"Cumhuriyet'i Balbay Bombalattı" - Son Dakika
Güncel

"Cumhuriyet'i Balbay Bombalattı"

"Cumhuriyet\'i Balbay Bombalattı"

Emekli Albay Arif Doğan'dan İnanılmaz İtiraflar

18.01.2011 13:11  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkinci Ergenekon davasının 97. duruşmasına JİTEM'in kurucusu olduğu iddiasında bulunan tutuksuz sanık emekli Albay Arif Doğanın çapraz sorgusuyla devam edildi.

"Cem Ersever'in JİTEM'de görev yapmadığını söylediniz doğru mu?" diye soran Savcı Pekgüzele Doğan, "JİTEM'i anladıysanız doğru. Ersever Jandarma İstihbarat Gurup Komutanmığında görev yapmıştır. JİTEM sivillerden oluşur" dedi.

Savcı Pekgüzel Arif Doğan'ın JİTEM'in yurtdışında görev yapmadığına dair beyanlarının olduğunu anımsatması ve ses kayıtlarında Suriye'nin Cemşeref Köyüne düzenlenen bir operasyondan bahsedildiğini sordu.

Doğan, "Cemşeref köyü neresi, Murat Karayılan'ın karargahı orada. Elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Adam Güneydoğu'da elini kolunu sallayarak dolaşma hakkı varda devleti temsil eden kişilerin orada dolaşmaya hakkı yok mu? Orası sıfır noktası. Hollanda'da bir eylem mi yaptım" diye yanıt verdi.

BUNUN HESABINI KİMDEN SORAYIM"

Doğan'ın Albulkadir Aygan ilgili olarak, "Şerefsiz. Sen kimsin Cem Ersever'in Arif Doğan'ın ismini ağzına alıyorsun. Benim albayım kafasına sıktı. Abdulkerim Kırcı kafasına 'şerefsiz yaşamaktansa ölürüz daha iyi' diyerek sıktı. Şimdi ben bunun hesabını kimden sorayım" şeklinde bağırarak konuşması üzerine Başkan Şengün "Sakin olun. Kendinize eziyet edip ortamı da germeyin" diyerek uyarıda bulundu.

MUSTAFA BALBAY CUMHURİYET GAZETESİNİ NASIL BOMBALATMIŞ ONU ANLATSIN"

Bu sırada Mustafa Balbay ısrarla söz istedi. Söz verilen Balbay, "Dün sabırla duruşmayı dinledim. Ama bugün yeni bir gün başlıyor. İşkence altındayım. Arif Doğan'a geçmiş olsun diyorum. Arif Doğan'dan rica ediyor hatta yalvarıyorum.

Burada Ergenekon davasından gayri herşey konuşuluyor. 16'ıncı yüzyılın kunta kinteleri gibiyiz. Biz bu davanın sanıkları nasıl bir araya gelmişiz onu anlatsın. Savcı bir tekneye binmiş aslan avına çıkmış iki de geyik avlıyor. Dün akşam televizyon programında arkadaşlarımızı öldürmekle suçlandık. Doğan'ın bu anlatımlarıyla üç iddianame ve iki soruşturma çıkar. Yalvarıyorum bizi anlatsın. Kurban bayramından önce bizi kurbanlık koyun gibi cezaevine gönderdiniz. Arif Doğan'a bağlı olan Muzaffer Öztürk'ün ifadesinin alınmasına karar verdiğiniz gün serbest bıraktınız.

Mustafa Balbay Cumhuriyet Gazetesini nasıl bombalatmış onu anlatsın" dedi.

"KURAN AYETİ Mİ BU. YANLIŞ SÖYLEMİŞ OLAMAZ MIYIM?"

Savcı Pekgüzelin, "1997 yılında Yalova'da görev yaptığınız dönemde tuttuğunuz bir notta Ankara JİTEM'den Albay Kürşüt yazmışsınız. İfadenizde JİTEM'in 1990 yılında dondurulduğunu söylemiştiniz. Oysa bahsettiğiniz not bu tarihten sonrasına ait. Açıklar mısınız?" şeklindeki sorusuna Doğan, "Kuran ayeti mi bu. Yanlış söylemiş olamaz mıyım? Ayrıca JİTEM değil de g.tem mi deseydim. Bütün pisliklerin arkasında bu g.tem g.v.tları vardı" diye yanıt verdi.

"KONUŞTUKÇA AÇILIYORSUNUZ"

Bu sırada Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanık Arif Doğan'a, "Siz zaten konuşmadığınız için hastasınız sanırım. Zira konuştukça açılıyorsunuz ve rahatsızlığınız azalıyor. Aslında hakkınızdaki teşhisin doğru olup olmadığını tekrar sormak lazım" dedi.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım, Levent Göktaş, Fikri Karadağ, Adil Serdar Saçanı tanıyor musunuz?" diye sordu.

Doğan, Muzaffer Tekini basından tanıdığını belirterek Adil Serdar Saçanla hesabımız var. Şahsen tanımıyorum. Bana küfür etmiş. Hakkımda söylediklerini 72 milyonun önünde 100 milyon katıyla kendisine iade ediyorum" diye konuştu.

" PKK'NIN BİR NUMARALI HEDEFİYİM"

Kendisinde ele geçen belgelerde PKKlıların listesinin ol

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Cumhuriyet'i Balbay Bombalattı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement