"Cumhuriyet Dönemi İlk Nüfus Sayımında Kilis" konulu e-konferans gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

"Cumhuriyet Dönemi İlk Nüfus Sayımında Kilis" konulu e-konferans gerçekleştirildi

"Cumhuriyet Dönemi İlk Nüfus Sayımında Kilis" konulu e-konferans gerçekleştirildi

Kilis Valiliği, Belediyesi ve 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla "Cumhuriyet Dönemi İlk Nüfus Sayımında Kilis" adlı e-konferans gerçekleştirildi.

08.12.2020 12:43  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Valiliği, Belediyesi ve 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla "Cumhuriyet Dönemi İlk Nüfus Sayımında Kilis" adlı e-konferans gerçekleştirildi.

Video konferansa Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, il müdürleri, daire amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Recep Soytürk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla bu yıl Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşu kutlamalarının buruk geçtiğini belirterek, "Bugün salgın nedeniyle oldukça sade geçti. Bu açıdan çok üzüntülüyüz. İnşallah seneye 100. yıl kutlamalarımızı coşkuyla yapabiliriz." dedi.

Belediye Başkanı Servet Ramazan ise Kilislilerin tüm insanlığın örnek alacağı bir zaferi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, kurtuluş gününü kutladı.

AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger de bugün 99. yıl dönümünü kutladıkları istiklallerinin tescillendiği 7 Aralık Kurtuluş Günü'nü kutladı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı da 1927 yılında Kilis'in toplam nüfusunun 45 bin 765 olduğunu anımsatarak Kilis'in milli mücadele dönemi öncesinde ve sonrasında yapılan nüfus sayımları üzerinden çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Özşavlı, savaş sonrasında şehrin sosyal ve ekonomik sıkıntılar yaşadığını, bununla birlikte bu dönemde meydana gelen salgının da kenti ciddi şekilde etkilediğini ifade etti.

7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, katılımcılara teşekkür ederek, tüm Kilislilerin kurtuluş gününü kutladı.

Karacoşkun, şunları kaydetti:

"Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından 7 Aralık Kurtuluş Günü'ne Özel 7 Kitap adlı bir projemiz vardı. Bugün itibarıyla ilk baskıları çıkardık. Başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere, Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, YÖK'e ve diğer kurumlarımıza kitaplarımızı takdim edeceğiz. Şanlıurfa Milletvekilimiz aynı zamanda üniversitemizde de geçmişte öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Halil Özşavlı'yı bu konferans aracılığıyla dinlemekten mutluluk duyuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Cumhuriyet Dönemi İlk Nüfus Sayımında Kilis' konulu e-konferans gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,83 ile ulaştırma, en çok kaybettiren yüzde 1,49 ile bilişim oldu. ABD ekonomisi 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 3,4 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydetti. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirtti.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti
    18:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki manolya ağacının altına Zeki Müren'in heykelini dikti. Başkan Tunç Soyer, Zeki Müren'in İzmir ile güçlü bir bağa sahip olduğunu belirtti.

  • Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı
    18:18 Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı

    Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Emeklilere 8-12 bin liralık promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu
    18:18 Emeklilere 8-12 bin liralık promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu

    Emeklilere 8-12 bin liralık promosyon ödemesine özel bankalar da dahil oldu.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.


Advertisement