Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda Gündem 'Başkanlık Sistemi' - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda Gündem 'Başkanlık Sistemi'

Cumhurbaşkanlığı Sofrası\'nda Gündem \'Başkanlık Sistemi\'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda hukuk, siyaset bilimi, kamu yönetimi, sosyoloji ve iletişim alanlarında çalışan akademisyenlerle bir araya geldi.

19.02.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda hukuk, siyaset bilimi, kamu yönetimi, sosyoloji ve iletişim alanlarında çalışan akademisyenlerle bir araya geldi. Sofra'ya gazeteci Gülay Göktürk'te davet edilirken, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya da katıldı. 'Başkanlık sistemi' tartışmaları sofranın ana gündemini oluşturacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda hukuk, siyaset bilimi, kamu yönetimi, sosyoloji ve iletişim alanlarında çalışan akademisyenler ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladı.

Başkanlık sisteminin de tartışılması beklenen toplantıya, düşünce kuruluşlarından Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Direktörü Güven Sak, Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkanı Birol Akgün ve Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nafiz Can Paker katıldı.

Toplantıya hukukçu dalından, YÖK üyesi ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Yavuz Atar ve Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu katılırken, akademisyenlerden ise, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gonca Bayraktar Durgun, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Coşkun, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Alkan, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Kireççi ile Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamit Emrah Beriş katıldı.

Toplantıya ayrıca, gazeteci Gülay Göktür de katılırken, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ile AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya da sofranın konukları arasında yerini aldı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın da toplantıya katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hukuk, siyaset bilimi, kamu yönetimi, sosyoloji ve ileşim alanlarında çalışan akademisyenlerle birlikte bir araya geldiği Cumhurbaşkanlığı Sofrası, saat 13.40'da başladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda Gündem 'Başkanlık Sistemi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement