Cumhuriyet'in Kuruluşunun 95.yılı - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet'in Kuruluşunun 95.yılı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bursa ve Bilecik'te çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

29.10.2018 01:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bursa ve Bilecik'te çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Siteler bölgesinden başlayan etkinlik öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Tarihi Mehteran Takımı eşliğinde fener alayına geçildi. Renkli görüntülere sahne olan fener alayı Cumhuriyet Alanı'nda sona erdi.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, etkinliğin ardından yaptığı konuşmada, 95 yıl önce ilan edilen Cumhuriyet'in coşkusunu bugün millet olarak aynı şekilde yaşadıklarını söyledi.

Şehitlerin emanet ettiği Cumhuriyet'i daha güçlü, daha coşkulu şekilde yarınlara taşıdıklarını belirterek, "Güçlü Cumhuriyet Güçlü Türkiye anlayışıyla millet olarak birlik ve beraberlik içinde yarınlara yürüyoruz." dedi.

Kaymakam Yalçın Yılmaz da bu ülkenin şehitlerden kendilerine emanet olduğunu anlatarak, bugünkü bu coşkuya ortak olan herkese teşekkür etti.

Fener alayına, Garnizon Komutanı Ömer Birinci, Orhangazi Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Fahrettin Uludağ, MHP İlçe Başkanı Necati Güneş, İlçe Emniyet Müdürü Halis Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Ali Kanber, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bilecik

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki kutlamalarda ise 500 lise öğrencisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye koreografisi oluşturdu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte bir araya gelen öğrenciler, daha önceden Türkiye haritası çizimiyle hazırlanan bölgede yerlerini aldı.

Ellerindeki cep telefonlarının ışıklarını açan öğrencileri vatandaşlar uzun süre alkışladı.

Etkinlik, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Cumhuriyet\'in Kuruluşunun 95.yılı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet'in Kuruluşunun 95.yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı
    17:04 İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı

    İzmir Kitap Fuarı, çocuk edebiyatı temasıyla kapılarını açtı. Fuarda 800 yazar, gazeteci ve çizerin katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit, çocuklara masal anlatmanın ve kitap okumanın önemini vurguladı. Fuar, 28 Nisan'a kadar sürecek ve çocuklar için özel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

  • Alaçatı Ot Festivali'nde Renkli Kortej Yürüyüşü
    17:04 Alaçatı Ot Festivali'nde Renkli Kortej Yürüyüşü

    İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de katıldığı yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde müzik, dans, ot stantları ve yöresel yemeklerin yanı sıra sokak sanatçıları da yer aldı. Festivalin sonuna kadar 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

  • Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi
    17:03 Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi

    Sinop'ta emniyet ekipleri tarafından yapılan aramada bir iş yerinde 1800 makaron ve 162 bandrolsüz puro bulundu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

  • ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi
    17:02 ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi

    Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile bir araya geldi. Kesikbaş ve oda yönetim kurulu üyeleri, Vali Aksoy'u ziyaret etti ve Başkan Ataç'la görüştü.

  • Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi
    16:59 Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi

    Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde denize kıyısı bulunan bölgelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi. 80 personelin katıldığı çalışmada, iş makineleriyle birlikte 158 kilometrelik sahil şeridi temizlendi.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • Esenler Belediyesi, Dünya Amatör Radyocular Günü'nde Vatandaşlara Unutulmaz Bir Deneyim Yaşattı
    16:58 Esenler Belediyesi, Dünya Amatör Radyocular Günü'nde Vatandaşlara Unutulmaz Bir Deneyim Yaşattı

    Esenler Belediyesi, 18 Nisan Dünya Amatör Radyocular Günü'nde radyoculuğa ilgi duyan vatandaşlara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Vatandaşların mikrofon başına geçtiği programa ilgi yoğun oldu.

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.


Advertisement