Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizde Vesayetin Selasını Vermek AK Parti'ye Nasip Olmuştur" - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizde Vesayetin Selasını Vermek AK Parti'ye Nasip Olmuştur"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihracatta, üretimde ve istihdamda yaşanan yükselişi son olarak dün açıklanan büyüme rakamlarıyla taçlandırdıklarını belirtti.

13.06.2017 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihracatta, üretimde ve istihdamda yaşanan yükselişi son olarak dün açıklanan büyüme rakamlarıyla taçlandırdıklarını belirtti.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülkenin kıt kaynaklarını faiz lobilerine yağmalatmak yerine IMF'ye borcunu ödeyen, Merkez Bankasının kasasını güçlü kılan ve Hazineyi güçlendiren, böylece tam bağımsız bir ülke olma yolunda ilerleyen bir Türkiye inşa ettiklerini dile getirdi.

Hak ve özgürlükler konusunda geçmişte telaffuzu dahi imkansız düzenlemeleri cesaretle AK Parti'nin hayata geçirdiğini ifade eden Erdoğan, "Terör örgütleri ve onların gerisindeki güçlerle kararlı bir şekilde mücadele ederek, vatanımıza kem gözlerle bakanların heveslerini kursaklarında bıraktık. Demokrasiye sıkı sıkıya sahip çıkarak kirli pazarlıklarla iktidar hayalleri kuranları her seferinde Allah'ın izniyle sandığa gömdük. Bu aziz millet bizi yolda bırakmadı." dedi.

Erdoğan, darbecilerin, yönünü millete çevirdiği namlular üzerinden ikbal devşirmeye çalışanların 15 Temmuz'da başarısızlığa uğratıldığını söyledi.

Son 14 yılda Türkiye'ye, bulundukları yeri borçlu oldukları millete hizmetten başka hiçbir hedeflerinin olmadığını belirten Erdoğan, "Her gece yastığa başımızı koyduğumuzda nefsimizi sürekli hesaba çekerek, kendimizi her daim yenileyerek bugünlere geldik. Karşımızda ciddi bir muhalefet olmadığı için hep kendimizle yarıştık. İnşallah bundan sonra da aynı anlayışla ilerleyeceğiz." diye konuştu.

"Büyümenin yüzde 5 olarak gerçekleşmesi güvenimizi daha da artırmıştır"

Türkiye'yi her alanda muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadele ettiklerini anlatan Erdoğan, bu uğurda var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Felaket tellallarının tüm çabalarına rağmen güzel gelişmelerin haberini almaya devam ettiklerini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhracatta, üretimde ve istihdamda yaşanan yükselişi son olarak dün açıklanan büyüme rakamlarıyla taçlandırmış olduk. Bu yılın ilk çeyreğindeki büyüme oranımız yüzde 5 olarak gerçekleşti. Tabii bu milliyetperver, vatansever halkımız için bir mutluluk vesilesi ama aksi olanlar için de tam aksi. Bu büyüme oranı yüzde 2,4 olan AB ortalamasının iki katından bile fazladır. Aynı dönemde G7 ülkeleri yüzde 1,8 ve OECD yüzde 2 büyümüştür. İlk verilere göre yüzde 5'lik büyüme oranıyla G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan'ın ardından üçüncü sırada bulunuyoruz. Aramızda çok fazla fark da yok. Onları da yakalayacağız. Daha iyi noktaya geleceğiz. Onu yakalayacak güç bizde var evvelallah. Ekonomistlerin ve IMF gibi kuruluşların yüzde 3-4 arasında bekledikleri büyümenin yüzde 5 olarak gerçekleşmesi geleceğimize olan güvenimizi daha da artırmıştır."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk 5 aylık ihracatının yüzde 8,9 artış kaydettiğini, istihdamda başlatılan seferberlik noktasında 2 milyon kişilik bir artış elde edildiğini söyledi.

Muhalefet partisinin bu gelişmeleri hiç dile getirmediğine dikkati çeken Erdoğan, "Uluslararası yatırımlarda da yılın ilk 4 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre az da olsa bir artışla 3,6 milyar dolar seviyesini yakaladık. Yatırım davetimize üretimi, istihdamı, ihracatı artırma çağrımıza olumlu cevap vererek böyle bir büyüme oranını yakalamamızda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

"Şimdi ne yapacaklarını merak ediyorum"

Erdoğan, Türkiye ekonomisinin artık ufak tefek sarsıntılarla dengesinin bozulmayacak kadar büyük ve güçlü olduğunu, özellikle geçen yıl gördüklerini anlattı.

Türkiye'nin kredi notuyla ilgili spekülasyonların, ülkenin gerçek durumundan ziyade, siyasi saiklere bağlı olduğunu açıkça söylediğini vurgulayan Erdoğan, "Eğer büyüme oranı beklentilerin altında çıksaydı hemen kredi notunu düşürmek için harekete geçecek derecelendirme kuruluşlarının şimdi neredeyse yarı yarıya yüksek çıkan büyüme oranı karşısında ne yapacaklarını merak ediyorum. Onu da göreceğiz. Biz kendimizin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ülkemizin potansiyeline ve milletimizin kabiliyetine olan güvenimiz tamdır. Bugüne kadar bizi hiç yanıltmayan bir dinamizmle ülkesine ve geleceğine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

"Bu ülke ne çektiyse siyaset ve toplum mühendislerinden çekmiştir"

Erdoğan, stratejik yatırım alanları başta olmak üzere geniş bir yelpazede verilen teşvikleri sürdürerek büyüme eğilimini daha da yukarılara taşımak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Hem mali disiplinden hem de yatırımlardan taviz vermeden büyümenin mümkün olduğunu defalarca ispatladıklarını anlatan Erdoğan, bu başarıyı tekrar tekrar göstermeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Erdoğan, büyüme oranı başta olmak üzere ekonomide gerçekleştirilecek büyük atılımlarla 2023 hedeflerine ulaşmaya kimsenin engel olamayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yaptıklarımızın tamamı elbette önemlidir. Bunlar tarihi nitelikte başarılardır. En büyük reformların başında vesayetle mücadelenin geldiğine inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi bu ülke ne çektiyse siyaset ve toplum mühendislerinden çekmiştir. Bu millete en büyük zulmü dilinden halk ve halkçılık kelimelerini eksik etmeyen müstebitler yapmıştır. Değerlerimize, tarihimize, kültürümüze yabancı bir hayat tarzını yıllarca çağdaşlık kılıfı altında milletimize dayatanlar cumhurla Cumhuriyet arasındaki bağı koparmışlardır. Bu sahte projelerle ülkenin imkanları bir avuç seçkine peşkeş çekilirken millet fakirleşmiş, temel insani ihtiyaçlarını karşılamaktan dahi aciz duruma düşmüştür. Milletin temsilcisi olması gereken siyaset de maalesef aynı çarpık düzenin bir parçası haline dönüşmüştür. Ülkemizde vesayetin selasını vermek de onun izinden giden siyaset anlayışını tarihe gömmek de bu kadroya, AK Parti'ye nasip olmuştur.

(Sürecek)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizde Vesayetin Selasını Vermek AK Parti\'ye Nasip Olmuştur"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ülkemizde Vesayetin Selasını Vermek AK Parti'ye Nasip Olmuştur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement