Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şener Açıklaması - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şener Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şener Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İhsan Şener, Referandum’da ‘Evet’ çıkması halinde Suriyelilere vatandaşlık verileceği söyleminin yalan olduğunu belirterek, “Böyle bir niyet olsaydı, 16 Nisandan önce yapar, onların referandumda katkı yapmalarını sağlamak isterdik”dedi.

04.04.2017 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İhsan Şener, Referandum'da 'Evet' çıkması halinde Suriyelilere vatandaşlık verileceği söyleminin yalan olduğunu belirterek, "Böyle bir niyet olsaydı, 16 Nisandan önce yapar, onların referandumda katkı yapmalarını sağlamak isterdik"dedi.

Şener, Keçiören'de Türkiye Gençlik Vakfı üyesi gençlerle bir araya geldi. Estergon Kalesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya katılan Şener, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

Şener, Parlamenter Sistemin baba ile oğlu birbirine düşman ettiğini anlatarak şunları söyledi:

"İster aynı partiden olsun ister farklı partiden hep kavgalar olmuştur. Cumhuriyetin kurulmasından itibaren Türkiye'de yaşanan krizlerin oluşmasına zemin hazırlayan sistem Parlamenter sistemdir. Cumhuriyetin kuruluşundan bu döneme birçok sıkıntı yaşadık. Cumhurbaşkanı seçimleri arifesinde Türkiye'de sürekli kriz olmuştur. Cumhurbaşkanı seçilmiş olsa bile ister aynı partiden ister farklı partiden olsun, başbakanla kavgalar olmuştur. Kavgaları giderecek bir önem taşımaktadır. Diğer maddeler de Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda önemlidir. Örneğin, yargının mevcut anayasadan bağımsız olacağına dair bir hüküm var. Ama yargının tarafsız olacağına dair bir hüküm yok. Bu getirilen 18 maddelik değişikle yargının bağımsız ve tarafsız olması anayasal güvenceye alınıyor. Dolayısıyla artık mahkemelerin ideolojik kararlar vermesine anayasal bir yolla önüne geçilmiş oluyor. Gerçekten adalet teşkilatı uygulanmış olacak."

Bir katılımcının 'Referandumda Evet çıkması halinde Suriyeli mülteciler vatandaşlık yolu açılacakmış' şeklindeki sorusuna ise Şener, "Bu kara propaganda Türkiye'nin değişik şehirlerinde yapılıyor. Bununla çok karşılaşıyoruz. Türkiye'de yaşayan 3 milyon Suriyeli hemen 16 Nisan'dan sonra vatandaş yapılacak gibi anlamsız söylemler söyleniyor. Halbuki burada bir vatandaşlık söz konusu olsaydı mutlaka 16 Nisan'dan önce yapılırdı ve bu insanların bu tercih sürecinde katkıda bulunması beklenebilirdi. Böyle bir şey yapılmadı. Amacımız Suriyede güvenli bölge oluşturarak bu insanların ülkelerine dönmelerini sağlamak"diye cevap verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şener Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement