Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Tekirdağ'ın Çorlu, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

29.10.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Çorlu'daki kutlamalar, Atatürk Meydanı'nda Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan askeri birlik, öğrenci ve vatandaşların bayramını tebrik etmesiyle başladı.

Kaymakam Kılıç, törende yaptığı konuşmada, büyük mücadeleler sonunda kazanıldığını belirterek, "Bugün milletimizin varlık mücadelesi verdiği, 1. Dünya Savaşı'nın sonunda yurdunu işgal etmiş ve gönüllerince paylaşmaya çalışan düşmanlarını bağrından söküp attığını ilan ettiği, aziz milletimizin yekvücut olup ya istiklal ya ölüm diyerek tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmayı başardığı gündür" dedi.

Tören, şiirler okunması, halk oyunları gösterisi sunulması ve geçit törenin ardından sona erdi.

Hayrabolu

Hayrabolu'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Alpullu Caddesinde düzenlenen törende Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Metin Çelebi, ve Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu,  öğrencilerin, askerlerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Kaymakam Orhan, törende yaptığı konuşmada, ülkenin gelişmesi ve genç kuşaklara güçlü bir Türkiye bırakılabilmesi için milletçe çaba göstermek gerektiğini söyledi.

Cumhuriyetin Türk milletinin tabiatına en uygun yönetim şekli olduğunu ifade eden Orhan, "Cumhuriyet rejimi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçen 92 yıl içinde büyük atılımlar gerçekleştirerek uygar dünyanın güçlü devletleri arasında yerini almıştır" dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin günün anlam ve önemi üzerine konuşma yaptılar şiir okudular. Tören, öğrencilerin ve askeri birliklerin geçişi ardından sona erdi.

Malkara

Malkara'daki kutlamalar, Atatürk Bulvarı'nda Malkara Kaymakamı Osman Altın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürsel Yüz ve Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul askeri birlik, öğrenci ve vatandaşların bayramını tebrik etmesiyle başladı.

Kaymakam Altın, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilan edilişinin 92. yılına ulaşmış olmanın mutluluğu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyet rejimi sayesinde elde edilen kazanımlarla bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin, dünyanın en büyük 16 ekonomisi arasına giren, kişi başına milli gelir seviyesi dünyanın gelişmiş ülkeleri düzeyine yaklaşan, dünyanın saygın ülkelerinden biri haline geldiğini anlatan Altın, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin uluslar arası ilişkileri güçlü, dışa dönük ve gelişmesini ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirmiş, büyük ve lider bir ülke olarak istenilen hedeflere koşması hepimizin en büyük dileğidir. Bu gelişme devam ettikçe cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en güçlü ve lider ülkeleri arasında yer almamız ve Cumhuriyetimizin dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasında yer alması beklenen bir gelişme ve ulaşılması hayal olmayan bir hedef olacaktır" dedi.

Tören, şiirler okunması, halk oyunları gösterisi sunulması ve geçit törenin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement