Daeş'e Eleman Kazandırma İddiası Davası - Son Dakika
Güncel

Daeş'e Eleman Kazandırma İddiası Davası

Adana'da, Endonezya ve Rus uyruklu 13 kişiyi Suriye'deki DAEŞ terör örgütüne kazandırmaya çalıştıkları iddiasıyla yargılanan 5 sanıktan 3'ü, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.

02.06.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, Endonezya ve Rus uyruklu 13 kişiyi Suriye'deki DAEŞ terör örgütüne kazandırmaya çalıştıkları iddiasıyla yargılanan 5 sanıktan 3'ü, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, geçen celse tahliye edilen Esef Topkaya ile diğer sanıkların avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar Münir Urbay, Tayfun Şimşek ve İsmail Gök ile cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sistemiyle bağlantı kurulamadı.

Tanık Ahmet Özçelik, telefon alım satımı yaptığı, sanıklardan Tayfun Şimşek'e Türkçe konuşabilen Türkmen ya da Suriyeli bir kişiden aldığı 2 cep telefonu sattığını söyledi.

Telefonların sadece özelliklerinin aktif olup olmadığını denetleyerek, aldığını ifade eden Özçelik, "Telefonların içindeki klasörlere bakmamıştım. Telefonlara herhangi bir hat da takmadım." dedi.

Sanık avukatları da, yabancı uyruklu kişilerin sınır dışı edildiğini belirterek, "Bu kişilerin yabancı savaşçı olma ihtimali bizce yoktur. Böyle olsa haklarında cezai takibat yapılması gerekirdi. Müvekkillerimizin tahliyesini istiyoruz." diye konuştu.

Mahkeme savcısı ise, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini isteyip, mütalaasını hazırlamak için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu 3 sanığın, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyelerine karar vererek, mütalaa hazırlanması için duruşmayı erteledi.

İstihbarat birimleri, 12 Ocak'ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, DAEŞ'e katılmak üzere yabancı uyrukluların Adana'ya geldiği bilgisi vermiş, operasyonlarda Gürselpaşa ve İsmetpaşa mahallelerinde yabancı uyruklu 13 kişi ile bunları Suriye'ye götürecekleri iddia edilen 5 kişi yakalanmıştı.

Yabancı uyruklu kişiler sınır dışı edilirken, 5 şüpheli tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Daeş'e Eleman Kazandırma İddiası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement