Cumhuriyet Üniversitesi Yerleşkesinde Kış Güzelliği - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Üniversitesi Yerleşkesinde Kış Güzelliği

Cumhuriyet Üniversitesi Yerleşkesinde Kış Güzelliği

SİVAS'ta yaklaşık 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi geniş alanı ve yeşil örtüsü ile dikkat çekiyor.

04.01.2019 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS'ta yaklaşık 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi geniş alanı ve yeşil örtüsü ile dikkat çekiyor. Çam ormanının dibinde kurulan yerleşke, kışın karla birlikte farklı bir güzelliğe bürünüyor.

Sivas'ta eğitim veren Cumhuriyet Üniversitesi, yaklaşık 11 bin dönümlük alanı ile Türkiye'nin en geniş yerleşkelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Kardeşler Tepesi'ndeki çam ormanının kenarında kurulu yerleşke, yeşil alanlarının çokluğu ile de öğrencilere nefes alabilecekleri sağlıklı bir ortam sunuyor. Son 2 yılda 160 bin yeni ağacın dikildiği Cumhuriyet Üniversitesi, 719 üniversitenin sıralandığı GreenMetric 2018 yılı üniversiteler değerlendirmesinde Dünyada 584, Türkiye'de ise 23'üncü basamakta yer buldu. Cumhuriyet Üniversitesi, GreenMetric Platformu'na üye olmak için de resmi başvuruda bulundu. Kentle özdeşleyen kış mevsiminde üniversite yerleşkesi doğa manzarasıyla da büyülüyor. Yerleşke içerisindeki çam ağaçlarının üzerine kar yağışı ile birlikte kartpostallık görüntüler oluşuyor.

'YEMYEŞİL BİR ÜNİVERSİTE'

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, alan olarak Türkiye'deki bir çok yerleşkeden daha büyük olduklarını belirterek, "Bu yerleşke içerisinde yeşillikler elbette var. Göreve geldiğimizden itibaren her yıl öğrenci ve personel sayısı kadar fidan dikmeyi düşünüyorduk. 2016 yılında başladık ve 2017 ile 2018 yılında da devam ettik. 2017 yılında 100 bin civarında fidan diktik. 2018 yılında ise 60 binin üzerinde fidan diktik. Buna ilçelerimiz dahil değil. İlçelerimizde de fidan dikme çalışmalarımız devam ediyor. Biz istiyoruz ki yemyeşil bir üniversite olsun, düzenli bir üniversite olsun. Bu genellikle kış mevsiminde daha çok ön plana çıkıyor. Yeni yaptırmış olduğumuz yolların kenarlarına da süs erikleri diktirdik. Bahar döneminde de onlar ön plana çıkarak kampüsümüze güzellik katacak. Yeşil çevre bakımından GreenMetric'e müracaat ettik. İlk kez müracaatımız oldu. Daha önceden üye değildik. Türkiye üniversiteleri içerisinde yeşil çevre açısından 23'üncü sıradayız. Gelecek senelerde bu sıralama daha da aşağılara inecek. Bu açıdan da seviniyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Üniversitedeki yeşil alanların fazlalığı, eğitim gören öğrencilerin de memnuniyetini kazanıyor. Yerleşkeden çok memnun olduklarını belirten öğrenciler, kışın kar örtüsünün de üniversiteye ayrı bir güzellik kattığını dile getirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 4'üncü sınıf öğrencisi Nedime Nur Bayraktar, yerleşkede kent merkezine göre daha fazla yeşil alan olduğunu belirterek, "Sivas'ta meydana çıktığımızda çok fazla tarihi ve taş binalar var. Üniversiteye geldiğimizde daha fazla yeşil ortamda arkadaşlarımızla vakit geçirme imkanımız oluyor. Özellikle bahar aylarında her yer yemyeşil ve cıvıl cıvıl oluyor. Kış aylarında ise kar yağınca güzel oluyor" diye konuştu. Öğrencilerden Raziye Polat ise, üniversitedeki yeşil alanı yeterli bulduğunu belirterek, kış mevsiminde oluşan manzarayı da çok sevdiğini söyledi.

GREENMETRIC NEDİR?

Sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmeyi ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan GreenMetric Platformu, 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kuruldu. GreenMetric sıralaması, üniversitelerin yeşil kampüs ve sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarını ve politikalarını değerlendirerek dünya çapında karşılaştırıyor. GreenMetric, üniversite yöneticilerinin ve paydaşlarının ilgisini çekmek suretiyle küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşım ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Üniversitesi Yerleşkesinde Kış Güzelliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası'na 27 ülkeden 108 sporcu katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri gerçekleştirdi. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement