Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, 2007'de girdiği yolun yeni ve önemli bir aşamasına geldiğini belirterek, "7 Haziran seçimleri bu yolda kritik bir dönemeç. Milletimiz yeni Türkiye'nin inşası ile eski Türkiye koalisyonu arasında bir tercih yapacak.

09.05.2015 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, 2007'de girdiği yolun yeni ve önemli bir aşamasına geldiğini belirterek, "7 Haziran seçimleri bu yolda kritik bir dönemeç. Milletimiz yeni Türkiye'nin inşası ile eski Türkiye koalisyonu arasında bir tercih yapacak. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için bu süreçten yeni anayasa ve onunla birlikte başkanlık sistemini mümkün kılacak bir adımı, bir sonucu çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Erdoğan, Atatürk Stadı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığınca Kürtçe olarak hazırlanan Kur'an mealini gösterince, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hemen üzerine geldiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun Kayseri'de "Sayın Cumhurbaşkanı aynen Kenan Evren gibi konuşuyor", "Kur'an'ı istismar ediyor" dediğini anlatan Erdoğan, "Önce istismar kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenmeleri lazım. İstismar, bir şeyi yaşamadığınız halde yapmak veya konuşmaktır. Hamd olsun biz Kur'an ile büyüdük, Kur'an ile  yaşadık, Kur'an ile yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kürt kardeşlerimi istismar edenlere de sesleniyorum, benim Diyanet İşleri Başkanlığımın hazırlamış olduğu Kur'an mealinden niye rahatsız oluyorsun? Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığımız bunu hazırladı ve tüm illere gönderdi. Kalktılar dediler ki, 'Bunu Diyanet yaptırmadı.' Ertesi gün hemen Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken cevabı verdi. Ne dedi, 'Biz şu anda 10 bini aşkın Kürtçe mealli Kur'an'ı hazırlattık ve gerekli illere gönderdik.' Mesele ne? İstismar. Onlar yapıyorlar."

Diyanet İşleri Başkanlığının şu anda birçok dilde Kur'an meali hazırlattığını bildiren Erdoğan, "Hatta Ermenice bile hazırlatıyor. Bunlar farkında değil" diye konuştu.

"10 Ağustos yeni Türkiye'nin kapılarının aralandığı tarihtir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmirlilerin yaşam tarzlarıyla değil yaşam kaliteleriyle ilgilendiklerini, herkese önce insan nazarıyla baktıklarını, diğer her şeyin bundan sonra geldiğini vurguladı.

Bugüne kadar "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla geldiklerini anlatan Erdoğan, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini kaydetti.

İzmir'den çok daha güçlü, motive edici destek gerektiğini dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kurtuluş Savaşımızın zafer burcu İzmir, inşallah yeni Türkiye mücadelemizin de öncülerinden biri olacak, lokomotifi olacak. Çünkü İzmir sadece İstiklal mücadelesinin değil demokrasi mücadelesinin de sembol şehridir. 1930'da Serbest Cumhuriyet Fırkası'na İzmir, kucağını ve kalbini sonuna kadar açmıştı. 1947'de rahmetli Menderes İzmir'e geldiğinde, tüm baskılara rağmen İzmir ona kucağını ve kalbini sonuna kadar açmıştı. Biz de 2001'de Menderes'in yadigarı 'Yeter söz milletindir' sözüne sahip çıktık ve ne dedik? 'Yeter söz de karar da milletindir' dedik. Ardından, bu ahdimizi daha da güçlendirmek için 2007'de Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesini temin eden bir anayasa değişikliği gerçekleştirdik. İzmir bu anayasa değişikliğini de yüzde 49'luk oranla destekledi. Milletimizin ve İzmirimizin önümüzde açtığı bu yolu takip ederek, 10 Ağustos 2014'te huzurunuza çıktık. Milletimizin yarıdan fazlasının desteğiyle, yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı seçildik."

Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olduğuna işaret eden Erdoğan, "10 Ağustos, yeni Türkiye'nin kapılarının aralandığı tarihtir. Türkiye 2007'de girdiği yolun yeni ve önemli bir aşamasına geldi. 7 Haziran seçimleri bu yolda kritik bir dönemeç. Milletimiz yeni Türkiye'nin inşasıyla eski Türkiye koalisyonu arasında bir tercih yapacak. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için bu süreçten yeni anayasayı ve onunla birlikte başkanlık sistemini mümkün kılacak bir adımı, bir sonucu inşallah çıkarmamız gerekiyor" görüşünü paylaştı.

"Türkiye'nin yeni şeyler konuşmaya ihtiyacı var"

Türkiye'nin mevcut fotoğrafını okumaktan aciz olanların, ülkeyi 2023, 2053, 2071'e taşıyacak vizyonu ortaya koyamayacaklarını belirten Erdoğan, daha 81 vilayeti bile kucaklamayı başaramayanların Türkiye'nin bölgesel ve küresel güç olma hedefini anlayamayacaklarını dile getirdi.

Erdoğan, "Nitekim 1970 model, 1990 model siyaset tarzıyla ülkenin geleceğine talip olduklarını görüyoruz. Türkiye o günleri geride bıraktı. Ne diyor Mevlana Hazretleri, 'Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.' Türkiye'nin yeni şeyler konuşmaya, yeni şeyler üretmeye ihtiyacı var" dedi.

İtalya'nın geçen günlerde çok önemli bir kanun çıkardığını ifade eden Erdoğan, "Bu kanunla koalisyonları yasakladı İtalya. En az yüzde 40'lık oy oranıyla ya tek parti olarak ya da önceden ittifak kurmuş, ortak program hazırlamış bir hareket olarak hükümet kurma zorunluluğu getirildi. Böylece ülkenin 5 yıl boyunca istikrar içinde yönetilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Birinci parti olamazsam çekilip gideyim deyin"

İngiltere'de yapılan seçim sonuçlarının çok enteresan bir tablo ortaya çıkardığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir başka önemli Avrupa ülkesi olan, parlamenter sistemin beşiği sayılan İngiltere'de ne oldu? Bu da çok önemli, 2 gün önce bir seçim yaşandı. Muhafazakar Parti, meclisteki sandalye sayısını ciddi şekilde artırarak tek başına iktidar olma imkanı elde ederken, Liberal Demokratlar ile İşçi Partisi ciddi milletvekilleri kaybına uğradı.

Asıl ilginç tablo diğer partilerin durumunda. Mesela oyların yüzde 12,6'sını alan ırkçı bir parti, bir milletvekili çıkardı. Ancak yüzde 4,7'sini alan İskoç Ulusal Partisi, tam 56 milletvekili çıkardı. Hale bak, tabi bu parti milletvekillerinin tamamını sadece İskoçya'da elde edebildi. İngiltere'nin diğer bölgelerinde herhangi varlık gösteremedi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından milletvekili sayıları düşen 3 partinin genel başkanları, yenilgilerini kabul edip istifalarını ilan etti. Bu durumun İngiltere'de ciddi bir temsilde adalet ve daha önemlisi yönetimde istikrar tartışması başlattığını görüyoruz."

Her seçime girerken "Birinci parti olamazsak istifa edeceğim" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Hatırlıyor musunuz o günleri? Ama bizde diğerlerinin hiç birinde böyle bir şey yok. Niye? Koltuk sıcak, sıcak. O koltuğa oturduktan sonra bir daha oradan kalkamıyorlar. Hadi madem iddialısınız değil mi, 'Birinci parti olamazsam ben de çekilip gideyim' deyin. Niye demiyorlar? Çünkü bunların istikrar diye bir derdi yok" değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement