti. Burada çay içen Erdoğan, vatandaşlarla da sohbet etti.

Erdoğan'ın kafe girişinde bir vatandaşla sohbeti kameralara da yansıdı. "Kaç çocuğun var?" diye sorduğu vatandaştan, "2 çocuğum var" yanıtını alan Erdoğan, "Biz boşuna uğraşıyoruz" şeklinde espri yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu
    15:49 Kastamonu'da Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı öğrencilerle buluştu

    Kastamonu'da TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, 'Geleceğin Denizcileri Projesi' kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Ekipler, okulları ziyaret ederek sahil güvenlik teşkilatının faaliyetlerini ve kullanılan araçları tanıttı. Ayrıca, sahil güvenlik kariyeri hakkında merak edilen soruları yanıtladılar. İnebolu'da faaliyete geçen Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timi de öğrencilere ekipmanlar hakkında bilgi verdi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.

  • Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halktan fidanları dikmelerini ve korumalarını isteyerek ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.

  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

  • Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı
    15:41 Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara yarışmasının finali yapıldı

    Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Münazara Yarışması'nın finali Havza Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlkokullar kategorisinde Merkez İlkokulu birinci, Karşıyaka Şehit Yüzbaşı Mahmut Top İlkokulu ikinci oldu. Ortaokullar alanında ise Havza İmam Hatip Ortaokulu birinci, Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu ikinciliği elde etti. Yarışmanın amacı öğrencilere kendilerini daha iyi ifade edebilme yeteneği kazandırmaktı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu
    15:39 Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İslahiye'de incelemelerde bulundu

    Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, İslahiye ilçesinde yapımı devam eden iş yerlerini incelemek üzere İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve Belediye Başkanı Kemal Vural ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'ne ziyarette bulundu. Daha sonra ise Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Yeşil Endüstri Bölgesi ilan edilen Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement