Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Eskişehir’de, çatı adayı olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren siyasi partilerin temsilcileri ortak açıklama yaptı.

03.08.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, çatı adayı olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veren siyasi partilerin temsilcileri ortak açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl binasında, hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Batı'da ve Doğu'da Türkiye'nin aydınlık yüzü, tarihçi ve bilim adamı, yaşamı boyunca akılcılığı ve bilimi rehber edinen, her türlü diktatörlüğe karşı parlamenter sisteme bağlı, Cumhurbaşkanı adayı bilge insan Ekmeleddin İhsanoğlu'na 9 parti olarak destek verdiklerini söyledi.

10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde halkın sağduyusunun galip geleceğine inandığını aktaran Çuhadar, "Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu, seçilirse toplumumuzda giderek yok olan saygı, sevgi, birlik, bolluk tohumları ekileceğini söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan ise sevgi, saygı, birlik tohumlarını yok etmeye devam ediyor. Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'na ağır sözlerle saldırıyor, iftiralar atıyor. Bu yaklaşımını ve siyaset tarzını yadırgıyoruz, kınıyoruz. Halkın sağduyusu galip gelecektir" dedi.

Çuhadar, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 5 Ağustos salı günü Eskişehir'de gelerek çeşitli etkinliklere katılacağını da açıkladı.

KILIÇDAROĞLU DA ESKİŞEHİR'E GELİYOR

Ortak açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çuhadar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da önümüzdeki perşembe günü Eskişehir'e geleceğini bildirdi. Çuhadar, "10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, perşembe günü Eskişehir'imize gelecek. Perşembe günü saat 18.00'de tramvay hattının uzatılmasıyla ilgili bir açılış var. Ona katılacak. 19.00'da da Odunpazarı Meydanı'nda halkımızla buluşacak. Halkımıza hitap edecek. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili genel başkanımızın diğer bize destek veren partili genel başkanlarımızın da büyük çaba ve uğraşları var. Bu anlamda genel başkanımız Eskişehir'de halka hitap edip, Cumhurbaşkanlığının seçimiyle ilgili gerekli önemli bilgileri verecek. Ben inanıyorum ki bütün Eskişehir halkı bu toplantıya katılacak ve destek verecek" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement