Cumhuriyet Savcısı Donanma Davasında 51 Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet İstedi - Son Dakika
3.Sayfa

Cumhuriyet Savcısı Donanma Davasında 51 Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet İstedi

Cumhuriyet Savcısı Donanma Davasında 51 sanık için ağırlaştırılmış müebbet istediKOCAELİ - Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 90 sanıklı donanma davasında Cumhuriyet Savıcısı aralarında Hayrettin İmren ve Nazmi Ekici'nin de bulunduğu 51 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet...

17.07.2018 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Savcısı Donanma Davasında 51 sanık için ağırlaştırılmış müebbet istedi

KOCAELİ - Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 90 sanıklı donanma davasında Cumhuriyet Savıcısı aralarında Hayrettin İmren ve Nazmi Ekici'nin de bulunduğu 51 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası talebinde bulundu.

Kocaeli'de FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki olaylarla ilgili 90 sanığın yer aldığı davada 55 sanık hakkında savcı mütalaa verdi. Duruşmanın bir numaralı şüphelisi örgütün ele başısı Fetullah Gülen oldu. Sanıklar arasında eski Tuğamiraller Nazmi Ekici, Hayrettin İmren, Tezcan Kızılelma, örgütün "mahrem abileri", subaylar ve astsubaylar yer alıyor. Sanıklar, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nin bulunduğu alanda oluşturulan Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Hakim karşısına çıkan sanıklarda cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs suçundan aralarında eski amiraller Hayrettin İmren, Nazmi Ekici'nin de bulunduğu 51 kişi için Cumhuriyet Savcısı ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulundu.

Tutuklu sanıklardan Aytekin Tekin, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan delil olmadığı suçunda beraat ederken, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutukluluk halinin devamına karar verildi. Sahil Güvenlik Eski Komutanı Tümamiral Hakan Üstem ve Süleyman Yarayan hürriyeti tahtif suçundan beratı anayasal düzeni ortadan kaldırmak, suçlamasından inandırıcı delil olmadığından cezalandırılmasına yer olmadığından dosyası Ankara'ya gönderildi. Gürel Kaynak ise anayasal düzeni değiştirme suçundan beraatına, silahlı terör örgütü suçundan cezalandırılması yönünde savcı mütalaa verdi.

Cengiz Topel Hava Üs Komutanlığı 'nda yaşanan olaylara ilişkin güvelik kameraları görüntülerinin ve delillerin toplanıp incelenmesi tamamlanmaması üzerine bu konuda mütalaanın daha sonra ayrı bir şekilde verileceği açıklandı. Mahkeme Başkanı davayı 8 Ağustos 2018 tarihine erteledi.

Cumhuriyet Savcısı Donanma Davasında 51 Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet İstedi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Cumhuriyet Savcısı Donanma Davasında 51 Sanık İçin Ağırlaştırılmış Müebbet İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Lastik Patlaması Trafik Kilitlendi
    12:41 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Lastik Patlaması Trafik Kilitlendi

    15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde seyir halindeki bir aracın lastiği patlayınca, polis ekipleri köprünün ortasında kalan araç nedeniyle bir şeridi trafiğe kapattı. Bu durum, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçmek isteyen araç sürücüleri arasında kilometrelerce kuyruk oluşmasına neden oldu. Lastiği patlayan araç çekici yardımıyla köprüden kaldırıldıktan sonra trafik normale döndü.

  • Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı
    12:30 Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, şantaj ve cinsel taciz suçlarından 148 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan S.A. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile saklandığı evde yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.


Advertisement