Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri" - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri"

"Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri"nin müzik alanında kanun sanatçısı Göksel Baktagir'e verilecek olması, ailesinde ve memleketi Kırklareli'nde sevinçle karşılandı.

30.10.2017 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri"nin müzik alanında kanun sanatçısı Göksel Baktagir'e verilecek olması, ailesinde ve memleketi Kırklareli'nde sevinçle karşılandı.

Sanatçının ablası Mine Baktagir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi ile gurur duyduğunu belirtti.

Baktagir, kardeşinin küçük yaşlarda müzikle tanıştığını anlatarak, babalarının da müziğe aşık bir insan olduğunu dile getirdi.

Kardeşinin yaşamı boyunca çok güzel eser ve besteler icra ettiğini ifade eden Mine Baktagir, şöyle devam etti:

"Kardeşim herkes tarafından sevilen bir kişi. Büyük çalışmaları sonucu bu ödüle layık görüldü. Ödüle layık görüldüğünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendiğinde kendisi de bizler de büyük heyecan yaşadık. Biz de kendisini kutluyoruz."

Müziğe ut sanatı ile başlayan kardeşinin kanun virtüözü olduğunu kaydeden Baktagir, kardeşinin ziyaretine geldiğinde kendisine hep şarkı söylediğini ve kanun çaldığını anlattı.

Baktagir'in yeğeni Murat Önder de dayısının doğup büyüdüğü evde yaşadığını ifade ederek, ailece büyük gurur ve mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşlardan Hakan Konyar da kendilerine bu gururu yaşattığını için Göksel Baktagir'e teşekkür etti.

Baktagir'i yakından tanıdığını ifade eden Konyar, "Kanun üstadımız bize büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı. Göksel Baktagir sazına ve sözüne çok hakim bir sanatçıdır. Babası ayakkabı tamirciliği yapan bir insan olmasına rağmen Kırklareli'ne müziği sevdirmiştir. Yani Göksel Baktagir de müziğin içinden gelen bir sanatçıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu ödülü Kırklarelili sanatçımıza vermiş olmasından dolayı çok teşekkür ederim." diye konuştu.

-Göksel Baktagir kimdir?

1966'da Kırklareli'nde doğdu. Müziğe sekiz yaşında, babası Muzaffer Baktagir'in gözetiminde başladı. 1988'de İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan bir yıl sonra lisansüstü eğitimine başladı. Aynı yıl, Tanburi Necdet Yaşar yönetimindeki Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'na girdi. "Necdet Yaşar Ensemble" ile çeşitli ülkelerde konserler verdi.

Beste çalışmalarına konservatuvar yıllarında başlayan Göksel Baktagir'in, sözlü ve enstrümantal olarak 400 kadar eseri bulunuyor. Baktagir'in bir çok bestesi ödül aldı.

Baktagir 1984'ten bu yana, kanun icrasında diğer tekniklerin yanı sıra, özellikle "sol el" için geliştirdiği teknik üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Baktagir, İngiltere, Fransa, Danimarka, İsveç, Belçika, Hollanda, Almanya, İspanya, İtalya, İsviçre, Makedonya, Malta, ABD, Kanada, Arjantin, Malezya, Hindistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Japonya'da konserler verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement