Cumhurbaşkanı Topi: Arnavutluk, 2012' de Avrupa Birliği Adaylık Statüsünü Elde Etmeli - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Topi: Arnavutluk, 2012' de Avrupa Birliği Adaylık Statüsünü Elde Etmeli

Cumhurbaşkanı Topi: Arnavutluk, 2012\' de Avrupa Birliği Adaylık Statüsünü Elde Etmeli

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, yabancı diplomatların katıldığı yeni yıl resepsiyonunda Arnavutluk'un tüm ülkelerle ikili ilişkilerin derinleşmesi için hazır olduğunu söyledi.

21.01.2012 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, yabancı diplomatların katıldığı yeni yıl resepsiyonunda Arnavutluk'un tüm ülkelerle ikili ilişkilerin derinleşmesi için hazır olduğunu söyledi.

Bu yıl, bağımsızlık ilanının 100'üncü yıldönümü olduğunu vurgulayarak, Arnavut halkı için özel bir anlam taşıdığını ifade etti. 2012 yılında Avrupa Birliği adaylık statüsü alması durumunda ise jübile kutlamalarına sevinç katacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Topi, 5 yıl Devlet Başkanı konumunda ülkesine hizmet ettiğini, bu yıl içinde yeni cumhurbaşkanlığı seçiminin olacağını, dönüşümü bir demokrasi modeli olarak desteklediğini, kurumlara karşı kamu güvenin artığını söyledi.

Dönüşüm sürecinden geçen Arnavut toplumu için yapıcı bir siyasi diyalogun güçlendirilmesinin önemine de değinen Topi, yeni bir siyasi vizyona, çatışma politikası yerine yapıcı bir siyasi anlayışa ihtiyaç olduğunu söyledi.

?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Topi: Arnavutluk, 2012' de Avrupa Birliği Adaylık Statüsünü Elde Etmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özel:
    21:04 CHP Genel Başkanı Özel: "Marmaris'te de Muğla'da da Rantiyecilere Geçit Vermeyeceğiz"

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Marmaris’te halk buluşmasında konuştu, “Marmaris’i AKP’ye verip de Marmaris’in koylarını, varlıklarını, TÜRGEV, TÜGVA, Ensar’a kaptırmaya siz razı gelir misiniz? diye sordu. Muğla'da da 4 katı geçen bina olmadığını belirten Özel, "Eğer Muğla Büyükşehir’e AKP’nin adayı gelse, Muğla’da her yerde dikey mimarı, her yerinde rant söz konusu olacak. O yüzden Marmaris'te de Muğla’da da rantiyecilere geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.

  • Dicle Üniversitesi Öğrencileri Filistin'e İnsanlık Zinciriyle Protesto Yürüyüşü Düzenledi
    21:03 Dicle Üniversitesi Öğrencileri Filistin'e İnsanlık Zinciriyle Protesto Yürüyüşü Düzenledi

    Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için 'Filistin'e İnsanlık Zinciri' sloganıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüş, üniversite yerleşkesinde öğrenci işleri önünden başlayıp öğrenci yaşam merkezi önünde sona erdi. Yapılan açıklamada, yürüyüşün Gazze'de yaşanan vahşete karşı bir ses çıkarmak amacıyla gerçekleştirildiği ve umudun ve vicdanın sesi olmak için diğer üniversitelere de ilham kaynağı olması umulduğu belirtildi. Yürüyüşün ardından DÜ Rektörlüğünün desteğiyle açık alanda 750 kişilik iftar programı düzenlendi.

  • Siirt'te muhtar adaylığı kavgası: 9 yaralı, 2 kişi yakalandı
    21:03 Siirt'te muhtar adaylığı kavgası: 9 yaralı, 2 kişi yakalandı

    Siirt'in Baykan ilçesinde muhtar adaylığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 1'i polis memuru 9 kişi yaralandı. Olayın ardından firar eden şahıslar Batman'ın Kozluk ilçesinde yakalandı.

  • Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı
    21:01 Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı

    Rize'nin Uzunkaya mevkisinde O.S. idaresindeki bir taksi, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki bariyerlere çarptı. Kazada, sürücü ve beraberindeki 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Taksinin içindekilerin, İyidere ilçesindeki bir cenazeden döndükleri belirtildi.

  • Ordu'da bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu
    21:00 Ordu'da bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu

    Ordu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.


Advertisement