Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da - Son Dakika
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel "TUR" uçağıyla akşam saatlerinde Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a geldi.

11.12.2015 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel "TUR" uçağıyla akşam saatlerinde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a geldi.

Aşkabat Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Türkmenistan Tarımdan Sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Esenmurat Arazgediyev Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu ile diğer ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a, uçaktan inişlerinde, Türkmen çocuklar çiçek verdi ve bereketi simgeleyen ekmek ikram etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyetinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bazı milletvekilleri, iş adamları ve basın mensupları bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra konaklayacağı Aşkabat Oğuzkent Oteli'ne geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPACAK

Türkmenistan'ın tarafsızlığının 20. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Aşkabat'ta düzenlenecek Tarafsızlık Konferansı'na katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konferans çerçevesinde başta Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov olmak üzere muhataplarıyla ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

Türkmenistan'ın tarafsızlığının en üst seviyede kutlanacağı konferansa, çok sayıda ülke ve uluslararası örgüt temsilcisinin katılması bekleniyor. - AŞKABAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement