Cumhurbaşkanı Plevneliev: Bulgaristan, AB Üyeliğiniz Konusunda Avukatlarınızdan Biri - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Plevneliev: Bulgaristan, AB Üyeliğiniz Konusunda Avukatlarınızdan Biri

Cumhurbaşkanı Plevneliev: Bulgaristan, AB Üyeliğiniz Konusunda Avukatlarınızdan Biri

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Moğalistan'da 51 ülke yöneticisinin katılacağı foruma Türkiye üzerinden gitmek için Kapıkule'den karayolu ile Türkiye'ye geldi.

13.07.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Moğalistan'da 51 ülke yöneticisinin katılacağı foruma Türkiye üzerinden gitmek için Kapıkule'den karayolu ile Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Plevneliev, İstanbul'a geçmeden önce Kapıkule'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bulgaristan, Türkiye'nin Avrupa Birliği destekçilerinden, bunu savunan avukatlardan biridir" dedi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plavneliev, bugün öğleden sonra Moğalistan'da 51 ülke yöneticisinin katılacağı foruma gitmek için apıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Kapıkule'de Edirne Vali Vekili Mustafa Ergün, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vilçev tarafından karşılanan Bulgar Cumhurbaşkanı Plevneliev, gazetecilerin sorularını yanatladı.

Cumhurbaşkanı Plevneliev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la NATO zirvesinde beraber olduğunusöyleyerek, "Erdoğan ile her sefer görüştüğümüzde sıkı bir dost gibi sohbet imkanı buluyoruz. Dışişleri Bakanımız da Varşova'daydı, sigara içmek istediğinde Sayın Erdoğan sigaraya karşı olduğunu söyledi ve sigara bırakma sözü aldı. Telefonunu sigara paketinin üzerine yazdı, 6 ay sonra arayacağım dedi. Her zaman ilişiklilerimiz inşallah böyle olur. Hem misafirperverliğiniz hem de gelen kaçak insanların sorununu çözdüğünüz için büyük çaba sar ettiniz" dedi.

Bulgar Cumhurbaşkanı Plevneliev Avrupa'nın Suriye sorununda, Türkiye'nin samimi çalışmalarını konuştuğunu kaydederek, "Özenini görmüyoruz sadece aynı zamanda iyi niyetinizi de görüyoruz. Bütün Avrupa liderlerine bilgi verdim. Bulgaristan, Türkiye'nin dış sınırlarında çalışmalarını örnek olarak ilettim. Camorona, Merkel'e hepsine yaptığınız çalışmalarını anlattım" diye konuştu.

BULGARİSTAN, TÜRİKYE'NİN AVRUPA BİRLİLİĞİ DESTEKÇİLERİNDEN

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plavneliev, Bulgaristan'ın Türkiye'nin AB'ye girmesi için destekçisi olduğunu belirterek, "Bulgaristan, Türkiye'nin Avrupa Birliği destekçilerinden, bunu savunan avukatlardan biri. Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye ve Bulgaristan bir ipek yolu gibi bu istikameti geliştirmek istiyoruz. Asya-Avrupa yolunun bu olmasını istiyoruz. Yüzlerce milyar dolar yatırım yapacağız  demiryollarına, daha fazla ekonomik kullanılması için. Bulgaristan ve Türkiye bunu destekleyecek. Bizim Çin'le anlaşma şansımız daha yüksek olması açısından bunu yapmayı düşünüyoruz. Türkiye ve Bulgaristan'dan Avrupa'ya geçişişini sağlamak açısından bunu yapmak durumundayız. Çin, Kore, Asya bu şekilde devam etmesi için konumumuzun önemli olduğunu biliyoruz sizinle olursak bu önem daha da artacaktır. Daha önce olan kaçan insanlarla olan krizi atlattığımız gibi bu durumu da birliktelikle çözeceğiz. Birlikten güç doğuyor. Bu sınırdan daha büyük ticaret geçecek" diye konuştu.

Konuk Cumhurbaşkanı, açıklamanın ardından kendisine ikram edilen baklavadan tattı. Ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Moğalistan'a uçmak için karayoluyla Kapıkule'den ayrıldı.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Plevneliev: Bulgaristan, AB Üyeliğiniz Konusunda Avukatlarınızdan Biri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement