D-8 Genel Sekreteri Shaari: "Pandemi sonrası ekonomide çözüm izolasyon değil, iş birliği" - Son Dakika
Ekonomi

D-8 Genel Sekreteri Shaari: "Pandemi sonrası ekonomide çözüm izolasyon değil, iş birliği"

D-8 Genel Sekreteri Shaari: "Pandemi sonrası ekonomide çözüm izolasyon değil, iş birliği"

Dünyadaki Müslüman gençleri temsil eden ve 56 ülkenin üye olduğu İslam İşbirliği Gençlik Forumu'nun (ICYF) önemli isimleri ağırladığı Special Edition Talks'ın bu haftaki konuğu, D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Dato Ku Jaafar Ku Shaari oldu.

29.05.2020 13:31  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyadaki Müslüman gençleri temsil eden ve 56 ülkenin üye olduğu İslam İşbirliği Gençlik Forumu'nun (ICYF) önemli isimleri ağırladığı Special Edition Talks'ın bu haftaki konuğu, D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Dato Ku Jaafar Ku Shaari oldu.

ICYF'den yapılan açıklamaya göre Shaari, koronavirüs sonrası dünyada "Yeni normal" olgusu tartışılırken, dünya ekonomik bir parçalanmaya mı, yoksa daha güçlü işbirliklerine doğru mu yönelecek sorusuna cevap aranan özel oturumda konuştu.

D-8 Genel Sekreteri Büyükelçi Shaari, ülkelerin kendilerini izole etmek üzere bir ekonomik düzeni tartıştıkları bu dönemde, salgının tüm insanlığın problemi olduğunun altını çizerek, insanlığın bu sorunla ancak "birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için" anlayışı ve dayanışma ile başa çıkabileceğini ifade etti.

Shaari, "Çoğumuz davranışlarımızı değiştiriyoruz, herhangi bir şeyi yapış şeklimiz ve bakış açımız değişiyor. Üretim yöntemleri, birlikte iş yapma şekilleri ve ticaret tamamen değişecek." ifadelerini kullandı.

Yeni normal üzerine konuşurken ülkelerin kendilerini izole etmelerinin çözüm olmadığını belirten Shaari, böyle bir dönemde ticaret savaşlarını bitirmenin ve daha çok iş birliğine yönelmenin önemli olduğunu dile getirdi.

D-8 Sağlık Bakanları toplantısı haziranda

D-8 bünyesinde geçen yıl kurulan Sağlık ve Sosyal Koruma Programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Shaari, üye ülkelerin Sağlık Bakanlarının haziran ayında online bir toplantıda bir araya geleceğini kaydetti.

D-8 bünyesinde bir Dayanışma Fonu oluşturulması için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Shaari, bu dönemde üye ülkelerinin birbirlerine destek olmalarının önemini vurgulayarak, Türkiye örneğini verdi. Türkiye'nin D-8 üye ülkelerinden Bangladeş ve Nijerya'ya yardımlarını hatırlatan Shaari, ülkelerin gerekli ve yeterli medikal ekipman ve solunum cihazlarına sahip olduklarından emin olmak için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

D-8 bünyesinde bir solunum cihazı üretimi üzerine çalıştıklarının da bilgisini paylaşan Shaari, koronavirüse karşı yürütülen çalışmalar çerçevesinde D-8 Genel Sekreterliği'nin dayanışmayı artırmak için bir online yardım etkinliği düzenlemeye hazırlandığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi D-8 Genel Sekreteri Shaari: 'Pandemi sonrası ekonomide çözüm izolasyon değil, iş birliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement