Cumhurbaşkanı Gül İso'nun 60'ıncı Kuruluş Yıl Dönümü Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül İso'nun 60'ıncı Kuruluş Yıl Dönümü Yemeğine Katıldı

Cumhurbaşkanı Gül İso\'nun 60\'ıncı Kuruluş Yıl Dönümü Yemeğine Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 60.Meclisine 25 yıl ve üzeri hizmet veren işadamlarına plaket verdi.

01.06.2012 04:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 60. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen yemeğe katılarak, İSO

Meclisine 25 yıl ve üzeri hizmet veren işadamlarına plaket verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 60. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen yemeğe katılarak, İSO Meclisine 25 yıl ve üzeri hizmet veren işadamlarına plaket verdi. Yemeğe Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı. İSO'nun 60. yıl dönümü kutlaması kapsamında İSO Meclisine 25 yıl ve üzeri hizmet veren meclis üyelerine plaket takdim edildi. 29 yıldır İSO Meclis Üyesi olan Tanıl Küçük ile 25 yıldır hizmet veren Fikret Evyap, Erdal Bahçıvan, Hüsamettin Kavi ve Erol Lodrik, plaketlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gecede, İSO meclis onur üyeleri Mehmet Şuhubi, Oktay Duran, Sebahattin Karahan ve Ömer Dinçkök'e de plaket verdi. İSO'ya 60 yıldır kayıtlı olan şirketlerin plaketleri ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından verildi.

"SAĞLAM BİR ZEMİN SİZE VERİYORUZ. ARTIK BU ZEMİNİN ÜZERİNDE HERKES KABİLİYETİNİ GÖSTERİYOR"

Plaket törenini ardında bir konuşma yapan Gül, "Teknoloji ağırlıklı, yüksek teknolojiye önem veren, inovasyona önem veren, yeni buluşlara önem veren bir sanayiye geçmemiz gerekir" dedi. Cumhurbaşkanı Gül; "Artık gerçekçi, realist, doğru olanı yapmak, kısa vadeli başarılar, beklentiler değil uzun vadeli başarılar, popülist çıkarlar değil, uzun vadeli, Türkiye'nin bütün nüfusunun çıkarları peşinde koştuğumuzda ve o istikamette politikaları bilinçli bir şekilde uyguladığımızda işte halıyı düzgün yapıyoruz sizin için, toprağı çok sağlam hale getiriyoruz. Sağlam bir zemin size veriyoruz. Artık bu zeminin üzerinde herkes kabiliyetini gösteriyor" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İHRACATI ÇOK BÜYÜK BİR ORANDA İTHALATA BAĞLI"

Abdullah Gül, konuşmasında şunları kaydetti: "Bir noksanımız var o da dış açıkla ilgili, cari açıkla ilgili. Bununla ilgili zaman zaman sizlerle de fikirlerimi paylaşmışımdır. TBMM'de de yaptığım konuşmada seslendirmiştim; Türkiye üretmediği şeyleri tüketiyor. Türkiye'de müthiş bir ara mal bağımlılığı var. Türkiye'nin ihracatı çok büyük bir oranda ithalata bağlı. Dolayısıyla bu noksanlıklarımızı görmemiz lazım ki gelecekte başka sıkıntılara düşmeyelim. Bunun tedbirlerini almamız lazım. Memnuniyetle görüyorum ki hükümetimiz bunun tedbirlerini alıcı adımları yeni teşvik yasası ile yaptı ve ilk defa bir teşvik yasası daha düzgün çıktı. Daha önce iller arasında yarış olurdu. İller arasında kim ne kaparsa böyle bir yarış neticesinde çıkan teşvik yasaları da hiçbir işe yaramazdı. Ümit ederim ki ilk defa bu yasa işe yarayacaktır."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 60. kuruluş yılı kutlama yemeğinde yaptığı konuşmada, demokrasinin örgütlü toplum demek olduğunu,Türkiye'nin hem siyasal alanda hem ekonomik alanda hem de sosyal yapıda önemli yapıları, sivil oluşumları hayata geçiren bir ülke olduğunu söyledi. Ekonomik alanda 12 tane sanayi odası, 57 ticaret odası, 182 tane ticaret ve sanayi odası, 2 deniz ticaret odası bulunduğunu ifade eden Yazıcı, "Önümüzdeki dönemde bugün olduğu gibi makine ve otomotiv başta olmak üzere demir-çelik, tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon, elektrik ve elektronik ile kimyevi maddeler, ihracat stratejimizin lokomotif sektörü olmaya devam edecek" dedi. Gecede, ödül töreninin ardından Cumhurbaşkanın Abdullah Gül ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İSO üyeleriyle birlikte fotoğraf çektirdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül İso'nun 60'ıncı Kuruluş Yıl Dönümü Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement