Daeş'in, Sincar Saldırısının 2'inci Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Daeş'in, Sincar Saldırısının 2'inci Yıl Dönümü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü DAEŞ'in saldırıları sonucu yıkılan Şengal (Sincar) ilçe merkezinin bir anıt olarak kalmasını önerdi.

03.08.2016 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü DAEŞ'in saldırıları sonucu yıkılan Şengal (Sincar) ilçe merkezinin bir anıt olarak kalmasını önerdi.

Barzani, IKBY'nin Duhok kentinde DAEŞ'in Sincar'a saldırısının 2'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma konferansına katıldı.

Konferansta konuşan Barzani, "Gelecek nesillerimizin halkımızın başına ne gibi felaketlerin geldiğini öğrenebilmesi için yıkılan Şengal'in bir anıt olarak kalmasını öneriyorum." dedi.

İlçenin yıkılan tarafına dokunulmamasını isteyen Barzani, Şengalliler için yıkılan bölgenin hemen yanında yeni bir kent inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

DAEŞ'in eylemlerinin din ve yasalarla bağdaşmadığını dile getiren Barzani, şöyle konuştu:

"Dünyanın tüm yasalarında savaş sırasında kadın ve çocukların hakları korunuyor. Terör örgütü DAEŞ'in yaptığı ne bir dinde, ne bir yasada ne de bir mezhepte var. Bu yüzden onlar için kullanılacak her türlü sıfat az bile geliyor çünkü onlar vahşi, kafir ve dinsizler. Onlar dinsizliklerini biz ise dindar olduğumuzu ispatladık. Halkımız, namusunu ve namusuna sahip çıkmayı ispatladı. Onlar yenilgiye uğradığı zaman halkımız hiç kimsenin namusuna el uzatmadı. Biz ve onlar arasındaki fark budur. Onların ne dini var ne de namusu. Halkımız dindar ve namuslu bir toplumdur."

Sincar'ın durumundan istifade etmek istediler

İsimlerini anmadan terör örgütü PKK ve diğer silahlı grupların Sincar'daki kötü durumdan yararlanmak istediğine de değinen Barzani, "Maalesef, Şengal'in içinde bulunduğu kötü durumdan istifade edilmeye çalışıldı. Mesele ulusaldı ve Peşmerge güçleri çok kısa bir sürede herkese gerekli cevabı verdi. Peşmerge gelip kenti kurtarıp, yolları açmadan önce onlar neredeydi? Eğer onların bu kadar imtiyaz ve gücü varsa neden Şengal'i kurtarmadılar?" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Daeş'in, Sincar Saldırısının 2'inci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement