Erdoğan'dan ABD'nin S-400 Tehdidine Rest: Bu İş Bitti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan ABD'nin S-400 Tehdidine Rest: Bu İş Bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin S-400 tehdidine sert çıktı. "NATO'ya ve diğer müttefiklerimize açıkça ifade ediyorum: Bu iş bitti. Anlaşmayı yaptık. S-400'leri aldık." dedi.

18.11.2017 15:00  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'nin S-400 füze savunma sistemleriyle ilgili tehdidine çok sert çıktı. "Türkiye bunu kimseye danışmaz" diyen Erdoğan, "NATO'ya ve diğer müttefiklerimize açıkça ifade ediyorum: Bu iş bitti. Anlaşmayı yaptık. S-400'leri aldık." dedi.

"BU İŞ BİTTİ, S-400'LERİ ALDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

" Suriye'den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde füze savunma sistemlerini geri çekerek Türkiye'ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilmeyebileceği intibasını veren NATO'nun güvenirliği, tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir. Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya'dan S400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda, ittifakın önde gelen kimi ülkeleri tarafından ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder mahiyettedir. NATO'ya ve diğer müttefiklerimize açıkça ifade ediyorum: Bu iş bitti. Anlaşmayı yaptı. S-400'leri aldık."

ABD TEHDİT ETMİŞTİ

ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı Grant, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın alması halinde Türkiye'nin NATO teknolojilerine erişiminin kısıtlanacağını söylemişti.

Grant, "Eğer Türkiye S-400'leri alırsa, NATO teknolojilerine erişimi kısıtlanır. İleriki aşamada da Türkiye'nin F-35 tipi 5. nesil bombardıman uçaklarını edinme ve kullanma imkanlarına yönelik tedbirler alınabilir" diye konuşmuştu.

Erdoğan\'dan ABD\'nin S-400 Tehdidine Rest: Bu İş Bitti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan ABD'nin S-400 Tehdidine Rest: Bu İş Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement