Cumhuriyet Kadınları Derneğinden Disney'in yapımlarındaki LGBT kararına protesto - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Kadınları Derneğinden Disney'in yapımlarındaki LGBT kararına protesto

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Disney+ kanalı yönetiminin içeriklerindeki karakterlerin en az yarısının LGBT bireylerden oluşacağı ve yayınlarda cinsiyetçi kelimelerin kullanılmayacağı yönündeki kararını protesto etti.

22.04.2022 15:15  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Disney+ kanalı yönetiminin içeriklerindeki karakterlerin en az yarısının LGBT bireylerden oluşacağı ve yayınlarda cinsiyetçi kelimelerin kullanılmayacağı yönündeki kararını protesto etti.

Kadıköy Rıhtım Atatürk Anıtı önünde toplanan Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri adına açıklamayı dernek yöneticisi Şükran Öncü yaptı.

Disney+ kanalı yönetiminin, içeriklerindeki karakterlerin en az yarısının LGBT bireylerden oluşacağı ve yayınlarda cinsiyetçi kelimelerin kullanılmayacağı yönündeki kararına dikkati çeken Öncü, emperyalist Batı'nın insanı kendinden ve tüm değerlerinden uzaklaştırarak sistemin kölesi haline getirmeyi amaçladığını, son olarak da çocukların cinsiyetlerini hedefe aldığını söyledi.

LGBT hareketinin, yeni nesilleri tehdit eden emperyalist bir saldırı olduğunu vurgulayan Öncü, "LGBT hareketini özgürlük ve insan hakları adı altında masum gösteren ve savunanlar ya cahildirler ya da topluma yalan söylemektedirler. Bu hareketin eşcinsel ve cinsiyet değiştirmiş yurttaşlarımızın haklarını korumakla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Anayasamızda bütün yurttaşlarımız kayıtsız şartsız eşittir." dedi.

Öncü, şu anda paralı olan Disney+ platformunun toplumsal direnci kırdığı anda uygulamayı tüm yapımlarında yaygınlaştıracağını iddia ederek şöyle konuştu:

"Diyoruz ki çok beklersiniz. Türk milleti çocuklarını LGBT saldırısına yedirmeyecektir. Bölücü terör örgütü PKK'dan evlatlarımızı aldığımız, teröristlerin yeni eleman devşirmelerinin önünü kestiğimiz gibi uyuşturucuya karşı emniyet güçlerimizle narkotik birimlerimizin eğitimleriyle ve annelerimizi harekete geçirerek mücadele ettiğimiz gibi, LGBT hareketine de direniyoruz, kapımızı yüzlerine kapıyoruz."

Cumhuriyet Kadınları Derneğinden Disney\'in yapımlarındaki LGBT kararına protesto
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Kadınları Derneğinden Disney'in yapımlarındaki LGBT kararına protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement