Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefete Gönderme: Koltuk Sıcak - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefete Gönderme: Koltuk Sıcak

İzmir'de halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de seçimi kaybeden liderlerin istifasına değinerek, "Bizdekilerde böyle bir şey yok. Çünkü koltuk sıcak." dedi.

09.05.2015 22:03  Güncelleme: 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Atatürk Stadı'nda halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de seçimden yenilgiyle çıktıktan sonra istifa eden liderler üzerinden muhalefete göndermede bulunarak, "Bizdekilerde böyle bir şey yok. Çünkü koltuk sıcak. O koltuğa oturduktan sonra kalkamıyorlar." dedi.

DEMİRTAŞ VE KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından İzmir'e ilk kez gelerek 52 bin kişilik Atatürk Stadı'nda halka seslendi ve 626 projenin toplu açılışını gerçekleştirdi. Konuşmasında Halkların Demokratik Partisi'ne ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Bizim Kabemiz tektir. Ama bunlar hala benim Kürt kardeşlerimi istismar ediyorlar. Ben Kürtçe meal olarak hazırlanmış Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an mealini gösterdim. Üzerine hemen Sayın Kılıçdaroğlu geldi. Kayseri'de dedi ki; 'Erdoğan aynı Kenan Evren gibi konuşuyor' dedi. 'Kur'anı istismar ediyor' dedi. Kardeşlerim önce istismar kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenmeleri lazım. İstismar bir şeyi yaşamadığınız halde yapmak ve konuşmaktır.

"ERMENİCE KUR'AN HAZIRLATILIYOR"

Biz hamdolsun Kur'an'la büyüdük Kur'an'la yaşadık. Kur'an'la yolumuza devam ediyoruz. Kürt kardeşlerimi istismar edenlere sesleniyorum; benim Diyanet İşleri Başkanlığımın hazırladığı mealden neden rahatsız oluyorsunuz? Hazırladı ve tüm illere gönderdi. 'Bunu Diyanet İşleri Başkanlığı yaptırmadı' dediler. Hemen Diyanet İşler Başkanlığımız gereken cevabı verdi. '10 bini aşkın Kürtçe mealli Kur'an'ı hazırlattık ve gönderdik' dedi. Asıl istismarı onlar yapıyor. Fakat biz hamdolsun yaşıyoruz. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı birçok dilde Kur'an meali hazırlatıyor. Hatta ve hatta Ermenice bile hazırlatıyor. Bunlar farkında değil" diye konuştu.

"HER YİĞİDİN GÖNLÜNDE BİR ASLAN YATAR"

Seçim sürecinde tüm partilerin programlarını ortaya koyduğunu, kendisinin de takip ettiğini belirten Erdoğan, "Komik şeyler oluyor. Asgari ücreti açık artırmaya çıkarmışlar. Ben bu göreve geldikten sonra 'herhalde koltukta oturacak halim yok, durmayacağım, koşacağım' demiştim. Dolaşmazsam milletim sorar. Diyorlar ki; 'Cumhurbaşkanı taraf olmaz.' Ben her partiye eşit mesafedeyim ama tabii gönlümde bir parti var o ayrı mesele. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar. Bende de var. Ancak taraf deyince doğru ben tarafım ama ben milletin tarafındayım milletin. Milletin çıkarlarını korumak durumundayım" ifadelerini kullandı.

"KİMSE ZORLA ÇOCUĞUNU GÖNDERMİYOR"

Ana muhalefetin imam hatip okullarını kapatacağını söylediğini, şu anda imam hatiplerde öğrenci sayısının 1 milyon olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu onları rahatsız ediyor. Kimse zorla çocuğunu göndermiyor. Bu partiler imam hatiplilerden ne istiyor? Bu kimi, neden rahatsız eder? Diyanet'e de aynı sebeple saldırıyorlar" dedi.

"İZMİR LOKOMOTİF OLACAK"

İzmirlilerin yaşam tarzlarıyla değil yaşam kaliteleri ile ilgili olduklarını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: "Biz herkese önce insan nazarı ile bakıyoruz. Bugüne kadar insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile geldik. İzmir hizmetlerimizden memnun mu? İzmir bu hizmetlerin devamını istiyor mu? İzmir 2023 hedeflerine sahip çıkıyor mu? Önümüzdeki dönemde İzmir'den çok daha motive edici bir destek gerekir diye düşünüyorum. İzmir inşallah Yeni Türkiye mücadelemizin de lokomotifi olacak.

'MENDERES' HATIRLATMASI

1930'da Serbest Cumhuriyet Fırkası'na kucağını ve kalbini sonuna kadar açmıştı. 1947'de Menderes İzmir'e geldiğinde tüm baskılara rağmen İzmir ona kucağını ve kalbini açmıştır. 2001'de Menderes'in yadigarı 'yeter söz milletin' sözüne sahip çıktık ve 'yeter söz de karar da milletindir' dedik. Ardından bu ahdimizi daha da güçlendirmek için cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesini temin eden Anayasa değişikliği gerçekleştirdik. İzmir bunu yüzde 49 oranla destekledi. İzmir'imizin önümüzde açtığı yolu takip ederek 10 Ağustos'ta halkın huzurunuza çıktık. Yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçildik. İlk halkın hamdolsun cumhurbaşkanı olduk."

7 HAZİRAN KRİTİK DÖNEMEÇ

10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Yeni Türkiye'nin kapılarının aralandığı tarih olduğunu kaydeden Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin kritik bir dönemeç olduğunu ifade etti. Milletin Yeni Türkiye'nin inşası ile eski Türkiye koalisyonu arasında tercih yapacağını dile getirdi.

MEVLANA SÖZLERİYLE GÖNDERME

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için yeni Anaysa ve başkanlık sistemini mümkün kılacak bir adımı inşallah çıkarmamız gerekiyor. Türkiye'nin mevcut fotoğrafını okumaktan aciz olanlar ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak vizyonu ortaya koyamazlar. Daha 81 vilayeti kucaklamayı başaramayanlar Türkiye'nin küresel güç hedefini anlayamazlar. Türkiye o günleri geride bıraktı. Ne diyor Mevlana; 'dünle beraber cancağızım ne kadar söz varsa düne ait şimdi yeni şeyler söylemek lazım.' Türkiye'nin yeni şeyler konuşmaya ve üretmeye ihtiyacı var."

KOALİSYONA İTALYA ÖRNEĞİ

İtalya'nın çıkardığı kanunla koalisyonları yasakladığını hatırlatan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Bu çok önemli. En az yüzde 40'lık oranı ile ya tek parti ya da önceden ittifak kurmuş hareket olarak hükumet kurma zorunluluğu getirildi. Ülkenin istikrar içinde yönetilmesi gerekiyor. İngiltere'de ne oldu? Bu da çok önemli. İki gün önce seçim sonuçları çok enteresan tablo ortaya çıkardı. Muhafazakar parti meclis sayısını artırarak tek başına iktidar olurken İşçi Partisi oy kaybına uğradı.

"ÇÜNKÜ KOLTUK SICAK"

Milletvekili sayıları düşen üç parti genel başkanları yenilgiyi kabul edip istifa ilan ettiler. Bu durumun İngiltere'de adalet ve daha önemlisi yönetimde istikrar tartışması başlattığını görüyoruz. Her seçime girerken ne diyordum; 'Eğer 1. parti olamazsak istifa edeceğim' diyordum. Ama bizdekilerde böyle bir şey yok. Çünkü koltuk sıcak. O koltuğa oturduktan sonra kalkamıyorlar. Hadi madem iddialısınız. '1. parti olamazsak çekilip gideyim' deyin. Niye diyemiyorlar? Çünkü bunların istikrar gibi bir derdi yok. Başkanlık sistemini neden istemiyorlar biliyor musunuz? Artık parlamentoda ekmek yok onun için."

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Muhalefete Gönderme: Koltuk Sıcak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefete Gönderme: Koltuk Sıcak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • mufazakar: baskanim nederlerse desinler Bu millet hamd olsun dogruyu buldu yasasin AK parti 4 95 Yanıtla
  • yavz: sayın cumhurbaşkanı yakın zamanda hukuk yanlış yaparsa kim dur diyecek cezasını kim verecek diyordu , şimdi biz soralım cumhurbaşkanı yanlış yaparsa ona kim dur diyecek kim hesap sorabilecek , hakimler savcılar görevden alındı hapise atıldı demek ki hukukçulara dur denilebiliniyomuş diğilmi. . 90 2 Yanıtla
  • hdp: Ben bir arastirma şirketinde çalışıyorum gönlümdeki parti hdp ama kamuoyundan saklananan GERÇEK anket Sonuçları CHP 37 AKP 32 MHP 17 HDP 11 SP 2 83 7 Yanıtla
  • hdp: Ben bir arastirma şirketinde çalışıyorum gönlümdeki parti hdp ama kamuoyundan saklananan GERÇEK anket Sonuçları CHP 37 AKP 32 MHP 17 HDP 11 SP 2 72 8 Yanıtla
  • TURK: YA NE ANLATIYOR BU ADAM İNGİLTERDE İSTİFA ETMİSLER YAAA SENIN HIRSIZ BAKANLARIN SOMADA AILELERIN OCAKLARINI SONDUREN BAKANLARIN ANKARAYI SOYAN BELEDIYE BASKANLARIN KURAN LA MAKARA GECEN ADAMLARIN İSTİFAMI ETTİ DE MUHALEFET ISTIFA ETSIN CALMADILAR CIRPMADILAR BU ULKE ICIN MUCADELE VERIYORLAR VE CHP DE MHP DE HDP DE SIZDEN 1000 KAT IYIDIR TARAFSIZMIS IKI LAFDA AKP YE ETSENE GORELIM ALLAH KORKUSU VARMI BU ADAMDA YA YEMIN ETTI KURAN USTUNE TARAFSIZ OLACAGINA. YORUM SIZIN 62 11 Yanıtla
  • Rambo: Çatlasalarda patlasalardaaa başkanlık sistemi geliyor. 7 65 Yanıtla
  • Çıkmazlarda: Süleymana kalmayan dünya sanamı kalacak erdoğan. Şahsen bu dünyada gücüm yok ama öteki tarafta seni şikayet edip yakana yapışacağım. ???? 55 8 Yanıtla
  • polat: Kürtler senin kardeşin değil rte 55 5 Yanıtla
  • H Ê V İ D A R: BUNLARDA MHP YE TEK LAF ETMIYOR.. MHP BUNLARIN ARKADAŞLAR BAHCESI OLMUS... AKP DIKTATORLUGUNDEN KURTULMAK İÇİN MHP YE SAKIN OY VERMEYIN... OYLAR HDP YE. . . 44 5 Yanıtla
  • ingiltere mi?: ingiltere kiiim sen kim? 45 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement