Cumhuriyet Bayramı Halk Yürüyüşü ve Fener Alayı ile Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Halk Yürüyüşü ve Fener Alayı ile Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Halk Yürüyüşü ve Fener Alayı ile Kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 92. Yıl dönümü kutlamaları 28 Ekim 2015 günü saat 13.00’te Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başlandı.

29.10.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 92. Yıl dönümü kutlamaları 28 Ekim 2015 günü saat 13.00'te Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başlandı.

Resmi daireler, işyerleri, cadde ve sokaklar Atatürk posterleri ve bayraklarla donatıldı. Saat 19.00'da Cumhuriyet Meydanı ve Akçay Köprüsü arasında öğrencilerin, memurların ve halkın katılımıyla Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı yapıldı.

29 Ekim 2015 saat 09.30'da Kaymakam Recep Koşal makamında tebrikleri kabul etti. Bayram programı Lise Öğretmenleri Meliha Şahin ve Hacer Pelin Çolak'ın sunumlarıyla saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanında başladı.

Kaymakam Recep Koşal, Garnizon Komutanı J. Yzb. Alper Yılmaz, Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar. Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Müzik Öğretmeni Burak Çetinkaya yönetiminde İstiklal Marşı söylendi.

Kaymakam Recep Koşal günün anlam ve önemini belirten konuşmasında "Cumhuriyetin 92. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve sevinci içerisindeyiz. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla başlattığı kurtuluş mücadelesi, Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir" dedi.

Şehit Engin Açıkgöz Çok Programlı Lisesi Ezgi Kızılaslan Cumhuriyetle ilgili konuşma yaptı. Lise öğrencileri Yasemin Güney, Ezgi Kızılaslan ve Yunus Emre İlkokulu öğrencisi İlayda Eryiğit, Paşalı Ortaokulu öğrencisi Beyza Öztürk şiirlerini okudular.

Cumhuriyet koşusu ve Cumhuriyet konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Ezgi Kızılaslan ve kompozisyon yarışmasında birinci olan İpek Kayrancıoğlu, ortaokul öğrencileri arasında şiir yarışmasında birinci olan Beyza Öztürk (Paşalı Ortaokulu), ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Arda Hızıroğlu (Yunus Emre) ödüllerini Kaymakam Recep Koşal'dan aldılar. Ortaokul kız öğrenciler arasında yapılan cumhuriyet koşusunda dereceye giren Sinem Çetinkaya, Beyza Öztürk, Kardelen Çetinkaya; lise kız öğrencileri arasında dereceye giren Gizem Çetinkaya, Tansu Özcan, Kübra Şentürk ödüllerini Garnizon Komutanı J.Yzb. Alper Yılmaz'dan aldılar. Ortokul erkek öğrenciler arasında düzenlenen Cumhuriyet koşusunda dereceye giren Mustafa Ünal, Şevket Cetinkaya, Furay Topçuoğlu; lise öğrencileri arasında dereceye giren Gökhan Türkmen, Satılmış Özcan, Ömürkan Mert Çelik'e ödülleri Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz tarafından verildi.

Şehit Engin Açıkgöz Çok Programlı Lisesi Beden Eğitimi Öğretmen Zafer Tuyli yönetiminde okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı resmi geçit töreniyle program sona erdi. Programdan sonra Kaymakam Recep Koşal protokola Bizz Cafe'de kahvaltı verdi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Halk Yürüyüşü ve Fener Alayı ile Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement