Cumhuriyet 95 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 95 Yaşında

Gaziantep'in İslahiye, Nurdağı ve Nizip ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

29.10.2018 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in İslahiye, Nurdağı ve Nizip ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

İslahiye'deki Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan, Belediye Başkanı Kemal Vural, 106. Topçu Alay Komutanı Albay Ömer Şahin Selvi, Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Tahta, siyasi parti, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Törende Vali Yardımcısı Ayhan, Belediye Başkanı Vural, 106. Topçu Alay Komutanı Albay Selvi, halkın ve protokolün bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Yardımcısı Ayhan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Ayhan, konuşmasında, Cumhuriyet'in 95 yılda önemli mesafeler aldığını belirtti. Ayhan herkesin Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Tören, öğrenci korosu, Cumhuriyet puzzle gösterisi, halk oyunları gösterisi ve Cumhuriyet koşusunda derece alan öğrenciler için düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Nurdağı

Nurdağı ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Nurdağı ilçe Stadyumu'nda yapıldı.

Törene, Nurdağı Kaymakamı Lokman Düzgün, Belediye Başkan Mehmet Yıldırır, daire amirleri, siyasi parti, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasıyla başlanan törende, Kaymakam Düzgün günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Düzgün, vatandaşların bayramını kutladı.

Tören, öğrencilerin hazırladıkları koro dinletisi ve spor gösterilerinin ardından halk oyunları ekibinin gösterileri ve Cumhuriyet koşusunda derece alan öğrenciler için düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Nizip

Tüm yurtta coşku ile kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nizip ilçesinde de kutlandı.

İlk olarak Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, Belediye Başkan Vekili Salih Uygur ve Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Azgıt tarafından tebriklerin kabulü ile başlayan program, Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kaymakam Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti çok önemli gelişmeler katetmiş, kısa sürede yaşadığı iç ve dış badirelere rağmen dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenilen bölgesi için barış güvencesi olan ekonomisi güçlü, demokrasiyi özümsemiş modern bir ülke haline gelmiştir." dedi.

Şiirlerin okunması ile devam eden programda, halk oyunları, tekvando gösterisi, kız erkek koşu yarışı düzenlendi. Büyük beğeni ile izlenen programın sonunda, koşuda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Program geçit töreniyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 95 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement