Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank Çıkışı: Trump Talimat Verecek - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank Çıkışı: Trump Talimat Verecek

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile ortak basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump, 'Halkbank davası için talimat vereceğim' dedi'' diye konuştu.

03.11.2018 18:19  Güncelleme: 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile İstanbul'da yaptıkları ikili görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Trump, 'Halkbank davası için talimat vereceğim' dedi'' diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

''Ukrayna ile ilişkilerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Ukrayna'dan ülkemize gelen turist sayısı 2018 yılında 1 milyonu aşmıştır. Serbest ticaret anlaşmasını yıl sonuna kadar bitirme kararlığındayız. Bu anlaşma ile ticaret hacmimizin 10 milyar doları yakalayacağına inanıyorum.''

''TÜM BÖLGENİN YARARINA OLACAKTIR''

''Ülkemiz, Ukrayna'daki reform sürecini gönülden desteklemektedir. Reformların başarıya ulaşması, tüm bölgenin yararına olacaktır. Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların da bir an evvel barışçıl ve diplomatik yöntemlerle çözüme kavuşmasını temenni ediyoruz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank Çıkışı: Trump Talimat Verecek
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Erdoğan

KIRIM MESAJI

''İkili ve heyetler arası görüşmelerimizde bölgesel sorunları da ele alma fırsatımız oldu. Bu vesileyle Ukrayna'nın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunmasına dair tutumu güçlü bir şekilde yineledik. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadığımızı ve tanımayacağımızı tekraren vurguladık.''

15 TEMMUZ'UN ARDINDAN UKRAYNA DOSTLUĞUNU GÖSTERDİ

' '15 Temmuz'un ardından Ukrayna makamları, dostluğumuzun gereğini yaparak desteklerini göstermişlerdir Önümüzdeki dönemde de Ukrayna'daki FETÖ varlığının tümüyle ortadan kaldırılması için iş birliğimizin devam edeceğine inanıyorum.''

MÜNBİÇ YOL HARİTASI

Erdoğan, "Hedefimiz bir an önce Münbiç'ten bu terör örgütleri PYD/ YPG'nin çıkmasıdır. Bunların orayı terk etmesidir" dedi.

ABD İLE YAPTIRIM KRİZİNİN SONA ERMESİ

Erdoğan, " Eş zamanlı olarak yaptırımı kaldırma kararına varmıştık. Yaptırımlar kaldırıldı. Yaptırımları eş zamanlı olarak kaldırdık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'te düzenlenecek uluslararası toplantıda ABD Başkanı Trump'la yüz yüze görüşeceklerini bildirdi.

HALKBANK DAVASI

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la görüştüğünü söyleyerek "Malum finans meselesi ile alakalı Halk Bankası'na yönelik adımlardı. Bu konuları kendisiyle görüştük. Bu konularla ilgili de 'İlgili bakan arkadaşlarıma hemen talimatı vereceğim' dedi." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank Çıkışı: Trump Talimat Verecek
ABD Başkanı Donald Trump
Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Halkbank Çıkışı: Trump Talimat Verecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank Çıkışı: Trump Talimat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement