Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bin yıldır bu topraklarda yaşamanın bedelini kesintisiz şekilde ödemiş bir milletiz. Bugün oynanan oyunların gerisinde bu coğrafyadaki bin yıllık hesaplaşmanın yattığını çok iyi biliyoruz.

06.01.2016 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bin yıldır bu topraklarda yaşamanın bedelini kesintisiz şekilde ödemiş bir milletiz. Bugün oynanan oyunların gerisinde bu coğrafyadaki bin yıllık hesaplaşmanın yattığını çok iyi biliyoruz. Fakat ne yapsalar boş. Özellikle son ikiyüz yıldır yaşadığımız tüm acılara, maruz kaldığımız tüm haksızlıklara, kayıplara rağmen işte hala dimdik ayaktayız, evelallah ayakta durmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 18'incisi düzenlenen muhtarlar toplantısında, Antalya, Çanakkale, Çankırı, Denizli, İstanbul, Kayseri, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon'dan gelen muhtarlara hitap etti. Erdoğan, yılın ilk muhtarlar toplantısında 2016 yılının ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ettiğini ifade etti.

"Umre'de ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için dua ettik"

Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan'a yaptığı ziyareti anımsatan Erdoğan, o ziyarette çok verimli, önemli görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi. Suudi Arabistan programı vesilesiyle Mekke ve Medine'yi de ziyaret ederek Umre yapma imkanı bulduğunu belirten Erdoğan, "Yılın son günlerini Mekke ve Medine'de geçirerek ülkemiz, milletimiz, ümmetimiz ve tüm insanlık için dua ettik. Dualarımızda barış, huzur, güvenlik, esenlik temennilerimizi ifade ettiğimiz bu ziyaretin son gününde Medine'de bir gazeteci arkadaşımızı, kardeşimizi, Hasan Karakaya dostumuzu kalp krizi neticesi kaybetme üzüntüsüyle kutsal topraklardan ayrıldık" diye konuştu.

Kutsal topraklarda son nefesi vermeyi, her kula nasip olmayacak bir ayrıcalık, bir güzellik olarak düşündüğünü ifade eden Erdoğan, "Hasan Karakaya kardeşimiz son namazını Ravza-i Mutahhara'da adeta bir veda namazı olarak kıldı ve o şekilde veda ederek ayrıldı ve yaklaşık bir, bir buçuk saat sonra son nefesini vererek ayrı bir imtiyazla aramızdan ayrılmıştır, böyle inanıyorum" dedi.

Erdoğan, Karakaya'ya Allah'tan rahmet, ailesi, Akit gazetesi ve basın dünyasına başsağlığı dileğini yineledi.

Terörle mücadele operasyonları

2015 yılının hem ülke hem bölge hem de dünya için zorlu bir yıl olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl yaşadığımız iki seçime rağmen Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrarını muhafaza etmeyi başardı. Buna rağmen seçim dönemlerinin belirsizliğini ve bölgedeki gelişmeleri fırsat bilen bölücü örgüt bazı ilçelerimiz ve bazı mahallelerimizde terör eylemlerine başladı. Güvenlik kuvvetlerimiz yerleşim yerlerinde süren bu terör eylemlerine, bölgede yaşayan sivil halka zarar vermemek için azami bir dikkat ve hassasiyetle müdahale ediyor. Bu da aslında çok kısa sürede sonuçlanabilecek operasyonların nispeten uzun zaman dilimine yayılmasına sebep oluyor. Biz tek bir masum vatandaşımızın hayatını tehlikeye atmaktansa operasyonların uzamasını tercih ettik, tercih ediyoruz."

"Ne yapsalar boş"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlarda 3 bin 100'ü aşkın teröristin etkisiz hale getirildiğini, aynı dönemde asker, polis, geçici köy korucusu ve sivil vatandaşlardan da 300 civarında kayıp olduğunu bildirdi.

Şehitlere bir kez daha Allah'tan rahmet, aileleri ve Türk milletine başsağlığı, gazilere ve yaralılara da şifa temenni eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz bin yıldır bu topraklarda yaşamanın bedelini kesintisiz şekilde ödemiş bir milletiz. Bugün oynanan oyunların gerisinde bu coğrafyadaki bin yıllık hesaplaşmanın yattığını çok iyi biliyoruz. Fakat ne yapsalar boş. Özellikle son iki yüz yıldır yaşadığımız tüm acılara, maruz kaldığımız tüm haksızlıklara, kayıplara rağmen işte hala dimdik ayaktayız, evelallah ayakta durmaya devam edeceğiz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığında Muhtarlar Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement