Cumhurbaşkanı Erdoğan : Vatanseverlik, Birlik ve Dayanışmayla Ortaya Çıkar - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Vatanseverlik, Birlik ve Dayanışmayla Ortaya Çıkar

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Vatanseverlik, Birlik ve Dayanışmayla Ortaya Çıkar

Imt (Uluslararası Mobil Telekomünikasyon) Yetkilendirme Belgesi İmza Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yaptığı büyük ölçekli yatırımlara değinerek, "Milli ve yerli olmadığınız, bu ülkenin kalkınma sürecine destek vermediğiniz sürece 'Ben vatanseverim' diyemezsiniz" dedi.

27.10.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Imt (Uluslararası Mobil Telekomünikasyon) Yetkilendirme Belgesi İmza Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yaptığı büyük ölçekli yatırımlara değinerek, "Milli ve yerli olmadığınız, bu ülkenin kalkınma sürecine destek vermediğiniz sürece 'Ben vatanseverim' diyemezsiniz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri ile 4,5 G ihalesini kazanan GSM şirketlerinin yöneticilerinin de hazır bulunduğu törende, BTK ile GSM şirketleri arasında gerçekleşen imza öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Konuşmasına gerçekleşen imzanın bilişim sektörü ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nisan 2016'dan itibaren sunulmaya başlanacak 4,5 G hizmetinin Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine ve hedeflerine ulaşmasına önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi ve bu teknoloji adımın gerçekleştirenlere teşekkür etti.

"TÜRKİYE, DEMOKRASİSİ VE EKONOMİSİ GÜÇLÜ BİR ÜLKEDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bir süredir ciddi sorunlarla ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını; ancak bunun geçici bir süreç olduğunu belirterek, "Ama aynı zamanda Türkiye, çok büyük projelerin hayata geçirilmeye devam ettiği, çok önemli hizmetlerin başarıyla yürütüldüğü, demokrasisi ve ekonomisi güçlü, potansiyeli yüksek bir ülkedir" dedi.

Türkiye'nin gündemini işgal eden sorunlar, bizimle birlikte tüm bölgenin, Avrupa'nın ve dünyanın da sıkıntıları olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan hadiselerin, bulunduğumuz coğrafya ve tarihi sorumluluklarımız itibariyle, yaşanan bizi herkesten daha fazla ilgilendirdiğini ve fakat bunların hiçbirinin de bize mahsus olmadığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan Suriye ve Irak'taki gelişmelerle, kuzey bölgemizde yaşanan olaylarla, paralel devlet yapılanması ihanetiyle ve terör örgütleriyle uğraşırken, önlerine koydukları hedefleri, projelerini ve çalışmalarını bir kenara bırakmadıklarını vurguladı ve "Hem bu hadiseleri yakından takip ediyor, hem de hedeflerimiz doğrultusunda adım adım ilerliyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN YATIRIMLARI

Almanya'da sosyal medya üzerinden ülkenin başbakanı Merkel'e yapılan bir hakaretin, hızlı bir yargı süreci işletilerek 2,5 yıl mahkümiyetle sonuçlanmasını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki gelişmelere bakıldığında tam aksi bir görüntünün yaşandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burada ise, istedikleri gibi hakaret edebilecekler, bu hakka sahip olacaklar. Bu hakaret edenler de ne yazık ki bu ülkede gerek siyasetin içinde bulunanlar gerekse onların meslektaşları tarafından da takdir görecekler" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası alanda büyük projelerle yolunda kararlı bir şekilde yürüyüşüne örnek olarak sadece son birkaç haftada yaşanan gelişmelerin yeterli olduğunu belirti ve bu gelişmelere; savunma sanayimizin en başarılı projelerinden biri olan Amfibi Gemi Bayraktar'ın denize indirilmesini, Çankırı'da Türk Japon ortaklığı ile yapılan 516 milyon dolarlık yatırımı, TÜRKSAT 4 B uydusunun uzaya fırlatılmasını, 1 milyar 600 milyon liralık bir yatırımla gerçekleşen, iki barajı, arıtma ve dağıtım tesislerini içeren KKTC'ye Su Temini Projesi'ni ve İstanbul'da inşa edilmekte olan yeni havalimanının 4,6 milyar Avroluk kredi finansmanı anlaşmasını, örnek olarak gösterdi.

KKTC'YE SU TEMİN PROJESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'ye Su Temin Projesi'nin 'asrın projesi' olarak anılmasına rağmen Türkiye'de medyada ve sosyal medyada görmezden gelindiğine dikkat çekerek, " Anamur'dan KKTC'ye denizin altından böyle bir su hattının götürülmesinin bir benzeri yok. Bunu ilk defa Türkiye yapıyor. Ama bunu malum bazı çevreler göz ardı etmenin gayreti içindeler. Milli olmadığınız, yerli olmadığınız sürece bu ülkenin bu kalkınma sürecine destek vermediğiniz sürece 'Ben vatanseverim' diyemezsiniz. Vatanseverlik birlik beraberlik ve dayanışma ile ortaya çıkar" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2,3 ve ikinci çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme oranları ile beklentilerin üzerinde büyüdüğünü, Merkez Bankası döviz rezervinin tüm spekülasyonlara rağmen, 118 milyar dolar düzeyinde bulunduğunu, borçlanma faizlerinin, enflasyon ve işsizlik rakamlarının yüzde 10'un altında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası yatırımlar konusunda cazibe merkezi olmayı sürdürdüğünü, geçtiğimiz Temmuz ayında 3,4 milyar dolarlık uluslararası yatırım girişiyle, aylık bazda yeni bir rekora imza attığını vurguladı.

"İÇİMİZDEKİ HASIMLAR HİÇBİR ZAMAN EKSİLMİYOR"

'Asıl Türkiye, işte budurö diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bunu görmezlikten gelenler yine var ve yine olacak; bunu biliniz. Çünkü içimizdeki hasımlar, maalesef hiçbir zaman eksilmiyor. Dışardaki için 'zaten normaldir' diyoruz. Ama içerdekilere ne oluyor. İkide bir söyledikleri şey şudur: 'Acaba ne yaptılar, söylesinler.' Fazla çok şey konuşmaya gerek yok. Ben sadece beş altı tane örnek verdim. Eğitimde, adalette, sağlıkta, emniyette, ulaşımda, tarımda tüm alanlarda yapılanlara baktığınız zaman her şey ortada. Fakat ne söylersen söyle, ne anlatırsan anlat; kulakları var ama duymuyorlar."

Türkiye'nin adını sadece terörle, krizle ananların, tüm bu başarıları, tüm bu güzel gelişmeleri gölgelemenin peşinde olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki istikrar ve güven ikliminden rahatsız olanların, 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan belirsizlik ortamını ve yaşanan terör olaylarını da bahane ederek, kendilerini bu asli gündemden uzaklaştırmanın çabası içinde olduklarını ifade etti. 'Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Hedeflerimizden asla uzaklaşmayacağız' ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ekledi: "Cumhurbaşkanlığıyla, Başbakanlığıyla, Bakanlıklarıyla, tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan, çalışan, üreten bir ülke olarak Yeni Türkiye yolunda, Büyük Türkiye yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz."

"TÜRKİYE BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜN PİYASA BÜYÜKLÜĞÜ 70 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI"

Elektronik haberleşme sektöründe yaşanan gelişmelerin, Türkiye'nin yaşadığı büyük atılımın en bariz örneği olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Ağustos ayında 4,5 G ihalesinde 4 milyar Avroya ulaşılmasının Türkiye'deki potansiyelini göstermesi bakımından önemli olduğunu dile getirdi. Türkiye'de mobil telefon abone sayısının 73 milyonu aşmasına, internet abone sayısının ise 47 milyona yaklaşmasına dikkat çeken ve buna bağlı olarak kimi sayısal verileri de paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye bilişim sektörünün piyasa büyüklüğünün 70 milyar liraya çıktığını, sektördeki çalışan sayısının ise 103 bini aştığını açıkladı.

Bütün bunların yanı sıra kendisini asıl heyecanlandıran şeyin ise 4,5 G ihalesini kazanan şirketlere, şebekelerini inşa ederken yerli ürün kullanma zorunluluğunun getirilmesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan devamında şu açıklamalarda bulundu: "Bu kapsamda, 4,5 G teknolojisi tabanlı baz istasyonları Bakanlığımız, Savunma Sanayi Müsteşarlığımız ve ASELSAN arasında imzalanan ULAK Projesi sözleşmesine göre, tamamen ülkemizde geliştirilecek ve üretilecek. Böylece ülkemiz, daha sonraki süreçlere uygun ürün geliştirme, üretme ve ihraç etme altyapısına da kavuşmuş olacaktır. ULAK Projesinin ülkemize 5 milyar doların üzerinde katkı sağlaması bekleniyor."

Bu tür gelişmelerin Türkiye'yi, teknolojiyi tüketmenin yanında üreten ülke olma hedefine adım adım yaklaştıracağına inandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, IMT yetkilendirme belgelerinin GSM şirketlerine hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan : Vatanseverlik, Birlik ve Dayanışmayla Ortaya Çıkar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement