Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Hiçbir Ülke Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımayacak" - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Hiçbir Ülke Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımayacak"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Hiçbir ülke büyükelçiliğini Kudüs'e taşımayacak"ANKARA - İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın konuğu olan İbrahim Kalın, "Kimse durup dururken Amerikan karşıtlığı yapmıyor.

21.12.2017 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Hiçbir ülke büyükelçiliğini Kudüs'e taşımayacak"

ANKARA - İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın konuğu olan İbrahim Kalın, "Kimse durup dururken Amerikan karşıtlığı yapmıyor. Trump yönetimi 'evet kararına rağmen 'biz büyükelçiliğimizi de taşıyacağız' diyebilir, ama ABD'yi hangi ülke takip edecek, hangi ülke büyükelçiliğini Tel-Aviv'den Kudüs'e taşıyacak? Şuana kadar gördüğümüz kadarıyla bunu hiçbir ülke yapmayacak" dedi.

İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı TGRT Haber Gündem Özel programında konuk etti.

"ABD'nin kararındaki hayır Filistin'in hatırlanması oldu"

2010-2011'den beri terör olaylarından dolayı Kudüs meselsinin unutulmuş olduğuna dikkat çeken Kalın, "Belki Trump yönetiminin bu kararının en hayırlı neticelerinden birisi Filistin'in hatırlanmasına sebep olması. Türkiye aldığı insiyatifle çok önemli bir öngörüde bulundu. Cumhurbaşkanımız hemen gerekli süreçlerin başlatılması talimatlarını verdi" dedi.

Yaşar'ın Türkiye'nin İslam İş Birliği Teşkilatı'nın aldığı kararla bir yol haritası çizdiğini ve şuanda bu yol haritasının gereklerini yerine getirdiğini ifade etmesi üzerine Kalın, "Biz bu kararın yanlış olduğunu ifade ettik ama onlar yollarına devam ettiler. BMGK'deki oylama önemli eğer karar çıkarsa tarihi bir karar olacak ve tarihi bir ana şahitlik etmiş olacağız. Bu durum bizim açımızdan Yahudilik, İslam meselesi değildir, Kudüs meselesi işgal meselesidir" yanıtını verdi.

Konuyla ilgili gayri insanileştirme süreçleri işletildiğini belirten Kalın, Kudüs hadisesinde Amerika'nın tek başına kaldığını, bu nedenle de çok açık bir şekilde, diplomasi tarihinde görülmemiş bir nobranlıkla tehdit etmeye başladığını söyledi.

Amerika yönetiminin "Biz bunları tek tek not alacağız, sizi cezalandıracağız" ifadelerinin BM'de işleri bu noktaya getirdiğinin altını çizen Kalın, "Kimse durup dururken Amerikan karşıtlığı yapmıyor. Trump yönetimi 'biz büyükelçiliğimizi de taşıyacağız' diyebilir, ama ABD'yi hangi ülke takip edecek, hangi ülke büyükelçiliğini Tel-Aviv'den Kudüs'e taşıyacak? Şuana kadar gördüğümüz kadarıyla bunu hiçbir ülke yapmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Hiçbir Ülke Büyükelçiliğini Kudüs\'e Taşımayacak"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Hiçbir Ülke Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement