Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailece tehditler aldıklarını, şimdi de kızı ve şahsıyla ilgili tehditlerin söz konusu olduğunu belirterek, "Aylardır ortaya çıkan bir isim var. Ya, delikanlıysan çık ortaya, gizli olarak niçin kalkıp da bu şekilde, bunu yapıyorsun? Biz bu yola çıktığımızda bir şey söyledik: Kefenimizi giyerek biz bu yola çıktık. Bizi, buradan caydıramazsın ama sende yürek varsa, delikanlılık varsa böyle kod adıyla, mod adıyla ortaya çıkma" dedi.

21.02.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailece tehditler aldıklarını, şimdi de kızı ve şahsıyla ilgili tehditlerin söz konusu olduğunu belirterek, "Aylardır ortaya çıkan bir isim var. Ya, delikanlıysan çık ortaya, gizli olarak niçin kalkıp da bu şekilde, bunu yapıyorsun? Biz bu yola çıktığımızda bir şey söyledik: Kefenimizi giyerek biz bu yola çıktık. Bizi, buradan caydıramazsın ama sende yürek varsa, delikanlılık varsa böyle kod adıyla, mod adıyla ortaya çıkma" dedi.

Malatya Valiliğince organize edilen etkinlikte, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, paralel devlet yapılanması konusuna değindi.

Erdoğan, "Gazetelerde yayınlanan belgeleri görüyorsunuz. Kim nerenin imamıdır, yurtiçinde, yurtdışında ne gibi bağlantıları vardır, neler yapıyorlar, nasıl işler bağlıyorlar, bunların hepsi oralarda mevcut" diye konuştu.

Bu yapıyla mücadele etmeye başladıklarında söylenenleri anımsatan Erdoğan, "Gayretullah'a dokunmaktan bahsediyorlardı bize. Asıl Müslümanlara zulmedenlere ram olanların, onlarla al takke ver külah ilişkiye girenlerin yanında yer almak, buna müsamaha göstermek Gayretullah'a dokunur. Buna bakmamız lazım. Bunun böye bilinmesi lazım" ifadesini kullandı.

Burada eksikten, kusurdan, hatadan, basit zaaflardan, masum ısrardan bahsetmediklerini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada inancımızın ve milletimizin varlığına kastedenlerin emrine girmiş bir ankebut yapıdan söz ediyoruz. Bu çok önemli. Kendilerine bu aziz milleti bırakıp okyanus ötesini, güneydeki sevdikleri ülkeyi dost edinenlerden bahsediyoruz. Bu ülkelerin çıkarı için dünyanın dört bir yanında operasyonlara alet olanlardan bahsediyoruz. Hamdolsun milletimiz o engin ferasetiyle bu yapının gerçek yüzünü kısa sürede gördü, anladı ve hak ettiği şekilde onu kendi dünyasına hapsetti."

-"STK'ların üzerinde burada çok önemli bir görev var"

Sivil toplum kuruluşlarına, gönüllü teşekküllere, bu yapının insanın gönül dünyasında yol açtığı tahribatı süratle tamir etme görevi düştüğünü vurgulayan Erdoğan, "Her biriniz kendi alanlarınızda daha çok çalışarak, daha çok hizmet ederek milletimizin hayır, hasenat, dayanışma, yardımlaşma konusundaki yüce gönüllüğünü organize etmelisiniz. Benim vatandaşım yaptığı yardımın doğru yerde, doğru şekilde kullanıldığını gördüğünde, buna itimat ettiğinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmaz. Bunu biliyoruz. Yeter ki siz samimi olun, sıratı müstakim üzere olun" diye konuştu.

Bu yapıya bağlı kuruluşların, hukuk yolu ve milletin iradesiyle eninde sonunda tamamen tasviye olacağının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bundan hiç şüpheniz olmasın. Burada herhangi bir boşluğun doğmasına, bir tek öğrencimizin, bir tek ihtiyaç sahibi vatandaşımızın dahi mağduriyet yaşamasına izin vermemeliyiz. Bunu hep beraber yapmamız gerekir. STK'ların üzerinde burada çok önemli bir görev var. İlgili kamu kurumları bir yandan, sivil toplum kuruluşları bir yandan el birliği, gönül birliği içinde vatandaşlarımıza daha iyi, daha güzel hizmet vermenin çabası içerisinde olmalıyız."

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kuracağı Maarif Vakfı ile ağırlıklı uluslararası camiadaki bu okulları, oralardaki yönetimler 'Biz size verelim' diyorlar. 'Alın, yönetin ama burada bunca öğrenci boşta kalmasın' diyorlar" ifadesini kullanan Erdoğan, onun için de şu anda hükümetin süratle böyle bir vakfı kurduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda işbirliği halinde olacağımız ülkelerle şu ana kadar hangi devlet başkanı ile görüştüysem hepsi olumlu cevap vermiştir. 'Tamam, biz hazırız, el ele verelim ama yeter ki bu öğrenciler meydanda kalmasın' demişlerdir" ifadesine yer verdi.

-"Bu, memleket meselesidir"

Aynı şeyin ekonomik alanda da yapıldığını belirten Erdoğan, bu konuda da Ekonomi Bakanlığı, ilgili kurumların yoğun bir işbirliği halinde Dış Ekonomik İlişikler Konseyi (DEİK) olarak bütün bu çalışmaları organize edeceğini bildirdi. Erdoğan, "Devlet olarak, Ekonomi Bakanlığı ile bu ekonomik ilişkileri uluslararası camiada sürdürmeye devam edeceğiz. Bu arada yaptığım tüm seyahatlerde DEİK riyasetinde bu çalışmaları sürdürüyoruz ve her geçen gün de bu tempoyu artırarak devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, ülkenin ve milletin kazanımlarına halel getirmeden bu meselenin çözüme kavuşturulacağını, herhangi bir mevzi kaybına mahal vermeden, ülkenin ve milletin bu hastalıklı yapıdan kurtarılacağını vurgulayarak, bu destek ve gayret beklediğini söyledi.

Sorunun, şahsi meselesi olmadığına işaret eden Erdoğan, "Sizin de özel meseleniz değil. Bu, memleket meselesi, millet meselesi, rıza-i ilahi meselesidir" dedi.

-"Delikanlıysan çık ortaya"

Dün gazetelerde çıkan haberlere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık bir hafta kadar önce Bursa'da da söylemiştim. 'Tehditler alıyoruz' diye. Ailece tehditler aldığımızı söylemiştim. Ben, ailem, hepsi. Şimdi şeyler dökülmeye başladı. İşte kızımla ilgili, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. Aylardır ortaya çıkan bir isim var. Ya, delikanlıysan çık ortaya. Gizli olarak niçin kalkıp da bu şekilde bunu yapıyorsun? Biz bu yola çıktığımızda bir şey söyledik:  Kefenimizi giyerek biz bu yola çıktık. Bizi buradan caydıramazlar. Ama sende yürek varsa, sende delikanlılık varsa böyle kod adıyla, mod adıyla ortaya çıkma. Sen terör örgütünün mensubusun, bunu biliyoruz. Onun için de kod adı kullanıyorsun. Çık açık net ortaya. Nereden konuşacaksan oradan konuş. Varsa elinde bir şey onu da ortaya koy ama bunu yapamadılar bugüne kadar. Yapamadıkları için böyle sufle... gerisinde iftira kampanyalarıyla bunları yaptılar.

Şimdi de tehditler. Tehditleri yaparken bakıyorsunuz anamuhalefet başkanıyla, onun yetkilileriyle özel görüşmeler ve onlara adeta bilgi veriyorlar. 'Biz işte böyle böyle benim kızımla ilgili onu öldürmek için görevlendirmeyi yaptık. Amerika'dan birisi gelecek, onunla ilgili adımı atacak.' Allah'ın verdiği ömrü kimsenin bir lahza geri, bir lahza ileri almaya yetkisi yok. Şu anda atılan bu adımlarla bizler kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Biz çalışmalarımızı aksatacak değiliz."

-"İç Güvenlik Yasası'na karşı çıkmak, terörle mücadeleye karşı çıkmak"

Parlamentoda "İç Güvenlik Yasası" ile ilgili çalışmaları hatırlatan Erdoğan, hükümetin görevinin huzuru ve refahı sağlamak olduğunu söyledi. Terör örgütünün, yapılan yatırımlara zarar verdiğini, iş makinelerini yaktığını, müteahhit firmanın görevlilerini kaçırdığını, haraç istediğini anlatan Erdoğan, "Bunların uzantıları, bakıyorsunuz parlamentoya kadar uzantı sirayet ediyor" diye konuştu.

Parlamentoda terör örgütü ile ilgili alınan tedbirler kapsamındaki İç Güvenlik Paketi'ne karşı çıkmanın, terörle mücadeleye karşı çıkmak anlamına geleceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunu böyle bilmemiz lazım. Eğer dürüst olsalar, samimi olsalar terörle mücadelede şu şu şekilde maddeler buraya ilave edilir. Güvenlik güçlerinin elini güçlendireceksin ki rahat müdahale etsin. Bunu Amerika'da yapabilir misin, yapamazsın. Batıda yapabiliyor musun, yapamazsın. Anında götürürler, hiç şakası yok bunun. Polis sana 'Dur' dedi. Duracaksın. Durmadığın zaman gerekli muameleyi yapar. Orada hak oluyor da Türkiye'de bu işin ortasını bulalım, bunu çözmemiz lazım. Eğer bunun çözemezsek terör örgütünün gücünü artırırız."

-"Böyle bir demokrasi olabilir mi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarların "Bu köyden başka bir siyasi partiye oy çıkmayacak. Çıktığı takdirde hepiniz dağa gönderilirsiniz" şeklinde tehdit edildiğini belirterek, "Böyle bir demokrasi olabilir mi" diye sordu.

Erdoğan, "Şimdi Parlamento'da bunların uzantıları var. 'Demokrasi' diyorlar. Ne demokrasisi? Sizin böyle bir anlayışınız olsa önce, dağda gidip geliyorlar ya araları iyi oralarla, o zaman önce bu işi halledin. Gelin bu konuda teklifiniz neyse bu teklifleri söyleyin. Böyle bir teklif de yok. Sadece ön kesmek. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bu parlamentodan her türlü engellemeye rağmen bu çıkacaktır. Ben buna inanıyorum çünkü aklı selimin yolu bir" değerlendirmesinde bulundu.

Daha çok çalışarak, daha çok fedakarlıkta bulunarak hep birlikte Türkiye'nin hak ettiği aydınlık yarınlara çıkartılacağına inancını dile getiren Erdoğan, yeni, modern bir Türkiye için farklı bir yolda olduklarını söyledi.

Artık yeni bir Türkiye kurulduğunu kaydeden Erdoğan, "12 sene öncesinin Türkiyesi yok artık. Aynı şekilde 12 sene öncesinin Malatyası da yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'nın bir cazibe merkezi haline getirilmesi adına gereken altyapıların inşa edildiğini,  bu yöndeki çalışmaların sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı
    09:15 Van'ın Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut, seçilen muhtarlarla toplantı yaptı

    Özalp Kaymakamı Rahmi Bulut başkanlığında toplanan muhtarlar, 2024 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyeti seçimini gerçekleştirdi. Yapılan seçimde Tepedam Mahalle Muhtarı Yalçın Özcanlı ve Yorganlı Mahalle Muhtarı Cafer Dayı SYDV mütevelli heyeti başkanlığına seçildi. Kaymakam Bulut, yeni göreve başlayan muhtarlarla başarılar diledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi
    09:13 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu Çalıştayı Düzenledi

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde iç ve dış paydaşların destekleriyle ‘Kentsel Kıyı Ekosistemlerinin Doğa Temelli Çözümlerle Restorasyonu’ çalıştayı düzenledi.

  • vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı
    09:09 vivo Y200i 5G Tanıtım Tarihi Açıklandı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon kataloğunu genişletmeye devam ediyor. Şirket, yakında Y200i 5G adlı modeliyle karşımıza çıkacak. Uzun bir süredir merakla beklenen vivo Y200i 5G için tanıtım tarihi açıklandı. Cihazın özellikleri arasında Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 6.72 inç IPS LCD ekran, 8 GB veya 12 GB RAM seçenekleri, 50 MP + 2 MP arka kamera kurulumu ve 6.000 mAh batarya bulunuyor. vivo Y200i 5G, 20 Nisan'da Çin'de tanıtılacak.

  • Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor
    09:09 Google Mesajlar, ebeveyn denetimi özelliğini test ediyor

    Google, Android işletim sistemine özgü mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar'a ebeveyn denetimi özelliğini eklemek için testler yapıyor. Bu özellik sayesinde ebeveynler, çocuklarının mesajlaşma aktiviteleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek. Yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedefliyor ve onay bekleyen mesajlar için uyarılar gönderiyor. Ayrıca, SMS ve RCS desteği ile geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Google, bu özelliği önümüzdeki sürümlerde kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

  • Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu
    09:07 Yaya geçidinde feci kaza kamerada: Otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan adama çarpıp metrelerce savurdu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir otomobilin yaya geçidinde hızla çarparak savurduğu yaşlı adam ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Oba Mahallesi Çevreyolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.K. yönetimindeki 07 AYG 093 plakalı otomobil, yaya geçidinden geçtiği esnada Ali A.'ya çarptı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Ali A.'yı ilk müdahalenin ardından ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, araç sürücüsü S.K. gözaltına alındı. Öte yandan kaza çevredeki bir işletmenin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde yaya geçidinden geçmekte olan Ali A.'ya 07 AYG 093 plakalı aracın çarptığı anlar yer aldı. Yaşlı adamın çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulduğu görüldü.

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.


Advertisement