Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC'de AA'nın sorularını yanıtladı: (2) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC'de AA'nın sorularını yanıtladı: (2)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC\'de AA\'nın sorularını yanıtladı: (2)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Milletimizle birlik, beraberlik, dayanışma içinde olacağız ve 14 Mayıs günü Cumhurbaşkanımıza yine balkon konuşması yaptıracağız." dedi.

01.04.2023 18:38  Güncelleme: 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Milletimizle birlik, beraberlik, dayanışma içinde olacağız ve 14 Mayıs günü Cumhurbaşkanımıza yine balkon konuşması yaptıracağız." dedi.

Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da AA'nın canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Yüksek Seçim Kurulunda yapılan kura çekimiyle 4 cumhurbaşkanı adayının oy pusulasındaki yerinin netleştiğini hatırlatan Oktay, seçim sürecinin devam ettiğini belirtti.

Muhalefet partilerini eleştiren Oktay, "Çok ilginç gelişmeler yaşıyoruz. Şimdi sofra diyorlar ya. Bir de Halil İbrahim Sofrası diye bir yakıştırmada bulunuyorlar ya. Halil İbrahim Sofrası değil de orası, orası kurtlar sofrası. Yani orası bir bereket sofrası değil, Türkiye'nin paylaşım sofrası." diye konuştu.

"Milletimiz buna fırsat vermez"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, HDP tarafından açıklanan seçim beyannamesini de değerlendirdi. Oktay, şunları kaydetti:

"HDP'nin daha yeni işte iki gün önce açıkladığı siyaset beyannamesine baktığınızda 'Cumhuriyeti yıkacağız, eğitimi Türkçe olmaktan çıkaracağız. Terörist başını içeriden çıkaracağız, özgürleştireceğiz, Diyanet İşlerini kapatacağız' diyorlar. Yani Müslüman memleketinde salyangoz satmak gibi bir şey bu. 'Suriye'den ve Irak'tan Türk askerini çekeceğiz' diyor, Türk askerini çekince kime hizmet edeceksiniz? Bu diyet borcu olanlara? O masada, şimdi o sofrada Türkiye'yi paylaşacaklar. Milletimiz buna fırsat vermez."

Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabısıyla bastığı görülen fotoğrafa ilişkin de eleştirilerde bulundu. Oktay, "Dini siyasete alet ettiğinizde işte gidersiniz ayakkabınızla ertesi gün seccadenin üzerinde durursunuz. Ondan sonra da 'fark etmedim' dersiniz. Ayakkabılarla üzerinde durup bir de poz vereceksiniz ve etrafınızdaki hiç kimse de görmeyecek. Aslında bu, görüp görmeme olayı değil. İşte bu, dinin siyasete alet edilme olayıdır." ifadelerini kullandı.

"Konu cumhurbaşkanlığı seçimidir"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, kendisi ve kabine üyelerinin milletvekili adaylığının sorulması üzerine, "Burada bizim kabine olarak da yine Cumhurbaşkanımızın söylediği kabinenin tamamını da biz bu dönem Meclis'te hizmet vermesini bekliyoruz diye ifade etti. Burada konu biz değiliz. Hizmettir, nerede olduğu bizim için hiç önemli değil. Hatta bir pozisyonun da bir anlamı yok bizim için. Konu cumhurbaşkanlığı seçimidir." yanıtını verdi.

Oktay, seçim sonuçlarına ilişkin de "Milletimizle birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde olacağız ve 14 Mayıs günü Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımıza yine balkon konuşmasını yaptıracağız, hem de güçlü bir meclis desteğiyle, arkasından da meclis çoğunluğunu alarak." dedi.

"Türkiye'nin dostlarnın KKTC'yi tanımasını arzu ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin diğer devletler tarafından tanınmasını istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bununla ilgili Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dile getirdiği "Türkiye'nin dostlarının tanımasını arzu ediyoruz" sözlerini hatırlatan Oktay, "Şimdi geldiğimiz aşama, inşallah bunun bir ileri aşaması. Yani artık tanınmasını arzu ediyoruz. Sadece Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri bazında değil. Türkiye'nin dostlarının artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, KKTC'de AA'nın sorularını yanıtladı: (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı 41 AST 887 plakalı minibüs, Sarımahmutlu mevkisinde seyir halindeyken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi
    16:19 Trabzon'da meyve fidanı aşılama etkinliği düzenlendi

    Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü kampüsünde düzenlenen meyve fidanı aşılama etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, Akçaabat Ziraat Odası üyeleri, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik kapsamında meyve fidanı aşılaması teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından aşılanan 200 fidan katılımcılara hediye edildi.


Advertisement