Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni için Hazırlanan Külliye'den İlk Görüntü Paylaşıldı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni için Hazırlanan Külliye'den İlk Görüntü Paylaşıldı

"Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" için Beştepe'deki hazırlıklar tamamlandı. Tören öncesi külliyenin son fotoğrafını paylaşıldı. Erdoğan'ın, TBMM'de edeceği yemin sonrası yeni sistem resmen başlayacak.

09.07.2018 12:54  Güncelleme: 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" için Beştepe'deki hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan tören öncesi külliyenin son fotoğrafını paylaştı. Cumhurbaşkanlığı sitesinde bu akşam 21.30'da basın açıklaması yapılacağı bilgisi yer aldı. Erdoğan'ın basın açıklamasında yeni kabinesini kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. Cumhurbaşkanı'nın, TBMM'de edeceği yemin sonrası yeni sistem resmen başlayacak.

YABANCI KONUKLAR ANKARA'YA GELMEYE BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılacak yabancı konuklar, Ankara'ya gelmeye başladı. Törene katılmak için Türkiye'ye gelen ilk devlet başkanlarından biri Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodore Obiang oldu. Ceiba Intercontinental adlı uçakla saat 08.35'te Ankara'ya varan Obiang, Esenboğa Havalimanı'nda askeri törenle karşılanarak havalimanının şeref salonunda misafir edildi. Kongo Cumhuriyeti Meclis Başkanı Isidore Mvouba da törene katılmak için sabahın erken saatlerinde Ankara'ya ulaştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVE BAŞLAMA TÖRENİ BEŞTEPE'DE DÜZENLENECEK

Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün Beştepe'de düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreterinin iştirak etmesi bekleniyor. Erdoğan, saat 16.30'da TBMM Genel Kurul'da yemin ettikten sonra Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, saat 18.00'de çok sayıda yabancı devlet, hükümet, meclis ve heyet başkanlarının yanı sıra Türkiye'nin tüm kesimlerini temsilen davet edilenlerin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni yapılacak.

ERDOĞAN'IN YEMİNİ SONRASI YENİ SİSTEM RESMEN BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM'de edeceği yemin sonrası yeni sistem resmen başlayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ'Nİ DE KAMUOYUNA İLAN EDECEK

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, misafir devlet, hükümet ve meclis başkanlarına akşam yemeği verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenleyeceği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni de kamuoyuna ilan edecek.

KABİNE 21.30'DA AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanlığı sitesinde bugünün programıyla ilgili olarak şu bilgiler yer aldı:

16:30 Sayın Cumhurbaşkanımızın Yemin Töreni (TBMM)

17:15 Anıtkabir Ziyareti

18:00 Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

19:30 Sayın Cumhurbaşkanımızın Törene Katılan Misafirler Onuruna Vereceği Akşam Yemeği (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

21:30 Basın Açıklaması (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

"MİSAFİRLERİMİZ İÇİN HAZIRIZ"

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da tören öncesi külliyenin son fotoğrafını "Misafirlerimiz için hazırız" mesajıyla paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni için Hazırlanan Külliye'den İlk Görüntü Paylaşıldı
Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni için Hazırlanan Külliye\'den İlk Görüntü Paylaşıldı

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni için Hazırlanan Külliye'den İlk Görüntü Paylaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement