Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Hatay'ın Dörtyol, Hassa ve Yayladağı ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

29.10.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Dörtyol, Hassa ve Yayladağı ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Dörtyol İnönü Caddesi'nde düzenlenen törende Kaymakam Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Tolunay Başer ve Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy vatandaşları selamladı.

Kaymakam Soytürk, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyet'in ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Törende öğrenciler şiir okudu ve çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda başarı elde eden öğrencilere hediyeleri verildi.

Kutlama törenine AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

-Hassa

Hassa'da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama töreni,  günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümünü hep birlikte, coşku ve sevinçle kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Törende ilçede okullararası düzenlenen çeşitli müsabakalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Kutlamalar resmi geçit töreniyle sona erdi.

Törene Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Hassa Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nuri Dilek, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ateş, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

-Yayladağı

Yayladağı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Yayladağı Kaymakamı Alpaslan Altınışık, törende yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği Cumhuriyeti, yine onun hedefi olan muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkarmanın azim ve kararlılığı içerisinde olduklarını söyledi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okumasının ardından geçit töreni yapıldı.

Kutlama törenine Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, Garnizon Komutan Piyade Yarbay Yücel Çetinkaya ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement