Dağlık Karabağ'ın sözde liderinden itiraf: Birkaç gün içinde tamamını kaybedecektik - Son Dakika
Dünya

Dağlık Karabağ'ın sözde liderinden itiraf: Birkaç gün içinde tamamını kaybedecektik

Ermenistan ile Dağlık Karabağ krizine ilişkin yapılan anlaşma kapsamında 28 yıl sonra topraklarına kavuşan Azerbaycan'ın zaferinin ardından, Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan'dan itiraf geldi. Harutyunyan, "Çatışmalar aynı hızda devam etseydi birkaç gün içinde Karabağ'ın tamamını kaybedecektik" dedi.

10.11.2020 09:31  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün gece Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'dan çekileceğini söyleyio zaferi ilan etti.

"BİRKAÇ GÜN SÜRSEYDİ TAMAMEN KAYBEDECEKTİK"

Askeri kamuflaj ile kameraların karşısına geçen İlham Aliyev Azerbaycan'ın Ermenistan karşısındaki tarihi zaferini ilan etti. Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan'dan ise bir itiraf geldi. Harutyunyan, "Çatışmalar aynı hızda devam etseydi birkaç gün içinde Karabağ'ın tamamını kaybedecektik" dedi.

"HAYATIMIN EN ZOR SABAHINI GEÇİRDİM"

Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından ise sözde Dağlık Karabağ lideri Arayik Harutyunyan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün hayatımın en zor sabahını geçirdim. Bir ölüm kalım savaşı veriyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

27 Eylül'den bu yana Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını geri almak için başarılı bir harekat yürüten Azerbaycan dün gece zaferini ilan etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Rusya lideri Putin ile video konferansta bir araya gelip Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da teslim olduğuna dair bir anlaşma imzaladı. İmza törenine Ermenistan Başbakanı Paşinyan, katılmadı.

KADEMELİ OLARAK ÇEKİLECEKLER

Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya ile anlaşma imzalandığını duyurdu. Anlaşmaya göre; Azerbaycan ordusu bugüne kadar işgalden kurtardığı mevkilerde kalacak. Bölgede Türk ve Rus güçleri konuşlandırılacak. Ermenistan işgal altında tuttuğu 7 rayonun 5'inden hemen, 2'sinden 15 gün içinde çekilecek. Ermenistan'dan Karabağ'a ve Azerbaycan'dan Nahçıvan'a toplam 2 koridor oluşturulacak.

"BİZİM İÇİN ÇOK AĞIR BİR KARARI KABUL ETTİM"

Paşinyan, imzalanan anlaşmanın acı verici olduğunu belirterek, "Yurttaşlarım ben bizim için çok ağır bir kararı kabul ettim. Karabağ'da savaşın bitmesine dair anlaşma imzaladım. İmzalanan anlaşmanın metni benim için inanılmaz derecede acı vericidir. Bu kararı ben savaş durumunu derinden analiz ederek verdim. Şimdiki durumda bu en doğru karardır." dedi.

Dağlık Karabağ\'ın sözde liderinden itiraf: Birkaç gün içinde tamamını kaybedecektik
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Dağlık Karabağ'ın sözde liderinden itiraf: Birkaç gün içinde tamamını kaybedecektik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • hakan: yani ruslar imdada yetişti, masada yine kaybetmemiş olduk diyor. ruslar ömür boyu kaldı orada ve azerilere yar etmeyecekler. yazık oldu. 16 8 Yanıtla suat doğan: rusya halt etmiş kalmaya sadece arada koruma görevi ve defolur gider. arada Türkiye var 30 senedir ermeni ile baş edemeyen Azerbaycan ansızın nasıl baş etti sanıyorsun. Erdoğan destekli olmazsa bu zafer kazanılır mı? 1 0 Er KURT: 5 yıl tampon bölge de bekleyecekler keşke nahcivanla Türkiye arasını alsaydı Azerbaycan daha iyisini yapmış olacaktı Ama Ruslar girdi gene devreye 1 0 izci: Biz de varız o bölgede. 0 0 Qarabağ Az?rbaycandır: ruslar kalıcı olmayacak, hem Türk Ordusu da orda bir şey yapamazlar. Geldikleri gibi giderler, bir zamanlar rus ordusu yine vardı, Haydar Aliyev hepsini yolladı. Şimdi de yollarız, azıcık geçsin hallederiz... 0 0
  • Candan: savaşarak alsalardı daha iyiydi. 17 0 Yanıtla XXX: SAVASARAK ALDILAR DAHA NE OLACAK ADAMLAR YENİLGİYİ KABUL ETTİLER 0 0
  • Ahmetk: Yine rusya isyediğini aldı.azeriler ve ermeniler ona muhtac kaldı. Kotu anlasma ama rusyaya ragmen birsey yapmak maalesef mumkun degıl bu askeri gucumuz ile 4 2 Yanıtla
  • ruslar kurtardı sanıyorsunuz ama : onlar yüzünden 100 yıldır burnunuz pislikten kurtulmadı yine kurtulmayacak. sizin açınızdan sizin ruslardan kurtulmanız Türk'ten kurtulmanızdan daha önemli ve gerekli. 4 1 Yanıtla
  • Orhan: Türk askeri olmayacakmis 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement