Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Mersin’deki belediye ve oda başkanları, yayınladıkları mesajlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

28.10.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'deki belediye ve oda başkanları, yayınladıkları mesajlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Cumhuriyet'in, Atatürk'ün, Türk milletine bıraktığı en önemli miraslardan biri olduğunu söyledi. Türk milleti olarak Cumhuriyet'e ve kazanımlarına sahip çıkarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini gerçekleştirmek için çalışmak zorunda olduğumuzu ifade eden Tuna, "Türk milletinin, Ulu Önderimiz Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir" dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in 92. yıldönümünü, milletçe coşku içinde kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirerek, " Türk milletinin, Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Cumhuriyetimizin en önemli özelliği, herkes tarafından benimsenmiş, kavranmış ve herkes tarafından kucaklanmış olmasıdır. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyete kadar varlığının en önemli güvencesidir" diye konuştu.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ise Cumhuriyetin, demokrasiyi ve ulusal egemenliği içinde barındırdığı sürece fazilet olduğunu ifade ederek, "Bizler çocuklarımızın geleceği için bu kavramlara sahip çıkmalıyız. Hak ve hürriyetlerden mahrum kalan toplumların yaşamaya devam etmeleri mümkün değildir. Bu sebepten, biz gelecek nesillerin en önemli görevi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve halkıyla bölünmezliğini savunmak, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyup, kollamak olmalıdır. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş muasır medeniyetleri yakalama, O'nun belirttiği gibi, bilim ve teknolojinin yol göstericiliğinde ulaşacağımıza inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer de Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yılını kıvanç ve gururla kutladıklarını belirtti. "Milletimize kayıtsız şartsız bağımsızlığı sağlayan Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkmalıyız" diyen Dinçer, "Bağımsızlık mücadelemizin en önemli kazanımı olan Cumhuriyetimizin 92. yılı kutlamanın onur ve gururu içerisindeyiz. Yüce Atatürk önderliğinde kazanılan mili mücadelemiz, adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Yaşanılan tüm zorluk ve imkansızlıklara karşın, inanç ve kararlılık örneği ile kazanılan bu zafer, milletimize özgürlük ve bağımsızlığı, kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini armağan

etmiştir. Türk milletinin özgüvenini ve hep birlikte güçlü yarınları kurma iradesini yansıtan Cumhuriyet, her alanda ilerlemenin kaynağı ve çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyarak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesidir" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement