Dağlıca'da 1 Yarbay ve 2 Astsubay Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Dağlıca'da 1 Yarbay ve 2 Astsubay Şehit Oldu

Hakkari'nin Dağlıca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu. Şehit askerlerden birinin tabur komutanı yarbay diğer ikisinin astsubay olduğu öğrenildi.

17.10.2015 17:38  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova kırsalında güvenlik güçlerinin iki gündür devam eden operasyonları sırasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Şehit askerlerimizden 1'inin tabur komutanı yarbay, 2'sinin ise astsubay olduğu belirtildi.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Konuyla ilgili Kıbrıs'ta açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğünü, çatışmaların devam ettiğini ve şehit düşen askerlerimizden birinin tabur komutanı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde: "Bunlardan bir tanesi tabur komutanımız, 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini Dışişleri Bakanım söyledi. Çatışma devam ediyor. Bizim bu operasyonlarımız durmayacak devam edecek. Çünkü biz bu vatanımızdaki mücadelede huzuru sağlayana kadar operasyonların devamını göreceğiz, göreceksiniz. Çünkü devletin görevi her şeyden önce milletin huzurunu sağlamaktır ve vatanını da sonuna kardar korumaktır. Bir defa bu vatanı 3-5 çapulcuya bırakamayız hele teröristlere asla. Bunlar ile bu mücadele sonuna kadar devam edecek."

YARBAY BORDO BERELİYDİ

Yüksekova bölgesinde güvenlik güçlerinin PKK'ya karşı başlattığı iki gün önce başlattığı operasyon devam ederken, bugün Irak sınırındaki Dağlıca'da bir grup teröristle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle Özel Kuvvetler mensubu bordo bereli olduğu ifade edilen Yarbay İhsan Ejdar ve henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubayımız şehit oldu.

BABAEVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Tankçı Yarbay İhsan Ejdar'ın (43) Amasya'da bulunan babaevine ateş düştü. Askeri yetkililer, Ejdar'ın şehit düştüğü haberini Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan babaevine haber verdi. Acı haberi alan şehidin annesi Fehmiye Ejdar (63) ve yakınları sinir krizleri geçirdi.

ŞEHİDİN KIZI OKULDAN ÇAĞIRILDI

PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Ejdar'ın ailesine şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin Altunay isimli kızı ise babasının acı haberini vermek için okuldan çağrıldı. Şehidin ailesinin evinin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatılırken, evin önünde de taziye çadırı kuruldu.

KOMŞULARI VE YAKINLARIYLA HELALLEŞTİ

Kurban Bayramı'nı ailesinin yanında geçiren şehit Yarbay Ejdar'ın göreve dönerken komşuları ve yakınlarıyla helalleştiği belirtildi. Şehit Yarbay İhsan Ejdar'ın apartman komşularından Cenk Kadıoğlu, acı haberi komutanlardan aldıklarını söyleyerek "Terfi oldu, sevindi. Düşünceliydi. 'Ben gidiyorum ama tekrar gelirim, gelemem' diyerek bütün komşularıyla, annesiyle, babasıyla, çocuğuyla, eşiyle, herkesle vedalaştı. En son üzücü haberi aldık. Komutanlarımız geldi, haberi verince hepimiz yıkıldık. Ülke sağ olsun, vatan sağ olsun" dedi.

EVLİ VE BİR KIZ ÇOCUĞU BABASIYDI

Şehit Yarbay İhsan Ejdar için sala verildi. Salayı veren imam ardından vefat edeni "Güneydoğuda görev yapan Yarbay Ejdar şehit düşmüştür" diye duyurdu. Şehit Yarbay İhsan Ejdar'ın 1972 doğumlu olduğu, evli ve bir kız çocuğu sahibi olduğu öğrenildi. Aslen Amasya'nın Merzifon ilçesi Gümüşhacı köyünden olan Yarbay Ejdar'ın cenazesinin, yarın Kocatepe Camii'nden kalkması bekleniyor.

17 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Çatışma bölgesine sevk edilen birliklerin katılımıyla hava destekli operasyonda 17 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

Dağlıca\'da 1 Yarbay ve 2 Astsubay Şehit Oldu

Son Dakika Güncel Dağlıca'da 1 Yarbay ve 2 Astsubay Şehit Oldu - Son Dakika


Advertisement