Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Cumhur İttifakı Pazara Kadar Değil Mezara Kadardır" - Son Dakika
Genel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Cumhur İttifakı Pazara Kadar Değil Mezara Kadardır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Cumhur ittifakı pazara kadar değil mezara kadardır"GAZİANTEP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanlığının toplantısında konuştu.

26.01.2019 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Cumhur ittifakı pazara kadar değil mezara kadardır"

GAZİANTEP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanlığının toplantısında konuştu. CHP ve İYİ parti adayı Mansur Yavaş'ın dindarlar hayvanları katlediyor sözüne teki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'deki skandal görüntülere de sert cevap verdi. Erdoğan, Teröristlerin Kuzey Iraktaki saldırısını da uçakların dağıttığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz hizmet ve hizmetle beraberde İnanıyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir. Bu konuda bizim belediye başkan adaylarımızın bugüne kadar 16 yıldır eğer halkımızın biz teveccühünü kazanıyorsak, halkımız kendisine hizmet eden halkımız AK Parti Kadrolarımıza hiçbir zaman sırt çevirmemiştir ve sürekli olarak yanımızda olmuştur. 1994'te İstanbul'da Belediye Başkanı oldum. O süreç güçlenerek devam etti. Bununla beraber partimiz büyüdü. İstikrar çizgimizi yükselterek devam ettik. Gaziantep bugün başlayan ve 31 mart gecesi sandıkların açılmasıyla sona erecek bu seçim maratonunu inşallah partimize ve Cumhur ittifakına yaraşır bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor. Her arkadaşıma bu noktada güveniyorum.

"Bunlar şer odaklarıyla kol kola yürüyor"

Muhalefetin şer odaklarıyla kol kola yürüdüğüne ifade eden Başkan Erdoğan, "Aynı şekilde bunlar Suriye meselesinde zalim Esad ile gezi olaylarında sokak çeteleriyle, 17-25 Aralık sürecinde Fetöcü alçaklarla, 15 Temmuzda da darbecilerle kol kola yürümekten asla çekinmemişlerdir. Bay Kemal Ankara'dan İstanbul'a terör örgütlerinin mensuplarıyla yürüdü. AK Parti ve Cumhur ittifakı ülkemizin istiklalinin teminatıdır. Pensilvanya ve kandilin güdümündeki bu yıkım ittifakının belediyeler üzerinden ülkemize musallat olmasının engellemek herkesten önce bu kadronun işidir. Son beş yıldır ardı ardına maruz kaldığımız saldırılar, AK Parti ile ülkemizin kaderini adeta birleştirmiştir. AK Partinin tökezlemesi demek Türkiye'nin sarsılması sıkıntıya uğraması demektir. Cumhur ittifakının sendelemesi demek ülkemizin bekasının tehlikeye girmesi demektir" ifadelerine yer verdi.

"Cumhur ittifakı pazara kadar değil mezara kadardır"

Cumhur ittifakını değerlendiren Başkan Erdoğan, " Nasıl AK Parti 2001 yılında milletimizin 21. yüzyılda özellikle yaptığı umut ışığı olarak doğmuşsa, cumhur ittifakı da 15 Temmuz ihanet sırasında meydanlarda darbecilere karşı kurulmuştur. Bu bir çıkar ittifak değildir. Bizim ki bir beka ittifakıdır. Bu bir menfaat birliktelik değil, ilke ve prensip birlikteliğidir. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi ile azemi müştereklerimiz var. Aynı şekilde CHP'nin yanındakiler de bir Şer ittifakıdır. Bunu özellikle böyle bilmemiz lazım. İttifakımız pazara kadar değil, mezara kadardır. İttifak sürdürürüz bunu da vatandaşlarımızın gönüllerine dokunarak gerçekleştireceğimize inanıyorum. Her zaman ifade ettiğim gibi, kapısı çalınmadık ev hane hatta sıkılmadık vatandaş bırakmamalıyız Dün Erzurum'daydım gerçekten muhteşem bir aday tanıtım yaptık. Gaziantep hakikaten muhteşem bir aday tanıtım yaptık. Yarın Allah nasip ederse Antalya'da olacağım. Orada da yine aday tanıtımı törenimiz var ve hafta içinde de manifestomuzu açıklayarak süreci bitireceğiz. Kardeşlerim belediyecilik bizim işimiz. Muhalefet partileri ne bakın, belediyecilik olarak ne yaptılar, ama sizler Gaziantep'te başta büyükşehir belediyemiz olarak ilçe belediyelerimizin neler yaptığını zaten yaşayarak görüyorsunuz" sözcüklerini kullandı.

"Kayyumlar bölgeyi kalkındırdı"

Kayyum belediyeler hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Biz terör bağlantılı belediyeleri kayyuma teslim ettikten sonra bir anda Diyarbakır gelişti. Şu an Diyarbakır bir görün ya bunun batı şehirlerinden hiçbir farkı yok. Dört gidiş, dört geliş yollar yapıldı. muhteşem sur, Dicle muhteşem, binalarda yaptığımız restorasyondan başka orada tarih yeniden ayağa kalktı. Şırnak öyle, Siirt öyle, Van öyle daha önce bunlar oradaydı, bunların belediyeciliği oradaki halkı mahvetti. Oraları çukur yaptı. Ben İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman İstanbul'a üç kelimeyle gittim çöp, çukur, çamurlu girdim ve seçimi de öyle kazandım. İstanbul'da çok kötüydü çöp dağları her taraf çukur ve her taraf Çamur böyleydi ve aldık bambaşka bir İstanbul inşa ettik. Gaziantep öyle değil miydi, Gaziantep kimden aldık biz, CHP'den aldık. Ama Gaziantep her yönüyle ayağa kalktı. Gerek Fatma kardeşim, gerekse Asım Güzelbey buralarda başarılı çalışmalar yaptı. Merkezi yönetim olarak buralara ciddi yatırımlar yaptık. Bakın bütün bu süre içerisinde bizim buraya yaptığımız yatırımların tutarı 35 katrilyon dikkat edin 35 katrilyon biz buraya yatırım yaptık. Bizden önceki iktidarların böyle bir yatırımı olmadı. Tabii ki bir de büyükşehir belediyesinin hakikaten vasıflı kaliteli ilçe belediyeleri ile el ele verdiği zaman durum tabi farklı oldu. Şehitkamil, Şahinbey farklı bir belediyecilik var şimdi. Biz hakikati söyleyelim ki, muhalefetin iddiaları kafaları bulandırmasın. Tek seçim stratejisi gerilim yalan iftira ve kara çalma üzerine olur. Bu süreci karşısında bizim yapmamız gereken ise, bıkmadan, usanmadan insanlarımıza doğruları hatta mutlaka yaptığımız hizmetleri hatırlatmaktır. Her bir dava arkadaşımız için 31 Mart'ın ülkemiz ve milletimiz için taşıdığı ehemmiyeti uygun bir şekilde çalışması lazım. Bizim davamızda nasıl karamsarlığa Ümitsizliğe yer yoksa rehavete gevşemeye de yer yok. Hele hele ki bir gurur büyüklenme kendini Sırça köşklerine hapsetme bize asla yakışmaz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Cumhur İttifakı Pazara Kadar Değil Mezara Kadardır"
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Cumhur İttifakı Pazara Kadar Değil Mezara Kadardır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği
    09 Nis Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla meyve sebze yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği sağlıyor. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği desteğin başvuruları tamamlandı ve gübre dağıtımı Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak.

  • Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi
    09 Nis Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi

    Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi çarşıda büyük yoğunluk yaşanırken vatandaşlar doğal kokulardan oluşan kolonyalara ilgi gösteriyor. Kolonya, geleneksel ziyaret kültürünü yaşatmanın yanı sıra dezenfektan özelliğiyle de tercih ediliyor. Kolonya alırken kaliteye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, fiyatlar litre başına 120-150 TL arasında değişiyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı
    09 Nis İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarda görev yapan personelle bayramlaşma programına ESHOT ile başladı. Başkan Tugay, personele hitaben, 'Büyük bir sorumluluk duygusu ile iyi hizmet sunuyorsunuz. Bunu daha da kaliteli hale getirmek için hep birlikte çalışacağız. Sizleri tanıdığım ve aynı ortamda çalışma fırsatı bulduğum için büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

  • AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi
    09 Nis Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi

    Oltu Organize Sanayiinde faaliyet gösteren Ayşe Avcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan 20 milyonluk destekle açtığı arı ürünleri fabrikasının ilk ihracatını Azerbaycan'a gerçekleştirdi. Avcı, projeye başlamasında ve üretim sürecinde kendisine destek olanlara teşekkür etti ve fabrikasında bal mumu, fondan şekeri, arı yemi maddesi, arı invert şurubu, kovan ve çerçeve üretimi yapıldığını belirtti.

  • Yavuz Ağıralioğlu,
    09 Nis Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'ye dön" diyenlere kapıyı kapattı: Altyapısını tamamladığımız siyasi hazırlığın içerisindeyiz

    27 Nisan'da düzenlenecek olan İYİ Parti kurultayı öncesi, teşkilatın Yavuz Ağıralioğlu'na dönmesi için baskı yaptığı konuşuluyordu. Ancak Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden İYİ Parti'ye dönmeyeceğini ve yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladı.

  • Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı
    09 Nis Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanan B.D., M.C.S., A.B., İ.Ç. ve G.Ö. isimli 5 şüpheli, sağlık kuruluşunda yapılan testlerde uyuşturucu madde kullandıkları tespit edildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, yeni seçilen Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığında ilk Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu tartışıldı.

  • Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi
    09 Nis Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi

    Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da oluşan trafik ve alışveriş yoğunluğu havadan görüntülendi. Ulus semtinde uzun araç kuyrukları oluşurken alışveriş merkezleri insanlarla doldu taştı. Ankaralı vatandaşlar bayram coşkusunu ve hazırlıklarını gözler önüne serdi.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı
    09 Nis VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 azalışla 10.684,00 puandan başladı. Nisan vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışın yüzde 0,1 altında 10.684,00 seviyesinden işlem gördü. Analistler, küresel pay piyasalarında, yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirterek, bugün yurt içinde Ramazan Bayramı tatili öncesi Borsa İstanbul'da yarım gün işlem gerçekleştirileceğini söyledi.

  • Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini
    09 Nis Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli olması tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek, yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bazı illerde ise hava durumu şu şekilde olacak: Ankara parçalı bulutlu 22, İstanbul parçalı ve az bulutlu 20, İzmir az bulutlu 25, Adana parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18, Antalya parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24, Samsun parçalı ve çok bulutlu 15, Trabzon parçalı ve çok bulutlu 14, Erzurum çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu 14, Diyarbakır çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18.

  • Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı
    09 Nis Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Soytürk, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu belirterek, vatandaşların trafik kurallarına uymalarını ve dikkatli olmalarını temenni etti.


Advertisement