Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümü, Ilgın, Cihanbeyli, Seydişehir, Kulu, Beyşehir, Akşehir, Halkapınar ve Bozkır'da törenlerle kutlandı.

29.10.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümü, Ilgın, Cihanbeyli, Seydişehir, Kulu, Beyşehir, Akşehir, Halkapınar ve Bozkır'da törenlerle kutlandı.

Ilgın

Kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

Fahrettin Altay Paşa Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma programına Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici,  Garnizon  Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüsnü Duran ve  Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ile kurum müdürleri, askeri erkan, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Çelenklerin Atatürk anıtına sunulmasını takiben saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile buradaki tören tamamlandı.

Cihanbeyli

Kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı.

Törene, Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Garnizon Komutanı Binbaşı Osman Saygılı, Belediye Meclis üyeleri, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ve Garnizon Komutanı Binbaşı Osman Saygılı Öğrencilerin bayramını kutladı.

Program Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer'in günün anlam ve önemine dair konuşmaları ve öğrencilerin şiir okumasının ardından resmi geçit töreni ile sona erdi.

Seydişehir

Etkinlikler, Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından belediye önünde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Garnizon komutanı Fırat Ekinci, Belediye Başkanı Mehmet Tutal; öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Özyiğit, günün anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerin şiir okuması ve folklor oyununun ardından resmi geçit ile sona erdi.

Kulu

28 Ekim Çarşamba günü saat 13: 00'de Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başlandı.

Törenler, 29 Ekim Perşembe günü ise Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı makamında tebrikleri kabulüyle başladı. İlçe stadyumunda devam eden törende ise günün anlam ve önemini belirtilen konuşmalar ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Öğrencilerin oyunlarının ardından tören resmi geçit ile son buldu.

Beyşehir

Beyşehir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Beyşehir 75. Cumhuriyet Stadyumu'nda yapılan kutlamalara Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Başıbüyük'ün günün anlam ve önemine dair konuşmalarının ardından, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve folklor gösterileri yapıldı. Resmi tören geçidi ile sona eren kutlamalarda Beyşehirli gazilerin geçit esnasında protokolü selamlaması ise uzun süre ayakta alkışlandı.

Akşehir

Akşehir Hükümet Konağı'nda İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin'in tebrik kabulü ile başladı.

24 Ağustos Bulvarı'nda yapılan törene, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'nın, meydandaki askerlerin, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla program devam etti.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Öğrencilere çeşitli yarışmalarda ödüller verildi.

Ödüller verilirken ödül alan bir öğrencinin fenalık geçirmesi sonucunda sağlık görevlileri müdahalede bulunarak öğrenciyi ambulansla hastaneye kaldırdı. Program, halk oyunları gösterilerinin ardından resmi geçit töreniyle sona erdi.

Halkapınar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çeşitli tören ve programlarla yapıldı.

Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş'ın makamında Cumhuriyet bayramı tebriklerini kabulünden sonra Arif Arık Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde kutlama töreni gerçekleştirildi.

Kaymakam Çetinbaş'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler şiir, şarkı, dans ve oratoryo gösterileri ile şiir, kompozisyon, resim ve cumhuriyet konularında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi sonrasında resmi geçitle ile tören sona erdi.

Bozkır

28 Ekim Çarşamba günü Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulması ile başladı.

Cumhuriyetin 92. yılı kutlamalarına Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgür Aşık, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve daire amirleri katıldı.

Etkinlikler, okulların katılımıyla protokol konuşmalarının ve şiirlerin okunması sonrasında, okul öğrencilerinden oluşan tören takımının protokolü ve halkı selamlama yürüyüşüyle sona erdi.

Karapınar

Karapınar'daki kutlama programı, Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törenle başladı. Protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşları selamladı.

Programa; İlçe Garnizon Komutanı Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Murat Çiftçi, Cumhuriyet Savcısı Erhan Can Tanlık ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından seslendirilen şiir ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Kutlamalar, geçit töreni ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement