Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Samsun'un Kavak, Bafra, Vezirköprü ve Havza ilçelerinde tören düzenlendi.

29.10.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Samsun'un Kavak, Bafra, Vezirköprü ve Havza ilçelerinde tören düzenlendi.

Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci'nin makamında tebrikleri kabulünün ardından Kavak Şehir Stadı'nda tören düzenlendi.

Kaymakam Şekerci ile Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, statta öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Şekerci, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, gösteriler sunuldu. Tören, şiir, resim, kompozisyon ile spor etkinlik ve yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Bafra

Bafra Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, yaptığı konuşmada, Türk milletinin en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetin 93. yılını büyük coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Cumhuriyetin ezelden ebede akıp giden Türk tarihi içinde çok önemli bir aşama olduğuna dikkati çeken Türkoğlu, "Bizlere düşen büyük görev, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkarak korumak, yeni eserlerle yücelterek geleceğe taşımak, genç kuşaklara yurttaşı olmaktan onur duyacakları bir ülke bırakmaktır." dedi.

Daha sonra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerince düzenlenen program sahnelendi.

Törene Türkoğlu'nın yanı sıra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vezirköprü

Vezirköprü Stadı'nda gerçekleştirilen kutlamalar, Kaymakam Mahmut Kaşıkçı'nın vatandaşların bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Kaşıkçı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözünün Çanakkale'de, son sözü ise Lozan'da yazıldığını söyledi.

Ön söz ve son söz arasında geçen kahramanlıklarla Türk milletinin bir defa daha dünyayı şaşırttığını dile getiren Kaşıkçı, "1923'e gelindiğinde Türkiye Cumhuriyeti yeniden kuruldu. Bu, sadece bir devletin kuruluşu değildi. Aynı zamanda bütün mazlum milletlere, bütün insanlığa yol gösteren bir devletti. Bu devlet, Anadolu, bütün milletlerin sığındığı yerdir. Bugün Çeçenistandan Doğu Türkistan'a, Suriye'den, Irak'tan kaçan insanların da sığındığı yer yine Anadolu topraklarıdır." dedi.

Gençlere seslenen Kaşıkçı, "Kendinizi hafife almayın. Görev ve sorumluluklarınızı iyi bilin. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecekteki sahipleri sizlersiniz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kutlama, tören geçişiyle sona erdi.

Törene Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selçuk Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan ile sivil tolum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Havza

Havza Kaymakamlığında Kaymakam Alper Tanrısever'in tebrikleri kabul etmesinin ardından Şehir Stadı'ndaki törene geçildi.

Kaymakam Tanrısever, Belediye Başkanı Murat İkiz ile İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir'in halkın, öğrencilerin ve protokolün bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Öğrencilerin şiirler okuması ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören, resmi geçit ile sona erdi.

Salıpazarı

Salıpazarı Kaymakamı Cem Gümrükçü, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde çok zor şartlar altında Milli Mücadele yürütülerek toprakların düşman işgalinden kurtarıldığını söyledi.

Yeni Türk Devletini kuruluşu ve Cumhuriyet'in ilanıyla zaferin taçlandırıldığını anlatan Gümrükçü, " 15 Temmuz'da halkın iradesini yok sayan dış güçler ve onların içerideki işbirlikçileri kalleşçe bir darbe girişimiyle Cumhuriyet'imizi yok etmeye çalışmışlardır. Kahraman milletimiz canı pahasına vatanımızı savunarak bu darbe girişimini bertaraf etmişlerdir. Bu kalleş darbe girişimi birlik ve beraberlik içinde olmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermiştir. Şunu hiçbir zaman unutmamamız gerekir. Biz büyük bir milletin evlatlarıyız. 15 Temmuz'da bunu bir kez daha gösterdik." diye konuştu.

Öğrencilerin gösterilerinin ardından sona eren törene Belediye Başkanı Halil Akgül, mülki ve idari amirler, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement