"Cüneyt'in Özgürlüğü Hepimizin Özgürlüğü Oldu" - Son Dakika
Güncel

"Cüneyt'in Özgürlüğü Hepimizin Özgürlüğü Oldu"

"Cüneyt\'in Özgürlüğü Hepimizin Özgürlüğü Oldu"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Özgürlüğüne kavuşan Cüneyt için hepimiz çok mutluyuz." dedi.

23.11.2012 14:29  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Özgürlüğüne kavuşan Cüneyt için hepimiz çok mutluyuz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Özgürlüğüne kavuşan Cüneyt için hepimiz çok mutluyuz. Onun özgürlüğü bir anlamda hepimizin özgürlüğü oldu. Aile sevindi ama Türkiye'de 75 milyon insanımız da sevindi" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezindeki makamında Suriye'de CHP'li milletvekillerinin de bulunduğu heyet tarafından Türkiye'ye getirilen gazeteci Cüneyt Ünal'ın ailesi ile görüştü. CHP Genel Merkezi'ne Ünal'ın babası Hikmet Ünal, annesi Arife Ünal, erkek kardeşi Cumhur Ünal ile kız kardeşi Canan Akdere birlikte geldi.

Kılıçdaroğlu aileye "hoş geldiniz" derken, "Sizi CHP genel merkezinde görmekten son derece mutluyuz. Gözünüz aydın, çocuğunuza kavuştunuz. Umarım kavuşmanız sizin için büyük mutluluklar getirir" dedi.

Kılıçdaroğlu, diğer gazetecilerin de serbest bırakılması temennisinde bulunarak, Beşar Kaddumi için olan hassasiyetini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Ben milletvekilleri arkadaşlarıma söyledim; Sayın Kaddumi için de girişimler de bulunsunlar. Ailesine de şunu söylemek isterim; Kaddumi bizim de çocuğumuz, onun da serbest kalmasını isteriz, ailesine eşine kavuşmasını isteriz. Arkadaşlarımız girişimlerini sürdürüyorlar. İnşallah beklediğimiz sonuçları alırız. Ama Cüneyt kardeşimizin anlattığına göre orada ciddi bir kurşun yarası almış galiba. Tedavi görüyor mu görmüyor mu? Nerede tedavi gördüğünü bilemiyoruz. Orada karanlık bir süreç var. Arkadaşlarımızın girişimleri devam ediyor şu anda, bakalım sonuç ne olacak" diye konuştu.

-"GAZETECİLERİN CANLARIYLA BEDEL ÖDEMELERİNİ İSTEMEYİZ"

Anne Arife Ünal ve Baba Hikmet Ünal da Kılıçdaroğlu ile Ünal'ı getiren CHP'li heyete teşekkürlerini iletti. Baba Ünal, "Çok mutluyuz, sevinçliyiz. Allah hepinizden razı olsun" derken, Anne Ünal ise "Çok sevinçliyiz ama bir de O (Kaddumi) gelseydi daha çok sevinçli olurduk. İnşallah O'nu da kurtarırlar" dedi.

Kılıçdaroğlu da, "İnşallah. O'nun eşi de büyük bir merakla, heyecanla, üzüntüyle bekliyor. En büyük arzumuz gazetecilerin, haber peşinde koşan arkadaşların; onların işi kolay değil, bir savaş ortamı orası, Türkiye'ye bütün dünyaya haber ulaştırmak istiyorlar, hangi koşulda olursa olsun canlarıyla bedel ödemelerini istemeyiz. Onlara herkesin saygı duyması lazım, çünkü onlar topluma karşı hizmet veriyorlar. Yönetimin şekli, içinde bulunulan koşullar ne olursa olsun hepimizin ortak görevi gazetecilerin daha özgür bir ortamda çalışmalarını sağlamak" diye konuştu.

-"ARZUMUZ TABLONUN TAMAMINI MUTLULUĞA DÖNÜŞTÜRMEK"

Bu iki gazetecinin de Suriye'de mücadele ettiklerini, haber peşinde koştuklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Özgürlüğüne kavuşan Cüneyt için hepimiz çok mutluyuz. Onun özgürlüğü bir anlamda hepimizin özgürlüğü oldu. Aile sevindi ama Türkiye'de 75 milyon insanımız da sevindi. Çünkü bir vatandaşımızın saçının teline bile zarar gelmesini istemeyiz. Onların fatura ödemeleri de istemeyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Kaddumi için de aynı sonucun alınmasını dileyerek, "Arzumuz sonuçta mutlu bir tabloyu ortaya koymaktı. Kısmen tablonun yarısında bir mutluluk, diğer yarısında bir karamsarlık var. İnşallah o tabloyu da mutluluğa dönüştürürüz. En büyük arzumuz bu" diye konuştu.

-"BİZİM GÖREVİMİZ MAZLUMUN YANINDA OLMAK"

Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını da yanıtlarken, Cüneyt Ünal'ın iş bulması konusunda yardımcı olup olamayacağına ilişkin "Buradan çağrı yapıyorum; Cüneyt yetenekli bir gazeteci, çalışkan, haber peşinde koşan bir gazeteci. Ona herhangi bir medya kuruluşunun kapılarını açması, O'nun mutluluğuna bir mutluluk daha katacaktır ve biz de bundan ayrıca mutlu olacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Amerikalı bir gazeteci de 4 aydır kayıp ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü aracılığıyla sizin milletvekillerinizle iletişime geçtiklerini biliyoruz. Yardımcı olacak mısınız?" sorusu üzerine de, "Bizim bir görevimiz var, mazlumun, haksızlığa uğrayanın yanında olmak. Onun kimliği, milliyeti, inancı önemli değil. Arkadaşlarım bu konuda da girişimde de bulunurlar çünkü gazetecilerin mağduriyetleri varsa onları engellemek için çaba harcarız" dedi.

Kılıçdaroğlu Beşar Kaddumi'nin son durumuyla ilgili, "Eşine bir fidye talebi olduğu yönündeki" iddiaların hatırlatılması üzerine de, "Beşar Kaddumi'nin telefonundan bir başka gazeteci aramış, "O'nun özgür bırakılmasını ve ya bulunmasını istiyorsanız, bize belli bir miktarda para ödeyin' diye. Ama bu ne kadar sonuç alıcı bir girişim olur, bilmiyoruz. Arkadaşlarımız bunun üzerinde de duruyorlar. Çünkü Cüneyt arkadaşımız, Beşar'ın ciddi bir yaralanma geçirdiğini söylüyor. Ağır bir kurşun izi var, boynundaki kaşkolu tampon olarak kullanıyor. O ağır yaralama ortamı içinde tedavi için bir girişimde bulunulup bulunmadığını bilmiyoruz, arkadaşlarımız o konuda bilgi edinmek için çaba harcıyorlar. Eğer ulaşılabilirse, arkadaşlarımız bu konudaki bilgileri de kamuoyuyla paylaşacaklardır" diye konuştu.

Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, Cüneyt Ünal'ı Suriye'den getiren heyette yer alan CHP'li milletvekilleri de bulundu. Daha sonra Ünal Ailesi Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekilleriyle birlikte fotoğraf verdi.(ANKA/DEVAM)

(GO/OE) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Cüneyt'in Özgürlüğü Hepimizin Özgürlüğü Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement