Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

Eskişehir’de, 'Çatı Aday' olarak bilinen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun destekleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi hareket Partisi (MHP), Demokrat Parti (DP), Demokratik Sol Parti (DSP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) il başkanlıkları tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ortaklaşa basın toplantısı düzenlendi.

14.07.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, 'Çatı Aday' olarak bilinen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun destekleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi hareket Partisi (MHP), Demokrat Parti (DP), Demokratik Sol Parti (DSP), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) il başkanlıkları tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ortaklaşa basın toplantısı düzenlendi.

CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Türkiye'nin ilk kez toplumsal büyük bir uzlaşmaya imza attığını belirtti. Bir arada yaşama kültürüne ihtiyaç olduğunu ifade eden Çuhadar, "Sosyal adaleti tahsis etmek en büyük amacımızdır. Kuvvetler ayrılığını pekiştirmeyi, nefret, şiddet dili yerine sevgi ve barışı hakim kılmak için Eskişehir'deki siyasi partiler olarak Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun mezheplerin çatıştığı Ortadoğu coğrafyasında tüm inanç ve kimliklere eşit ve tarafsız davranacak, ülkemizin dünyadaki itibarını yeniden yükseltecek. Atatürk ilke ve cumhuriyetimizin temel değerlerini milli ve manevi değerlerimizle birleştirecek, kadın erkek eşitliğine bağlı kalacak, ülkemizin birikmiş sorunlarına Anayasa'da kendisine verilen çerçeveler doğrultusunda yeni çözümler üretecek, kamplaştıran değil uzlaştıran, ötekileştiren değil birleştiren, sadece bir kesimi değil tüm kesimleri temsil eden, bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkacak tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağına inancımız tamdır" dedi.

Eskişehir halkını Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklemeye davet ettiklerini dile getiren Çuhadar, "Bu seçimlerde hiçbir partinin Cumhurbaşkanını seçmiyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Hiçbir siyasi kimliği olmayan, hiçbir siyasi partiye üyeliği bulunmayan Anayasamızın isteği tarafsız bir Cumhurbaşkanı adayıdır. Türkiye'de kuvvetler ayrılığını sağlayacak yegane aday Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Türkiye'de herkesi kucaklayacak, herkesi temsil edebilecek, tarafsızca karar alabilecek bir Cumhurbaşkanı adayıdır" diye konuştu.

Seçim atmosferinde haksız ve hukuksuz bir yarışın içerisinde olduklarını kaydeden Çuhadar şöyle devam etti:

"31 Temmuz'a kadar devletin bütün olanaklarını elinde kullanan Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan'la mücadele ediyoruz. Bunun oluşturduğu havuz medyası var ve bu havuz medya içinde bizim partimizde neden dinci bir aday gösterildi diye parti içindeki bölünmelere neden olup, diğer partilere de 'Siz nasıl CHP'yle işbirliği yapıyorsunuz' diye bir ayrıştırmaya yönelik hareketler var. Bizim çektiğimiz en büyük sıkıntı kendi ülkemizde ayrıştırma, bölüştürme, insanları ötekileştirme ve insanları inananlar ve inanmayanlar olarak ayırmak bu ülke için çok büyük bir tehlike ama bu anlamda bizim ortak hareket etmemiz, ortak aday çıkarmamız daha çok önem kazanıyor. Bu ülke severliğimizi, yurtseverliğimizi gösteriyor. Biz sadece halkımıza güveniyoruz. Bize inanan, ülkesini seven yurtsever insanlara güveniyoruz. Türk halkının bu çizgide oy kullanacağına inanıyorum."

ANKETLERLER TOPLUMUN GENELİNİ YANSITMIYOR

Bir basın mensubunun, kamuoyunda yer alan seçim anketleri sonuçlarını nasıl değerlendirdiklerine yönelik sorusunu yanıtlayan MHP İl Başkanı Ayhan Sezer, "Anket yapan firmaların hepsi bağımsız şirketler değil. Birbirlerine bağımlılar. Sipariş ediliyor ve anketler yapılıyor. Bu anketler ne kadar sağlıklı olup olmadığını şuan söylemek mümkün değil. Bize gelen anket sonuçları da var. Biz sonuçlara baktığımızda adayımızın belli bir oranda önde olduğunu görüyoruz. Anketlerle değil de vatandaşlarımızı sandığa davet ederek sonuç almayı düşünüyoruz. Anketler yönlendirme ve algı politikası oluşturmak istiyorlar. Bunlara pek fazla pirim vermiyoruz. Anketler toplumun genelini yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

DP İl Başkanı Emre Demir ise, 30 Temmuz'a kadar seçim çalışmalarında ağılıklı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanıtmak için programlar ayarladıklarını, bu programlar dahilinde her siyasi partinin kendi programını uygulayacağını, ancak 5 siyasi partinin de ortak tanıtıcı toplantılar yapacağını sözlerine ekledi.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU SİYASETTE KİRLENMEMİŞ BİR İSİM

Ardından konuşan BTP İl Başkanı Fahri Gürgenburan ise, CHP'yi, dindar bir aday göstermesiyle kendi seçmeninden soğutmak, diğer sağ partileri de 'CHP ile işbirliği yaptı' diye yanlış adrese gönderilmek istenen bir durumla karşı karşı olduklarını kaydederek şunları söyledi:

"Ekmeleddin bey dışında bazı yönlendirmeler yapıp, adayımız dışında karşı adayın desteklenmesi gibi bir oluşum içerisinde ama biz bu oluşumun tutmayacağını düşünüyoruz. Çünkü baktığımız zaman Ekmeleddin bey tarafsız, herkese yakın ve siyasette kirlenmemiş bir isim. Yerel seçim öncesine bakarsak, pek çok yolsuzluğun gündeme geldiğini düşünürsek, halkımızın kavga istemeyen uzlaştırmacı tavırlarıyla birlikte adayımızı destekleyeceğini düşünüyoruz. Türkiye'de ilk defa böyle bir olay meydana geldi. Biz Türkiye'nin bağımsızlığı için Cumhuriyetin geleceği için bu birlikteliğin zorunluluğunu düşünüyoruz"

CHP İl Başkanı Çuhadar, 16 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 17.30'da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde CHP, MHP, DP, DSP ve BTP yönetici ve parti üyelerinin katılacağı bir tanıtım toplantısı düzenleneceğini sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement