Cumhurbaşkanlığından Prof. Dr. Çengel'e Tüba Ödülü - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığından Prof. Dr. Çengel'e Tüba Ödülü

Cumhurbaşkanlığından Prof. Dr. Çengel\'e Tüba Ödülü

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel’in kitaplarının Türkçe tercümeleri, Cumhurbaşkanlığı tarafından TÜBA ödülüne layık görüldü.

15.12.2015 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel'in kitaplarının Türkçe tercümeleri, Cumhurbaşkanlığı tarafından TÜBA ödülüne layık görüldü.

Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel'in İngilizce olarak telif ettiği 2 kitabının Türkçe tercümeleri, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2015 Telif ve Çeviri Eser Ödülleri kategorisinde ödüle layık bulundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen ödül törenine Prof. Dr. Çengel adına kitaplarının çeviri editörleri katıldı.

Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri yarışmasında Adnan Menderes Üniversitesi'ni "Akışkanlar Mekaniği: Temelleri ve Uygulamaları ve Isı ve Kütle Transferi: Esaslar ve Uygulamalar" adlı eserleriyle ödül alarak gururlandıran Prof. Dr. Çengel'in mühendislik alanında yazmış olduğu ve 10'dan fazla dile çevrilen ders kitapları başta ABD'nin en prestijli üniversiteleri olmak üzere dünyada en yaygın olarak kullanılan ders kitapları arasında yer alıyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığından Prof. Dr. Çengel'e Tüba Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement