Daha Az Ülkede Daha Çok Ticaret ve Markalaşmaya Önem Verdik" - Son Dakika
Güncel

Daha Az Ülkede Daha Çok Ticaret ve Markalaşmaya Önem Verdik"

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, "10 yıl önce 100 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyorduk. Ancak bazı ülkelerde yeteri kadar verim alamadık.

11.05.2018 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, "10 yıl önce 100 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyorduk. Ancak bazı ülkelerde yeteri kadar verim alamadık. Zamanla bunu tersine çevirip daha az ülkede daha çok ticaret ve markalaşmaya önem verdik." dedi.

Güral, Antalya İşadamları Derneğince (ANTİAD) bir otelde düzenlenen "ANTİAD buluşturuyor" programında yaptığı konuşmada, şirketlerinde prensip olarak "kriz" kelimesini kullanmadıklarını söyledi. Her sorunun çözümü için mutlaka bir "B" planlarının bulunduğuna dikkati çeken Güral, 'seçim var' diye durmayacaklarını, şirket olarak büyüdükleri yıllarda hep kriz kelimelerinin kullanıldığını ancak kendilerinin hiçbir zaman frene basmadıklarını söyledi.

Güral, aile şirketlerinde kurumsal şirketlere göre karar alma mekanizmasının daha hızlı olduğunu ifade etti. Kendi şirketlerinde de akşam alınan kararın sabah uygulanmaya başlandığını vurgulayan Güral, "Kurumsal şirketlerde ise raporlar, danışmanlar, görüşmeler derken aylar süren zaman dilimi söz konusu. Tabi kurumsal şirketlerin de artıları ve eksileri mutlaka var." dedi.

Türkiye'deki diğer sektörlerle iştirak içerisinde olduklarını kaydeden Güral, "10 yıl önce 100 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyorduk. Ancak bazı ülkelerde yeteri kadar verim alamadık. Zamanla bunu tersine çevirip daha az ülkede daha çok ticaret ve markalaşmaya önem verdik. Yılda 120 milyon parça üreten tek şirketiz. Çin de dahi bu kapasitede çalışan bir firma yok." dedi.

ANTİAD Başkanı Ersen Göksan ise dövizdeki dalgalanma nedeniyle 2 aydır sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Terör olayları ve dövizdeki dalgalanmanın ardından Türkiye'nin seçim sürecine girdiğini kaydeden Göksan, "Bu durum yatırımcıları durduruyor ya da yavaşlatıyor. Tüketici ürün ve hizmet alımlarını yavaşlatıyor. Bu ortamlarda iş adamları olarak doğru pozisyonlar almamız gerekiyor." diye konuştu.

Göksan, konuşmasının ardından Güral'a derneğin onursal üyelik plaketini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Daha Az Ülkede Daha Çok Ticaret ve Markalaşmaya Önem Verdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement