Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

Tekirdağ'ın Çorlu, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

29.10.2016 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Çorlu'daki kutlama programı kapsamında, Kaymakam Levent Kılıç, tebrikleri kabul etti.

Daha sonra, Atatürk Meydanı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Kılıç'ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Çorlu'da eğitim ve öğretim veren okulların öğrencileri bayram ile ilgili şiirler okudu.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen spor müsabakalarında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende, öğrenciler ve askeri birlikler geçiş yaptı.

Törene, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Hayrabolu

Hayrabolu'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen törende Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Metin Çelebi, ve Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, öğrencilerin, askerlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Kaymakam Orhan, törende yaptığı konuşmada, ülkenin gelişmesi ve genç kuşaklara güçlü bir Türkiye bırakılabilmesi için milletçe çaba göstermek gerektiğini söyledi.

Cumhuriyetin Türk milletinin tabiatına en uygun yönetim şekli olduğunu ifade eden Orhan, "Cumhuriyet rejimi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçen 93. yıl içinde büyük atılımlar gerçekleştirerek uygar dünyanın güçlü devletleri arasında yerini almıştır" dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören askeri birliklerin, gazilerin ve öğrencilerin geçişinin ardından sona erdi.

Malkara

Malkara'daki kutlama programı kapsamında, Kaymakam Osman Altın, tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Atatürk Caddesi'ndeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Altın, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin anlamını ve kıymetini bilebilmek için yine cumhuriyeti doğuran koşulları iyi bilmek gerektiğini belirterek, "Her yandan işgale uğramış bir vatanın destanı olan İstiklal harbi, 3 yıl sürmüş ve millet bu yolda varını yoğunu feda etmiştir. Topyekun savaşarak işgalcileri kendi öz yurdundan çıkarmış, manda ve himayeyi de kabul etmeyerek tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini tüm dünyaya ilan etmiştir." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin 15 Temmuz'da 93 yıllık tarihinde hiç görmediği kadar büyük bir saldırıya uğradığını ifade eden Altın, şunları kaydetti:

"Bu saldırıyı def eden de milletin ta kendisi olmuştur. 246 şehit ve 2 binin üzerinde gazi vererek tanklara, uçaklara ve helikopterlere karşı imanlı yüreği ve vatan sevgisiyle dik durmuş ve vatanını işgalcilere teslim etmemiştir. 15 Temmuz'da artık bizim için demokrasinin ve cumhuriyetin korunduğu ve bunun bu şekilde devam edeceğinin bir kanıtı olan bir destandır. Milletimiz ve devletimiz ve etrafımızı saran savaş ve ateş çemberi karşısında, yıkıcı ve bölücü terör örgütlerinin karşısında her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik için de bu örgütleri yok edecek güce ve kararlılığa sahiptir. Sonunda millet galip gelecektir."

Bayrama ilişkin şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende, öğrenciler ve askeri birlikler geçiş yaptı.

Törene, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Garnizon Komutan Vekili Albay Mustafa Özcan Yalman ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Balık Ağı Örme Kurslarına Yoğun İlgi
    10:04 Aydın'da Balık Ağı Örme Kurslarına Yoğun İlgi

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen kurslarda birçok kadın meslek sahibi oldu.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi
    09:59 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi

    Giresun'un Bulancak ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, çalınan altınlar da ele geçirildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kısa sürede yaptıkları çalışmayla 3 şüpheliyi yakalayarak, olayda kullanılan tüfekle çalınan 4.5 kilogram altını ele geçirdi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, olayın adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarının kararlı ve titiz saha çalışmaları sonucunda kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Giresun'un huzuru için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.


Advertisement