AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: "Karabağ örnek bir bölge olarak Azerbaycan'ın parlayan yıldızı olacaktır" - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: "Karabağ örnek bir bölge olarak Azerbaycan'ın parlayan yıldızı olacaktır"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: "Karabağ örnek bir bölge olarak Azerbaycan\'ın parlayan yıldızı olacaktır"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yeni Azerbaycan Partisi'nin 30. kuruluş yıldönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Karabağ, örnek bir bölge olarak Azerbaycan'ın parlayan yıldızı olacaktır" dedi.

21.11.2022 12:45  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yeni Azerbaycan Partisi'nin 30. kuruluş yıldönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, " Karabağ, örnek bir bölge olarak Azerbaycan'ın parlayan yıldızı olacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de temaslarını sürdürüyor. Kurtulmuş ve başkanlığındaki heyet, Yeni Azerbaycan Partisi'nin 30. kuruluş yıldönümü etkinlikleri nedeniyle Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başta olmak üzere milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetlinin de yer aldığı programda konuşma yapan Kurtulmuş, 30 yıl önce Haydar Aliyev tarafından kurulan Yeni Azerbaycan Partisi'nin üyelerini Karabağ'ın işgalden kurtarılmasına şahitlik eden bir nesil oldukları için Türk milleti adına tebrik etti.

Karabağ'ın, Azerbaycan'ın olduğunu ve öyle kalacağını ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye olarak her zaman sizlerle birlikte olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Rahmetli Haydar Aliyev'in 'Tek millet, iki devlet' prensibi ile bu salona girdiğim zaman da, Azerbaycan'a girdiğimiz andan itibaren de kendimizi misafir olarak değil, burada hem bu salonda hem de Azerbaycan topraklarında kendimizi ev sahibi olarak hissediyoruz. Özellikle 44 günlük Karabağ zaferinden sonra yeryüzünde itibarı her geçen gün artan Azerbaycan'ın dostu olmaktan iftihar ediyoruz, şeref duyuyoruz" dedi.

"Karabağ örnek bir bölge olarak Azerbaycan'ın parlayan yıldızı olacaktır"

Şuşa Beyannamesi ile Türkiye-Azerbaycan arasındaki dostluğun ve kardeşliğin kusursuz bir şekilde devam edeceğini söyleyen Kurtulmuş, "Karabağ'ın işgalden kurtarılmasından sonra, Karabağ'ın kalkınma dönemini yaşayacağız. Karabağ, örnek bir bölge olarak Azerbaycan'ın parlayan yıldızı olacaktır. Türkiye-Azerbaycan arasında kusursuz ilişkiler var. Allah daha da ileriye götürmeyi nasip etsin. Aynı şekilde Yeni Azerbaycan Partisi ile AK Parti arasında kusursuz ilişkiler var. Değerli dostum Tahir Budagov Bey ve Ali Ahmedov Bey ile başlattığımız süreci kusursuz bir şekilde götürüyoruz. Ülkelerarası ilişkilerin her vesileyle ve her platformda gelişmesi ne kadar önemli ise partilerimiz arasındaki ilişkinin de giderek daha fazla kuvvetlenmesi için el birliği ile gayret sarf ediyoruz. Yaptığımız çalışmaları daha da ortak bir şekilde sürdüreceğiz ve iki parti Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın kardeşliğinin öncülüğünü yapan partiler olacaktır" diye konuştu.

"Azerbaycan, bugün tüm Türk dünyası için bir ilham kaynağı vaziyetindedir"

Kurtulmuş daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik mektubunu okudu. Erdoğan mesajında, "Sayın Cumhurbaşkanı, aziz kardeşim. Yeni Azerbaycan Partisi'nin kuruluşunun 30'uncu yıldönümü münasebetiyle, Zat-ı Devletleri başta olmak üzere bütün Yeni Azerbaycan Partisi üyelerini ve kardeş Azerbaycan halkını en içten dileklerimle tebrik ederim. Azerbaycan'ın Umum milli Lideri Haydar Aliyev'in kurduğu Yeni Azerbaycan Partisi, ilk günden itibaren büyük hizmetlerde bulunmuş, Azerbaycan'ın öncü siyasi partisi olmuş ve bugün de dirayetli liderliğiniz ve yol göstericiliğinizle her alanda elde edilen büyük başarılara imzasını atmıştır. Topraklarını işgalden azad etmiş ve bölgesinin parlayan yıldızı haline gelmiş olan Azerbaycan, bugün tüm Türk dünyası için bir ilham kaynağı vaziyetindedir. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki istisnai bağları temel alan ve Şuşa Beyannamesi'yle en üst seviyeye yükselen işbirliğimizin ve dayanışmamızın gelecekte de artarak devam edeceğine inancım tamdır. Yeni Azerbaycan Partisi'nin önümüzdeki dönemde de Azerbaycan'ın refahı ve dünyadaki konumunun güçlenmesi yolundaki faaliyetlerini başarıyla sürdüreceğine eminim. Aziz Kardeşim, bu vesileyle Zat-ı Devletlerinizin sağlık ve mutluluğu ile can Azerbaycan halkının refahı için en iyi dileklerimi ve Yeni Azerbaycan Partisi'nin kuruluş yıldönümü için kalbi tebriklerimi yineliyorum. Hepinize en içten selam ve sevgileri sunuyorum" ifadelerine yer verdi. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 'Karabağ örnek bir bölge olarak Azerbaycan'ın parlayan yıldızı olacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement