Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 15 Temmuz'daki Demokrasi Nöbetine Erdoğan da Katılacak - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 15 Temmuz'daki Demokrasi Nöbetine Erdoğan da Katılacak

İbrahim Kalın, 15 Temmuz'da yapılacak anma töreninin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da etkinliklere katılacağını söyledi.

03.07.2017 14:54  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 15 Temmuz'da Meclis'te özel oturum yapılacağını ve İstanbul ve Ankara'daki anıtların açılacağını söyledi. Kalın, 15 Temmuz gecesi yapılacak demokrasi nöbetine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağın söyledi.

"ANKARA VE İSTANBUL'DAKİ ETKİNLİKLERE CUMHURBAŞKANIMIZ DA KATILACAK"

15 Temmuz anmalarıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Ankara ve İstanbul'daki etkinliklerin bir kısmına Cumhurbaşkanımız katılacak. Meclis'te özel oturum yapılacak. 15 Temmuz milletin temel gündemidir. Teröre karşı ortak mücadele azminin yeniden sergilenmesi olacaktır. Ankara ve İstanbul'da yapılan anıtların açılışı gerçekleştirilecek. Bunlar ağırlıklı olarak Ankara ve İstanbul'da yapılacak faaliyetler ama 81 ilde faaliyetler yapılacak.

15 TEMMUZ'DA DEMOKRASİ NÖBETİ

Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile o gece tekrar bir demokrasi nöbeti başlatılacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Avrupa'da, Amerika'da veya başka yerlerde PKK terör örgütüyle mücadele noktasında Türkiye'ye yönelik eleştiri getirenlerin, bu katliamlar, bu saldırılar, bu suikastler karşısında sessiz kalmalarını da bir not olarak düşmemiz gerekiyor. Bu, aslında onların terörle mücadele konusunda ne kadar ikiyüzlü bir tutum içerisinde olduklarını teyit eden hazin bir hadise ve durum olarak karşımızda bulunuyor. Tabii biz bunlar ne derse desinler, biz kendi yolumuzda terörle mücadeleye en etkin şekilde devam edeceğiz. Ülkemizin birliği ve beraberliği için bu yolda herhangi bir geri adım atmamız asla ve asla söz konusu değil.

KATAR KRİZİ: ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ GÜN ÇOK KRİTİK

Türkiye, Körfez ülkelerinin tamamı ile ilişkileri olan bir ülke. Normal ilişkilerimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımız en son Trump'la bu konuyu ele aldılar. Bunun sonuçlarını yavaş yavaş görmeye başladığımızı düşünüyorum. Çözüm yönünde bir mutabakatın güçlendiği anlaşılıyor. Önümüzdeki birkaç gün kritik. Bir ülkenin de egemenlik haklarına giren konular.Daha önce de ifade ettiğimiz gibi üssün amacı sadece Katar'ın değil, bütün bölgenin güvenliğini sağlamaktır. Bunlar sadece fitne ateşine odun taşımak anlamına gelir.

AFRİN'E KARA HAREKATI

Türkiye, kendi çıkarlarını korumak, tehdide karşı her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Bunu alırken de kimseye sormaz. Afrin'den ya da başka yerden, bir örgütten tehdit olması halinde Türkiye misliyle karşılık verir. Askeri planlama anlamında her türlü tedbir alınmaya devam edecektir.

RUS BAKAN İLE GÖRÜŞME

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edildi. Putin'in ricası üzerine geldiler. Astana'da yapılacak olan toplantıların 3.'nün ana çerçevesiydi gündem. En önemli aşamalardan birisi çatışmasızlık bölgelerinin kurulması ve yol haritasının belirlenmesiydi. Rus Bakan konu ile ilgili Cumhurbaşkanımıza bilgi ilettiler. Bu süreci bir an önce sonlandırmak, insani yardımları ulaştırmak için yoğun bir çabamız olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük ihtimalle, G20 marjında Putin'le görüşme ihtimali olacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 15 Temmuz\'daki Demokrasi Nöbetine Erdoğan da Katılacak

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 15 Temmuz'daki Demokrasi Nöbetine Erdoğan da Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement